Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van-e köztetek olyan anya,...

Van-e köztetek olyan anya, akiknek a terhessége/ szülése alatt semmilyen gond nem volt, mégis autista lett a gyereke?

Figyelt kérdés
2016. szept. 17. 17:11
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
A 85%-os válaszoló vagyok: Nem volt hüvelyfertőzésem (legalábbis a vizsgálatok, tenyésztések szerint), a magzatvíz is tiszta volt, mégis méhen belül kapott el valami fertőzést, szülés után pár órával jött ki rajta. Enyhén érintett autista kislányom van. Viszont azt tényleg érdemes hangsúlyozni, hogy a környezeti hatás kevés az autizmus kialakulásához, a genetika a döntő. Szerintem amúgy mindenki átesik azon a fázison, hogy keresi az okokat, de nincs értelme ezen sokat agyalni, nem lesz meg a pontos válasz, és a lényegen amúgy sem változtat.
2016. szept. 22. 14:23
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamám bátyja volt autista, pontosabban Aspergeres, vagy nem tudom, hogy mondjam, az régen volt, és akkoriban nem volt diagnózis, csak annyi, hogy valami furcsa van vele, utólag apukám mondta, hogy amikor erről olvasott, akkor jött rá, hogy a nagybátyja egyértelműen ilyen volt.

1916-ban született, nem kapott védőoltást, nem evett színezéket, semmi mesterséges dolgot, háború volt ugyan, de rendes ételhez jutottak vidéken. Betegség sem volt sem az anyánál, sem a babánál. Már amennyit a család akkoriban észrevett, és nagyon hamar látszott, hogy valami baj van. Először fogyatékosnak hitték, később kiderült, hogy a beszéde, a mozgása rendben fejlődik. Külsőre nem látszott semmi, csak a társas kapcsolatokban, beszélgetésnél volt benne valami nagyon zavaró távolságtartás, gépiesség. Két húga született, mindkettő egészségesen.

Különben normál életet élt, tehetséges festő volt, amit egyszer látott, a legapróbb részletekig le tudta fejből másolni, egészen hihetetlen vizuális memóriája volt. Önálló festői gondolatai viszont nem voltak, és nem is volt különösebben művelt. Rengeteg nagy képről készített másolatokat, és a hatvanas évekig plakátokat (akkoriban a kis mennyiségben készülő politikai, színházi, hangversenyt ajánló plakátokat festették, másolták, nem nyomtatták), remekül megélt belőle, később bútorokat is festett, úgy, hogy újrafestette a megkopott díszfestést. Sokáig élt, családja lett, egy gyereket felnevelt, nem volt boldogtalan, igaz, barátai nem nagyon voltak, de talán nem is igényelte a társaságot. Senki más a családban nem volt autista. Ha róla nem derül ki, talán nem is tudjuk meg, hogy a génjeinkben akár ez is kódolva lehet. Nekem 5 gyerekem van, mint egészséges.

2016. szept. 24. 11:46
 33/41 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk én vagyok az auti gyerek (Aspergeres). Anyukám szinte meg sem érezte a terhességét, nem volt rosszul, pontosan a kiírt napon születtem (már akkor is pontos voltam), megfelelő súllyal, stb.

Nála a teherbeeséssel voltak gondok, ha ez "számít". 10 év alatt nem esett teherbe, már azt hitték, hogy nem lehet gyereke. A családban apai ágon van hasonló ember, de már idős, akkoriban nem diagnosztizáltak sűrűn autistákat, valamint anyai ágon van egy ember, de ő süketnéma is és nem tudni, hogy az esetleges fura dolgaiban ez mennyire játszik szerepet.

2016. szept. 27. 21:11
 34/41 A kérdező kommentje:
Kedves Utolso megkerdezhetem hogy miben vagy mas mint egy atlagember?erezted magad valaha kikozositve?latszik rajtad ha valaki nem tudja?
2016. szept. 27. 21:19
 35/41 anonim ***** válasza:
79%

