Hogy lehet egy tiz eves gyereket ravenni hogy olvasson? A szamitogepezest nem viszi tulzasba, iskolaidoben hetvegen engedem par orara, kicsi koraban rengeteget olvastam neki. Sok erdekes meses es ismeretterjeszto konyve van de egyszeruen nem akar.
Nincs esetleg valami kedvenc témája? Egy mese, egy autó, egy állat, egy híresség, vagy bármi, ami nagyon érdekli. Ha van, akkor arról kellene neki venni eleinte rövid, képes füzetecskéket, ma már szinte mindenről vannak. És ha az ilyesmi ajándékozásától mindig érzi, hogy eezel rá akarod venni valamire, akkor ne ajándékba vedd meg, ne is szólj neki róla, csak hagyd kint a polcon, asztalon, olyan helyen ahol észreveszi, de olyan, mintha épp csak letetted volna valamilyen tevékenység közben. Eszembe jutott még: mostanában sok gyereknél látok mindenféle kártyákat. Ezekből vannak különböző tematikusan gyűjthető kártyák is, amik egy-egy dologról tartalmaznak egy képet és egy rövid leírást. Ha talász az érdeklődési körének megfelelőt, kezdetnek talán ez is jó lehet az előbb említett módszerrel. Hagyd, hogy ő fedezze fel és ne ajánld fel, hogy veszel még, kérje ő! Ne az olvasás legyen a központi téma, az csak valami játék, gyűjtés, érdeklődés mellékterméke legyen!
Ebben a korban a képregények is hódítanak, kezdetnek az is jó lehet. Aztán ha valamelyik bejött, ugyanabban a témában lehet kicsit bővebb irományokat beszerezni.
Remélem, sikerül, én is nagyon szerettem olvasni (most is szeretnék, csak kevesebb az időm...), remélem, a fiam is olyan könyvbolond lesz, mint én voltam :))
Szia!
Nem lehet, hogy csak egyszerűen nem szeret olvasni? Nem mindenkit köt le az olvasás. Párom például még nem fogott könyvet a kezében. Utál olvasni könyvet, inkább repülős újságot. Könyvre rá sem tudom venni, pedig már 34 éves. Gyerek korában sem olvasott soha. Inkább játszott kinn a szabadban. Kisfia jelenleg 8 éves és a kötelező olvasás letudása után inkább kimegy sportolni valamit az apjával. Nem olvas. Egyszerűen nem szeret olvasni. Ne nyaggasd mert csak megutáltatod vele az olvasást.
Mi nagyon sokat jarunk konyvtarba! Ha nem akar, akkor is vidd el, majd rajon hogy milyen jo is az!
Konyvesboltba is vidd el es nezegesse csak azokat a konyveket ami ot erdekli es ajandekba vegyel neki konyvet.
Szerintem lusta olvasni, de te olvassal neki. Egyutt. Mert egyedul nem jo csinalni semmit. Hat majd nyilvan ahogy no rajon hogy milyen jok is a konyvek es egyedul is fog o olvasni, nem kell hogy odaulj melle.
és tud-e olvasni
tudom, hülyén hangzik, de lehet, hogy van valami nehézsége az olvasással, azért nem erőlteti, mert nem ad neki sikerélményt.
(amióta felnőttként rengeteg tv-t nézek, és ezen elkényelmesedtem, azóta én sem olvasok, pedig gyerekkoromban faltam a könyveket)
Dobd ki a tv-t meg a számítógépet. Próbáld ki, mi lesz...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!