Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Túlzásba vittem a büntetést?

Túlzásba vittem a büntetést?

Figyelt kérdés
2 gyermekes anyuka vagyok. 4 éves fiaim vannak, ikrek. Sosem csaptam még nekik oda de már beígértem. Sokat civakodnak. Tegnap már sokadik figyelmeztetés után megkapták az 1-1 beígért fenekest, de lelkiismeretfudalásom van, mert mindkettőnek meglátszott az ujjaim nyoma a fenekén még az ütés után fél órával is. Eltúloztam a dolgot?
2010. júl. 3. 17:19
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
80%
nem vagyok a verés híve. életemben kb 2 pofont kaptam anyámtól. mindegyikre emlékszem, hoyg miért, pedig az egyiknél kb 4 lehettem. célzottan és ritkán semmi kárt nem teszel a gyerekekben. legközelebb elég lesz utalnod az ismétlésre, és máris nyugi van. szerintem nem vitted túlzásba.
2010. júl. 3. 17:25
 2/27 anonim ***** válasza:
75%
Én se vagyok a verés híve de 1-2 célzó pofon,ütés elkel néha.
2010. júl. 3. 17:27
 3/27 anonim ***** válasza:
84%

Én nem vagyok anyuka, csak elmesélnék valamit.

Én is kikaptam kiskoromban néha úgy, hogy ott voltak anyu ujjai a fenekemen utána. :D Semmi bajom nem lett, most csinálom a doktorimat, ha nem neveltek volna meg, akkor kiállhatatlan természetem lenne. Tesóm ellenben soha nem kapott ki semmiért, mert anyunak lelkiismeret-furdalása volt, hogy engem is "megvert". Ezért soha nem is fogadott szót neki, rácsapta az ajtót, ha nem engedte el valahova, folyton lop, 16 évesen a végigcigizett terhesség után szült egy szívbeteg kisfiút, akit magára hagyott.

Szóval szerintem nem. :) Még lehet megköszönik neked.

2010. júl. 3. 17:27
 4/27 anonim ***** válasza:
24%
ne hozzuk már összefüggésbe a verést a tanulmányokkal, én is lediplomáztam mindenféle pofon nélküleleve úgy kéne nevelni a gyereket hogy ne kelljen fenyegetni vagy megütni.
2010. júl. 3. 17:37
 5/27 anonim ***** válasza:
79%

A sok mdern felfogással ellentétben igenis kell néha egy nevelő célzatú pofon/ütés. Nem agyaonverni kell a gyereket, szó nincs róla, de tudja már hol a határ és ne ő legyen a kiskirály otthon. Tanulnak egy kis rendet, hogy viselkedjenek rendesen és ne lépjék túl az általad felállított határokat, mert büntetés lesz a vége.

Emberből vagy te is, ha szakad a cérna, akkor jön a nevelő célzatű pofon. Szüleink idejébe is kaptak nyilván nem egy fülest, főleg a fiúk, aztán mégse lettek lelkileg nyomorékok. Én is kaptam kiskoromban 1-2-t, ha az kellett, hogy fogjam vissza magam. ÉS itt vagyok még mindig és semmi bajom nem lett.

2010. júl. 3. 17:41
 6/27 anonim ***** válasza:
85%

Megértelek!!! Ma kiállhatatlan volt egész délelőtt a fiam (4,5 éves), kb 20X szóltam rá, hogy ne bántsa a húgát. Kapott két pofont és egyszer egy komolyabb igéretet arra, hogy elmehet világgá. És én érzem magam sz.rabbul a végén.

Kell lennie más módszernek, mivel lehet megértetni vele, hogy amit csinál nem szabad. De nem tudok 100%-ban csak rá figyelni (más dolgom is van) és ha elmondom neki 20X értelmesen az se hat.

Ilyenkor mi van?

2010. júl. 3. 17:44
 7/27 A kérdező kommentje:
17:44-es kommentelő: Engedj meg két kérdést. 1: anyuka vagy apuka vagy? 2: a pofon után neked is meglátszott a nyoma a gyerek arcán?
2010. júl. 3. 17:55
 8/27 anonim ***** válasza:
60%

Sziasztok! 2 gyermekes anyuka vagyok. Fiam 2 éves, lányom 7 hónapos. Nem vagyok rá büszke, sőt minden este lelkiismeret-furdalással fekszem le, és megígérem magamnak, hogy nem teszem többé, de igenis eljár a kezem! még az ujjam nyoma is meglátszik...

De sajnos nem használ más...

Szóval nem túloztad el.

2010. júl. 3. 18:09
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most leírom a Mi történetünket.[ha kedvetek van elolvasni].Valamelyik nap a fiammal megyek a városban.[16 éves].Kirakodó vásár van, gyönyörű iparművészeti dolgok.Nézegetem a faragott dolgokat, mikor-félig viccesen, félig komolyan- azt mondja nekem,hogy: Anya, nem ilyen fakanál volt, amivel egyszer rám csaptál?-Komolyan mondom, a mai napig emlékszem én is a szitura, de akkor ott a vásárban elszégyeltem magam.Pedig semmi komoly nem volt akkor, csak egy kis suhintás.És ennek kb.:13 éve.Az egyszeri volt, és soha nem ismételtem meg.Szóval én rendesen elszégyeltem magam.
2010. júl. 3. 18:50
 10/27 A kérdező kommentje:
A mi esetünkben szó sincsen fakanálról. Csupán tenyérrel kaptak egyet a fenekükre aminek következtében ottmaradt a kezem nyoma, és emiatt éreztem, hogy kikérem a ti tapasztalatotokat.
2010. júl. 3. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!