Ha egész nap velem figyelnének, akkor észrevennék de egy "munkanapra" (=amíg emberek között kell lennem) tudom kompenzálni a dolgaimat. Vannak kényszeres tüneteim, rituálék, érintésfóbiás vagyok és pontos napirend szerint élek, de aki nem tudja hogy mitől vannak ezek, egyszerűen furának tart, mások csak hisztisnek, mert halálfélelmem van ha felülírják az időbeosztásomat. Sajnos a szenzoros túlérzékenység nehezíti meg legjobban a dolgomat, extrán hallok és szagolok, valamint bizonyos fokú szinesztéziám is van (látom a hangokat és hallom a színeket). A másik szupererőm a fotografikus memória (megvannak a hátrányai is). A kommunikáció terén egész jó vagyok, mióta képzem magam (sok könyvet olvastam a testbeszédről és gyakoroltam is ezeket). Az utalásokat nem szoktam érteni, és viccet sem érdemes mesélni nekem, de különben elvagyok. A kiközösítésről annyit, hogy általános iskolában volt, hogy egy gyerek beszakította a fejem, mert azt mondtam neki, hogy ha használja a ceruzáimat, akkor úgy rakja vissza őket, ahogy voltak (a látható fény spektruma szerint, ahogy minden mást is elhelyezek). Emellett inkább azért csúfoltak, mert nem vagyunk gazdagok, a fura viselkedésemnek ehhez nagyon kevés köze volt.

33. voltam

2016. szept. 27. 23:52
 36/41 A kérdező kommentje:
ertem.akkor te biztos a spektrum elejen vagy tehat nem olyan nagyon erintett.
2016. szept. 28. 13:37
 37/41 anonim ***** válasza:
Unokaöcsèm az.11eves 2eves koraban jott elo a betegseg!addig se hire se hamva nemvolt!!
2016. okt. 13. 10:38
 38/41 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg kérdező, az autizmus még nem jeelnt feltétlenül rosszat, ahova jártam volt egy srác, autista volt de bejutott egyetemre is (aztán valamiért otthagyta és átjött hozzánk), kicsit visszahúzódóbb volt és nem szerette ha hozzáérnek de ezen kívül semmi extra nem volt.

Nagypapám és nagybátyámon szerintem megvannak a jelei, egyikük az ország egyik legjobb gimijében volt sakk+matektanár, a másik több nyelven beszél és most egyetemi tanár.

2016. okt. 13. 16:09
 39/41 A kérdező kommentje:
Koszi a biztatast tudod ez attol is fugg milyen szinten erintett az illeto.ezt sajna ilyenkor meg nem lehet tudni.
2016. okt. 14. 21:29
 40/41 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. És nálatok mik a tünetek? Ki diagnosztizálta? Jártok fejlesztésre?

Nekem van egy 8 éves lányom, és egy 6 éves fiam.

A lányom, édes, tökéletes gyereknek tűnt számomra mindig.

De tavaly róla is kiderült, hogy adhd-s.

A fiam már csecsemőnek is rémálom volt. Nem tudott szopni, nem tudott aludni, mert aztán éhes volt, nem volt 1 éves korig semmi belátható napirend. Éjjel órákat ordított, 3 éves koráig olyan voltam, mint egy zombi. Egy dologra aludt el, ha bekapcsoltam a hajszárítót. 3 éves koráig csak pár szót mondott. Idegesek voltunk mind a ketten a férjemmel, nem tagadom. Ezért, amikor először vittem kivizsgálni, egyértelmű volt a diagnózis: idegbeteg anyuka, hát mit várunk a gyerektől?

De az oviban sem bírtak vele, mindennek ellenállt, mindenért hisztizett, ezért középsőben elküldtek még egyszer vizsgálatra. A Nevtan szerint semmi baja. Ezért én elvittem a Vadaskertbe. Ott azt mondták adhd. Ezzel a papírral mentem el a Megyei Szakértői Bizottsághoz, ott azt mondták autista.

A tünetei:

-ellenáll mindennek, ha ő kimondta, hogy nem, akkor az nem

-rituálékhoz ragaszkodik

-megkésett beszédfejlődés

-ügyetlen finommotorika

-látszólag értelmetlen hisztik

Képességzavarai is voltak, de mára már a fejlesztéseknek hála elmúlt, most már csak viselkedészavara van. Azt mondják vihetem integrált suliba. Én a mai napig nem vagyok ebben biztos, hogy autista. Eszméletlen szeretetigénye van, egy csomó barátja is van az oviban.

A terhesség alatt sík ideg voltam, azt mondták fogyatékos lesz, a férjem el akarta vetetni, én nem, végig veszekedtük az egészet, és végig sírtam. Azt mondták Down-kóros lesz. A szüléskor 3-szor a nyakán volt a köldökzsinór, el volt kékülve a gyerek, de a doki szerint semmi baj, mert egyből felsírt. Nem lett Down-kóros, de nagyon gyenge az idegrendszere. Én tagadom a genetikát, szerintem simán a zaklatott terhesség, vagy a nyakára tekert köldökzsinór miatt volt. A családban nincs autista.

2016. okt. 15. 01:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!