Van-e köztetek olyan anya, akiknek a terhessége/ szülése alatt semmilyen gond nem volt, mégis autista lett a gyereke?
33 és 35 vagyok újraregisztrálva :)
Most valóban úgy tűnik, hogy a spektrum eleján állok (400 nanométer körül :D), de a gyerekkorom rendkívül tankönyvi volt. Nem tudom, hogy az orvosok szerint lehet-e "mászkálni" a spektrumon, de ha igen jókora utat tehettem meg.
Mindenesetre amikor kiderült a dolog, minden ismerős egyből a teherbeesési problémákra húzta, az orvos viszont nem. Főleg hogy a családban előfordul ilyen eset.
Egyébként eszembe jutott egy érdekes dolog. Írtam fentebb, hogy van egy nagybátyám, aki elméletileg süketnéma, ezen kívül sok jellegzetes auti tünetet mutat. Szóval én nem hiszem el, hogy nem hall. Többször rajtakaptam, hogy reagál hangokra. Fogalmam sincs, hogy 40 évvel ezelőtt hogyan vizsgálták ki de szerintem csak "alulérzékeli" a hangokat. Mint a szenzoros túlérzékenység, csak fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!