Túlzásba vittem a büntetést?
Szerintem unatkoznak otthon,ezért civakodnak,te végeznéd a dolgod,de mivel gondolom most nincs ovi ,a két gyerkőccel nehezebben megy a házimunka,ezért feszült vagy többet ordibálsz,és mivel már az sem használ,mert egy idő után immunisak rá, rájuk csapsz.Aztán meg jön a bűntudat....
Ismerős szitu nekem,mert én is belefutottam ebbe,és nagyon utáltam magam.
Én úgy oldottam meg,hogy elejét vettem annak,hogy unatkozzanak.Felállítottam egy minden napos rendszert,amihez igazodunk,mint a suliban oviban.Délelőtt segítenek nekem a házimunkában,ebéd után együtt megnézünk egy DVD-t,délután biciklizünk,kinti játék van,eső esetén társasozunk,kártyázunk,rajzolunk.Vacsora után ismét DVD.
Én sosem szerettem a rendszereket,de mióta így telnek a napjaink szinte sosem civakodnak,mert mindig van mit csinálniuk,nem unatkoznak.Én meg el is felejtettem már,hogy mennyit ordibáltam,meg szétcsaptam közöttük,amikor 5 percenként civakodtak valami apróságon.7 és 3,5 évesek.
Nálunk is előfordult már, hogy odacsaptam a kisfiam popsijára. Sokáig meglátszott a tenyerem nyoma, nagyon rosszul éreztem magam miatta. :( De abbahagyta a hisztit, és amiért kapta azóta nem csinálta többet.
Én gyerekkoromban jópár pofont, seggre verést kaptam. Akkor nagyon rosszul esett, és haragudtam a szüleimre miatta. Most már beismerem, hogy szinte az összeset megérdemeltem, mert nagyon rossz voltam lány létemre. tesómnak betörtem a fejét, monoklit csináltam a szeme alá lábbal, kitörtem az ablakot, csúnyán beszéltem,.. lány létemre)
Nem vagyok a verés híve, de azt gondolom, hogy egy jól célzott pofon, seggrepacsi csodákra képes. (nálam nem vált be, de akkor is így gondolom)
Nincs ezzel semmi gond!Sőt...én is emléxem még jó pár seggrepacsira és pofonra és tisztában vagyok vele,hogy igenis ettől lettem ember!Sajnos a nővérem ezt nem vallotta be,így az ő kislánya sajnos néha kibírhatatlan!És ismerek jó pár gyereket,akik sosem kaptak sajnos...meglátszik rajtuk!!!Nevelő célzatú pofon igenis használ!Én minden anyák napján megköszönöm anyának,hogy embert faragott belőlem azzal a pár veréssel!
Csak arra vigyázzatok,hogy ne a fejét üssétek!!!!
Én igazán a szeretettel nevelés híve vagyok, általában elmagyarázom a gyereknek, mit és miért várok el tőle, igyekszem nem kiabálni, stb. De még nálunk is előfordult, hogy bizony a fenekére csaptam. Épp ma délelőtt történt, hogy tudja, nem mászhat fel az ablakba, mert a szúnyogháló nem tartja meg (családi házban lakunk, de egy kétévesnek az a másfél méternyi zuhanás is sok lenne). Mivel már sokszor figyelmeztettem emiatt, most egyszerűen levettem és a fenekére csaptam. Nem lett tőle lelki sérült, az tuti. :-)) Most is idemászott az ölembe.
Szerintem ha alapos indokkal és csak végső esetben kap a fenekére egy gyerek, attól az égvilágon semmi baja nem lesz.
Kedves anyuka!
A nevelés, minden családban mást és mást jelent.
Az, hogy rácsaptál a "fenekükre" az nem egy tragédia.
Bár, több módszer is van arra, hogy a gyerekeket mi módon nevelhessük.
A Life Network csatornán, ilyen műsorokat szoktak adni, ahol rengeteg hasznos tanácsot mondanak, problémádra.
Ilyen helyzetekben, büntetést lehet adni a gyerekeknek, állj a sarokba 5percig.
Az 5 percet állja végig, ha elmegy rakd vissza, és ne nézz a gyermek szemébe, lássa, hogy rosszat tett, ahányszor elmegy annyiszor rakd vissza(lehet fárasztó, de hatásos).
Miután a gyermek letöltötte büntetésének idejét, mond hogy kérjen tőled bocsánatot, a szemkontaktus, és a határozott beszéd nagyon fontos.
Ha rosszak, 1 figyelmeztetés után a 2.ra büntetés.
Ne csak ígérgesd, hanem tedd is meg!:)
Ösztönzés
Csinálj valami olyat,egy matricás füzet (PL) és ha jók rakj be nekik matricákat, ha rosszak vegyél el tőlük egyet:)
Ezek nagyon hatásos módszerek és ha legalább 1-2hétig szánsz rá időd, az eredmény nem fog elmaradni:)!
Üdv.
Én is az előbb rámordulok keményen híve vagyok, de kapott már a 2,5 évesem a seggére. Én sem voltam büszke, de ha pl a saját testi épségét veszélyezteti (em fogad szót és kirohanna az útra), akkor inkább egy popsira csapás, mint egy gázolás.. Én is kaptam anno eleget, és nem gondolom, hogy ártott volna.. Inkább helyre tett.
Sőt, azt is megkockáztatom, hogy ha engednék manapság is a körmöst a suliban, meg a nádpálcát, akkor sokkal, de sokkal kevesebb tanárveréses és gazemberkedős sztorit hallanánk... Szóval a mértékletes testi fenyítés számomra elfogadható. Az ütlegelés és családon belüli erőszak természetesen nem!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!