Van-e köztetek olyan anya, akiknek a terhessége/ szülése
alatt semmilyen gond nem volt, mégis autista lett a
gyereke?
10 évvel fiatalabb öcsém autista, a terhességnél úgy emlékszem nem volt semmi gond, esetleg annyi hogy anya már 38 éves volt és előre tervezett császárral született de egyébként, szép nagy, egészséges baba volt.
Szerintem is inkább genetikai, anya ágáról szinte mindenki (beleértve engem is) mutatja az autizmus valamilyen fokát de tesómon kívül soha senki se lett vizsgálva.
2016. szept. 19. 00:05
Én bárkit ismerek autizmussal, mindnél gond volt a szülésnél. Igen, olvastam én is, hogy a genetikára fogják. De szerintem meg inkább fogalmuk sincs. Genetikára mindent rá lehet fogni, az ellen senki semmit nem tud tenni. De ha esetleg elszúrtak valamit a szüléskor,akkor jöhetnek a műhiba perek, szóval ezt meg egyik sem akarja...
2016. szept. 19. 15:29
FMRi készülékkel kimutatható, hogy más az agy behuzalozottsága az autista egyéneknél a normálhoz képest. Autizmus az emberiség kezdete óta van, mert evolúciós haszonnal jár. (nem a súlyos fokú)
Neurobiológiai fejlődési zavar, melynek kialakulásához a genetika az alap, de környezeti faktorok is részt vesznek. ) Önmagában a szülés közbeni oxigénhiány nem okoz autizmust. A nagyobbik gyereke autista, nem volt oxigénhiány a szülésnél, kiváló paraméterekkel született.
2016. szept. 19. 21:22
Utolsó, milyen környezeti tényezőket sorolnak fel?
2016. szept. 20. 03:21
Pl virusfertozes méhen belül
2016. szept. 20. 05:50
2016. szept. 20. 05:51
17/41 A kérdező kommentje:
es erröl a virusfertözesröl tehet az anya, vagy egyaltalan a terhessegi szürövizsgalatokkal kimutathato?
Nálunk volt méhen belüli fertőzés, és nem tudták megmondani az orvosok, hogy mitől, honnan, a szűrési eredményeim is negatívak voltak.
2016. szept. 20. 20:45
Nem tudom milyen fertőzésről lehet szo. Talán hüvelyi pl strand víztől. Elég egy pici , mikroszkopikus seb a hüvely falán belül. Es kész a baj. De jó lenne tudni, pl a terhesség mely szakaszában kell nagyon vigyázni - úgy értem az első 10 hét után (mert ugye akkor mindenképp nagyon a szervek kifejlődésé miatt) de lehet, h pont ez az időszak....
2016. szept. 21. 03:24
A gyógyszeripar nagyon tagadja, de egyre több genetikus hajlik a mai modern élelmiszerek (főleg a színezékek) számlájára írni az autizmus kialakulását.
2016. szept. 21. 09:30
Kapcsolódó kérdések: