Túlzásba vittem a büntetést?
Én nem vagyok anyuka, csak elmesélnék valamit.
Én is kikaptam kiskoromban néha úgy, hogy ott voltak anyu ujjai a fenekemen utána. :D Semmi bajom nem lett, most csinálom a doktorimat, ha nem neveltek volna meg, akkor kiállhatatlan természetem lenne. Tesóm ellenben soha nem kapott ki semmiért, mert anyunak lelkiismeret-furdalása volt, hogy engem is "megvert". Ezért soha nem is fogadott szót neki, rácsapta az ajtót, ha nem engedte el valahova, folyton lop, 16 évesen a végigcigizett terhesség után szült egy szívbeteg kisfiút, akit magára hagyott.
Szóval szerintem nem. :) Még lehet megköszönik neked.
A sok mdern felfogással ellentétben igenis kell néha egy nevelő célzatú pofon/ütés. Nem agyaonverni kell a gyereket, szó nincs róla, de tudja már hol a határ és ne ő legyen a kiskirály otthon. Tanulnak egy kis rendet, hogy viselkedjenek rendesen és ne lépjék túl az általad felállított határokat, mert büntetés lesz a vége.
Emberből vagy te is, ha szakad a cérna, akkor jön a nevelő célzatű pofon. Szüleink idejébe is kaptak nyilván nem egy fülest, főleg a fiúk, aztán mégse lettek lelkileg nyomorékok. Én is kaptam kiskoromban 1-2-t, ha az kellett, hogy fogjam vissza magam. ÉS itt vagyok még mindig és semmi bajom nem lett.
Megértelek!!! Ma kiállhatatlan volt egész délelőtt a fiam (4,5 éves), kb 20X szóltam rá, hogy ne bántsa a húgát. Kapott két pofont és egyszer egy komolyabb igéretet arra, hogy elmehet világgá. És én érzem magam sz.rabbul a végén.
Kell lennie más módszernek, mivel lehet megértetni vele, hogy amit csinál nem szabad. De nem tudok 100%-ban csak rá figyelni (más dolgom is van) és ha elmondom neki 20X értelmesen az se hat.
Ilyenkor mi van?
Sziasztok! 2 gyermekes anyuka vagyok. Fiam 2 éves, lányom 7 hónapos. Nem vagyok rá büszke, sőt minden este lelkiismeret-furdalással fekszem le, és megígérem magamnak, hogy nem teszem többé, de igenis eljár a kezem! még az ujjam nyoma is meglátszik...
De sajnos nem használ más...
Szóval nem túloztad el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!