Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit teszel azért hogy több...

Mit teszel azért hogy több terjed legyen?

Figyelt kérdés

#szoptatás #tápszer #Tejbelövés #Tej eladó reflex
2020. szept. 4. 22:08
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 Carragher_x ***** válasza:
40%

"A szoptatások korlátozása akár számban, akár idő­ben gátolhatja a tejtermelés mechanizmusainak működését."

A szoptatások korlátozása nem azt jelenti, hogy vki rendszert visz az életébe.

"Ha csak bizonyos időközönként kerül mellre, akkor nem biztos, hogy a tejtermelés követni tudja az igényeit."

Ha igény szerint szopik, akkor is bizonyos időközönként kerül a mellre, csak ezek az időközök rendszertelenek.

Száz szónak is egy a vége: a szoptatás sikeressége és az igény szerinti szoptatás divatja között nincs összefüggés.

2020. szept. 6. 15:52
 42/63 anonim ***** válasza:
70%
41. Te megint nem értetted meg a leírtakat.
2020. szept. 6. 16:11
 43/63 anonim ***** válasza:
80%
Az igény szerinti szoptatás nem divat,hanem inkább egy ösztönös sugallat,egy anyai megérzés hogy bárki bármit mond az én babámnak ez a legjobb. És nem én vagyok alárendelve ettől neki,hanem ő van kiszolgáltatva nekem.
2020. szept. 6. 16:16
 44/63 anonim ***** válasza:
38%
42 ti nem értitek. Igény szerint lehet “komfortszopi” (továbbra is hányinger ez a szó) nélkül is szoptatni. Senkinek nem azzal van a baja, hogy a gyerek most épp egy óra után éhes nem pedig három. Ha éhes, szomjas, szopjon. Ha más baja van akkor meg ne. Nem vagyok cumi. Ok?
2020. szept. 6. 16:21
 45/63 anonim ***** válasza:
82%

Eleinte csak iszsz lehet szoptatni, vagyis valószínűleg senki nem hagyja 2 órát ordítani az újszülött gyerekét, ha 1 órával evés után sír, mert mondjuk nem sikerült eleget ennie, mert még nincs elég tej, és/vagy nem jó a technikája, és/vagy belealudt az evésbe 3 korty után.

De később, amikor már beállt a kereslet-kínálat, és a baba is erősebb meg ügyesebb, rohadtul nem indokolt állandóan mellen lógnia, akkor is, ha épp lehet, hogy tök más miatt sír. De adjunk neki cicit, az majd mindent megold... Mert tényleg ebből lesznek a még 1 évesen is csak cicizve elalvó, éjjel 10x ébredő babák, az anyuka meg csodálkozik, hogy hullafáradt. De hát csinálja mindenki, ahogy neki(k) jó, engem személy szerint teljesen hidegen hagy, ha valaki 3 órát alszik naponta, amíg az nem én vagyok.

2020. szept. 6. 16:25
 46/63 anonim ***** válasza:
69%

Olvass már utána mit jelent az igény szerinti szoptatás legyél szíves.

Az igény szerinti szoptatás fogalma tulajdonképpen azt takarja, hogy a szoptatások ideje és IDŐTARTAMA a kisbaba szükségleteihez igazodik, nem valamiféle külső meghatározottsághoz. Vagyis a kisbaba minden jelzésre mellre kerülhet, függetlenül attól, hogy öt perce vagy öt órája szopott-e utoljára, és addig maradhat mellen, amíg ő szeretné. A gyermek minden szopásigényét a mellen élheti ki. (Komfortszopi)

2020. szept. 6. 16:27
 47/63 anonim ***** válasza:
47%
46 ha ebből indulunk ki akkor ez a definíció tévesen használja a szoptatás fogalmat, ami azt jelenti, hogy a gyerek ESZIK. Ha nem eszik, akkor cumizik. Szoval miért is vitatkozunk egy eleve fogalomzavaros trendi megnevezesen? A lényeget mindenki érti. Van aki felül ennek a marhaságnak, aztan itt sirankozik, hogy nem alszik és nem tudja elválasztani a gyereket, van aki megtalálja az aranykozeputat és tok jól elvan és van aki nem tudja beállítani a kereslet-kínálatot és tapszert ad.
2020. szept. 6. 16:32
 48/63 anonim ***** válasza:
81%
Olvassátok már el légyszi az eredeti kérdést! Arra válaszolunk itt többen is. De ti (41 és 47-es válaszoló) másról beszéltek. Hogy jön ide most a mellen altatás? Most őszintén. Meg az elválasztás. Amikor az a kérdés hogyan legyen sok tejem??? Mit csináltatok?? Te meg az elválasztásról okoskodsz....te jó ég!
2020. szept. 6. 16:44
 49/63 anonim ***** válasza:
67%
Megint onnan jött,hogy az iszsz pártiak és a csecsemő kiképzők egymásra találtak. Hogy legyen sok tej? Szoptass, amikor a gyerek jelzi, hogy szopni akar. Ez az iszsz, tehát ne adj neki teát, vizet, cukrosvizet, cumit, mert még csak 40 perc telt el stb. Az én gyerekem minden növekedési ugrás előtt komfortszopásokat csinált tök sokszor, hogy felszaporítsa a tejet. 5. hét végén rengeteg cumizás volt, 6. héten meg csak evett és evett és bírták a melleim és volt tej. Csak szopással/fejésel lehet tejet szaporítani. A többi az mese.
2020. szept. 6. 19:25
 50/63 anonim ***** válasza:
23%

Fel evig minden szoptatas utan fejtem,mire neglett az eredmeny. Lett tejem.

Ezert kuzdottem.

Nem fogon elvalasztani eroszakkal. Ni az h nem teszed mellre 6 ho utan? En azert vsg@ok itthon vele gyeden meg azert szultem mert tisztaba voltam vele hogy en vagyok aki kielegiti az igenyeit, nem ertem miert ne lehetne szoptatni 2 eves korig..annyira nem nagy mèg a 2 eves gyerek.

2020. szept. 8. 21:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!