Mit teszel azért hogy több terjed legyen?
Nem, nincs igaza a 11-esnek. És semmivel sem jobb azoknál, mint akiket példaként felhoz, ha már itt tartunk.
"Akik ideböfögik, hogy sehogy se ment a szoptatás, adtak tápszert, azok egyebkènt honnan veszik a bátorságot, hogy szoptatási tanácsot adjanak? Az mióta jó szándék, hogy "Nekem nem ment, csődöt mondtam, neked se legyen több sikered, ezért leírom, hogy lehet elcseszni.""
Akkor fordítsuk meg, annak miért van több létjogosultsága, hogy ha TE tudtál szoptatni, akkor mindenki tud, és kész?! Ez rohadtul nem ilyen fekete-fehér, akkor se, ha te ezt nem fogadod el. A fiamnál a 2. válaszolóhoz hasonlóan mindent megtettem, iszsz volt, non-stop mellen volt, és szívta is, nem csak nézelődött. Mégis csak pár csepp tej volt, és nemhogy nem lett több, de el is apadt még az a 10 mili is. Aztán most 3 hónapja megszületett a lányom, és gond nélkül szoptatom. Mindkettő császáros volt, és mindent ugyanúgy csináltam utána. Akkor...?
Üzenem mindenkinek, aki bármi oknál fogva nem tud szoptatni, hogy sz*rjatok bele, nem ezen múlik, hogy milyen szülők lesztek. Ahogy a gyerek egészsége és a hozzátok való kötődése mértéke sem. Örülök, hogy tudom szoptatni (egyelőre) a lányomat, de ha holnap elapadna a tejem, hát bumm. Végigcsináltam a tápszeres "életet" a fiammal, semmi hátránya az égvilágon nem származott, származik belőle.
És csók minden ősanyának, aki minden nyekkre cicit töm a gyereke szájába, aztán majd nemsokára kérdést ír ki ide, hogy "segítség, 10 hónapos, de csak cicin tud elaludni, mit csináljak"... :)
Igen azt nagyon sokan elfelejtik, hogy a nő nem tejcsárda,van élete is a mellein kívül.
És aki nagyobb gyereket lát el?
Nem egy ismerős anyuka ment tönkre teljesen ebben a csodajó iszszben.
Utólag azt mondták nekem, hogy semmi pénzért nem kezdenék elölről. A legjobb barátnőm ezért nem vállal több gyereket, mert ő még egyszer nem bírja 0-24ben a szoptatást
Ez most az új aktuális baromság és mindenki ezt fújja, mint régen a sírni hagyást.
Előbb utóbb ez is egy elavult baromság lesz.
22 az en barátnőm vállal második gyereket, de azt mondta max 3 hónapig szoptatja “minden áron”. Ha addig beáll a rendszer ok, de azon túl tápszer. Az első gyereket ő is folyamatosan cicre tette. Kicsit bezombult. Azt mondta szeretné élvezni is a babázást legközelebb nem csak szenvedni.
Amúgy kiváncsi lennék arra a nyugati statisztikára, hogy hogy full anyatejesek azok a babák akiket nyilván nem szoptat a dolgozó anyjuk iszsz, holott mint tudjuk GYIK-ről kizárólag ez a hosszas szoptatás receptje és máshogy már szoptatni se lehet, mert elapad, nem lesz. Mit tudnak vajon a nyugati nők, hogy ok 6 hét alatt olyan flottul nyomják, hogy litereket fejnek le a bölcsinek is meg ilyenek? Hagyjuk már 😀 mondjuk az is igaz, hogy külföldön hagyják élni a nőket és pl már a kórházban megkérdezik, hogy anyatej vagy tápszer és nem gyötrik a jó népet baromságokkal meg végletekkel. Ez meg mentálisan nyilvánvalóan segíti a nagyobb szoptatási kedvet és a siker rátát. Ha itthon se az menne, hogy szar vagy, ha nem szoptatsz, kevesebben görcsölnének rá és többen szoptatnának sikeresen. Ennyi.
A 16os miért van lepontozva?
Nem azt kérdezte a kérdező, hogy ki mit tett azért, hogy sok teje legyen???
Én ezt csináltam. Ettem,ittam,szoptattam. Folyt is a tejem, mint a tejcsárda :)
Reggelente kisebb tócsákban ébredtem :)
Ja, és nem izgultam túl a dolgot.
Egy nőrokonom se szoptatott, főleg nem 2 évig. Szóval a genetikára sem foghatom, hogy azért volt ennyi tej.
Nem tudom, mennyire számít, hogy készültem rá, vártam, hogy szoptathassak. Nem gondként gondoltam rá, vagy valami olyan dologként, amivel baj lehet. De nem is olvasgattam a problémás szoptatásokról a gyakorin, az biztos!
De 8 hónapos terhes koromtól folyt a tejem konkrétan ... (nem, nem volt kellemes.)
Ez így van, utolsó! (16os és 24es vagyok)
Én is igény szerint szoptattam. 2 évig. Szépen beállt hamar magától a 2 óránkénti szopira a lányom. Csak növekedési ugráskor, betegségkor és fogzáskor kért többet. Nem lógott rajtam állandóan!
Sőt, ha a napi több1000 bevitt kalória ellenére nem fogytam volna csonttá a 2 év alatt, 2.5 éves koráig szoptattam volna!
(NEM a szoptatás miatt fogytam le, hanem sajnos az ideg és a rengeteg kórház miatt. A lányom betegen született...)
Én is értem az ISZSZt, a környezetem is értette, csak a gyerekeik nem. Volt aki 1 évesen is óránként ébredt és mellre kellett tenni.
Ez már 3-4 hónaposan se normális. Az anyja kikészült. A másik detto, a harmadik csak 3 óránként ordított éjjel is, nappal nem volt hova menni a gyerek miatt, mert örökké mellen akart lenni.
Az már csak szubjektív véleményem, hogy a lélektani határ a 6 hó nálam is. A gyerekem 8 hónapos, már akkor sem szoptatnám,ha tudtam volna. Nekem egy ilyen korú gyereket mellre tenni undorító. Megértem, ha valakinek ez jó, de számomra ez kiveri a biztosítékot.
29
És annak ellenére, hogy tudnád szoptatni is tápszereznéd?
1,5 de inkább 2 éves korig kellene vagy anyatej vagy tápszer vagy tejital neki..
1 éves kor után kaphat tejitalt
Nyilván ha nincs tej az más..
Sokat tettem őket mellre..amennyit igényelte.
Nagyon kicsi a korkülönbség a gyerekek közt( tervezetten), terhesen is szoptattam és szülés után egy ideig mindkettőt..
2 éves a nagy... vízen kívül nem iszik meg mást azóta sem.
Néha belekortyol ebbe-abba, de fél dl-t sem iszik meg semmiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!