Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit teszel azért hogy több...

Mit teszel azért hogy több terjed legyen?

Figyelt kérdés

#szoptatás #tápszer #Tejbelövés #Tej eladó reflex
2020. szept. 4. 22:08
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
41%

Attól lesz több tejed, ha többet van mellen a babád. Igény szerint szoptatsz.

Én nem hisztikéztem, mint az előttem író hercegnők, hogy úúúriiisteeeen, a cicim szívja a gyerekem, most mi lesz?! Bakker, erre van kitalálva. A baba tudja, hogy mikor éhes, szomjas, ő érzi, nem te. Ha ezt el tudod fogadni, és megadod, amire szüksége van, lesz tejed. Ennyi. Minden más humbug. Se tejszaporító tea, se csodabogyó nem fog csodát művelni.

Nekem is megjött 2-3 hónap után, császár után be se lövelt, oldalakon át tudnék írni, hogy miért nem ment egyszerűen.

Ez csak rajtad múlik. Ha szoptatni akarsz, akkor szoptass. A többit a baba intézi magának. Ilyen rohadt egyszerű.

A fejőgépet dobd ki nyugodtan, nem vagy te tehén. 😉

Vagy ha nem akarsz, akkor ugorj le egy patikába, és adj tápszert. De akkor ne picsogj, hogy úúúgy akartad szoptatni, de hát nem értél rá két takarítás és egy edzés között. A fene se gondolta, hogy ha életben akarsz tartani egy újszülöttet, akinek a táplálkozása tőled függ, az elveszi a napot.

Akik ideböfögik, hogy sehogy se ment a szoptatás, adtak tápszert, azok egyebkènt honnan veszik a bátorságot, hogy szoptatási tanácsot adjanak? Az mióta jó szándék, hogy "Nekem nem ment, csődöt mondtam, neked se legyen több sikered, ezért leírom, hogy lehet elcseszni."

Gondolom, addig a kérdező is eljutott, hogy ha beleunt, ott a tápszer. Ami rohadt nagy szerencse, mert különben minden második baba éhen halna.

Egy kis érdekesség: azokban az országokban, ahol 6 hét a szülési szabadság, aztán mehetsz vissza dolgozni, kevesebb tápszert adnak el, és több a kizárólag anyatejes baba, mint itt, ahol 2 évig kapod a GYED-et, hogy ne legyen más gondod az életben, mint szoptatni. Ja, és nincs is ennyi elhanyagolt anyuka. De érdekes!

2020. szept. 5. 03:41
 12/63 anonim ***** válasza:
48%
Igaza van a 11-esnek. Az igény szerinti mellretétel fog tejet csinálni,ha engeded a komfortszopást is. Sokan az én környezetemben is fel vannak háborodva,hogy 7 hetes gyerekkel keveset járunk el. Az életem most a szoptatásról szól, igény szerint. Ha nyugtalan és nem éhes, akkor is kap mellet komfortszopira, na és akkor mi van? Egy kisbabának sok mindenre ez a válasz. Nem értem,miért jobb, amikor a cumi lóg a szájából. És ja,éjjel is szopik 3-4x, nem most tartom a maratoni alvásokat, mivel kisbabám van. Baromira megszenvedtem a szoptatással,2 meggyulladás, bika erős tejleadó reflex, tejben fuldokló gyerek,sírás minden szoptatáskor mindkét fél részéről. De hívtam tanácsadót, nem adtam fel,és sikerült. Szoptatni a nők nagy részének kva nehéz, és sokat kell küzdeni érte, de megéri!
2020. szept. 5. 04:38
 13/63 anonim ***** válasza:
82%

Igény szerint szoptattam. Szépen beindult, aztán szépen el is kezdett apadni a stressztől, amit a nonstop éjszakázás okozott. A lányom ugyanis napi 20 órát lógott mellen, úgy 5-10 perces megszakításokkal. Majdnem elejtettem a lányom egyik éjszaka, nekem ez volt az a határ, ami után azt mondtam hogy nem vagyok hajlandó folytatni ilyen formában. Nem is lett elég tejem utána sem.

Hisztikéző vagyok, de legalább mérsékelten kipihent.

2020. szept. 5. 05:50
 14/63 anonim ***** válasza:
69%

Megfelelő mennyiségű folyadékot ittam.

Annyit volt mellemen a baba amennyit igényelte.

Az első napokban, amikor még nem kérte, akkor 2 óránként 15-15 percre tettem mellenként..

Teát, karamalzt csak az íze, hangulata miatt ittam néha,nem a tejszaporító mivolta miatt.

2020. szept. 5. 07:23
 15/63 anonim ***** válasza:
57%

14. Vagyok

Szaporítás miatt sosem fejtem

2. Babával nincs fejőm..

A nagyot 2,5 évesen sikerült leválasztani

A kicsi 6 hónapos elmúlt, aktívan szoptatom, most kezdtük a hozzátáplálást.

2020. szept. 5. 07:25
 16/63 anonim ***** válasza:
64%

Én sokat ettem, sokat ittam (víz, limonádé, karamalz), sokat szoptattam.

De én fogytam végig, ehettem :).

2 évig szoptattam.

2020. szept. 5. 07:30
 17/63 anonim ***** válasza:
76%

11es! A kérdés az volt, hogy ki mit tett meg, nem az, hogy szerinted ki hiszitizik. Nem hiszti, ha valakinek nem megy. És azt nem tudom te honnan veszed a bátorságot, hogy így leszólj másokat!

Neked sikerült, de nem mindenkinél így megy!!!

2020. szept. 5. 07:41
 18/63 anonim ***** válasza:
74%
A kérdés az volt, hogy ki mit tett érte. Nem az, hogy dicsekedjünk, ki meddig szoptatott eleve ömlő tejjel!
2020. szept. 5. 07:47
 19/63 anonim ***** válasza:
60%
ISZSZ. Ennyi. Attól lesz több tejed, ha a mell rendszeresen és alaposan ürül, más trükkje nincs. Szoptatás közben termelődik a tejed 2/3-ada, szóval ha sokat szoptatsz, sok tejed lesz. A különféle csodateák és sörök max placebó, kimutatható hatása nincs. Karamalz sört én is vettem, egy az egyben ugyanaz van benne, mint egy sima alkoholmentes sörben, csak citromlé helyett valami édes sziruppal van keverve, de semmi olyan dolog nincs benne, ami szaporítaná a tejet. A mellszívó sem mindig olyan hatékony mint a baba, én két mellből összesen 20ml-t tudok lefejni, miközben a lányom hetente fél kilókat hízik.
2020. szept. 5. 09:19
 20/63 anonim ***** válasza:
63%
Lehet, hogy hisztikezek, de nem vagyok mártír, atalszo az éjszakákat, türelmes vagyok a gyerekkel, nem panaszkodom, hogy Jajj csecsemom van és nem osztom az észt ilyen csodás stílusban. Aki szoptatni akar és szeret, tegye. Aki nem akar vagy nem szeret vagy nem akar ennyi energiát tenni bele, ne tegye. Ennyi. Ha valakinek az megéri, hogy nőn-stop rajta lóg egy gyerek, hajrá. Azért a legtöbb anya nem ennyire szektás. Legalábbis valahogy en élőben sem ismerek egyet sem. Mindegyik mellre teszi a gyereket ha éhes, de nem “komfortcicizteti” eskü ez a beteg dolog csak ezen az oldalon létezik. Lehet azt a gyereket ringatni is meg énekelni neki, nem kell folyton mellet tömni a szajaba. De mindenki, ahogy érzi.
2020. szept. 5. 09:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!