Fiatal anyuka=rossz anya? Mégis miért baj, ha nem úgy csináljuk, mint ők?
Elszakadt nálam a cérna ma... A férjem elutazott, anyukám elhívott hozzájuk, hogy ebédeljünk ott, legyek ott kicsit a picivel. Ez még rendben is volt.
Viszont ahogy odaértünk, elkezdte a szokásos kioktatást, hogy miért így van felöltöztetve a gyerek, nem kell neki a cumi, ne hagyjam a kocsiba aludni, ébresszem fel és egyéb "hasznos" dolgok.
Jó, ezeket még próbáltam elengedni a fülem mellett, de aztán éhes lett a pici és etettem volna már, erre odajött anyám, hogy hagyjam a tápszert, a tesóm fej le tejet, adjam oda azt, higgyem el, hogy sokkal jobb, végre nem mérget kapna a gyerek. Jelzem, a testvéremnek másfél éves múlt a gyereke, az enyém 3 hónapos, sosem volt anyatejes. Mikor visszautasítottam, akkor összevesztünk, hogy ő csak jót akar és hogy én nem tudok gyereket nevelni, mert fiatal vagyok, de hát mégis mit várjon tőlem, amikor lepasszolom a gyereket, hogy én szórakozzak... A "lepasszolás" azt jelenti, hogy az apukája van a fiunkkal...
Itt elegem lett, összepakoltam és eljöttünk.
Annyira sok már ez, hogy szerinte mi semmit nem csinálunk jól, az elfogadhatatlan, ahogy mi élünk, vegyek példát a nővéremről és ezt hallgatni folyton, amikor találkozunk, borzalom.
Szerintem igenis jó szülők vagyunk, a babánknak mindent megadunk és semmi rossz nincs abban, hogy kicsit modernebb a gondolkodásunk, nem úgy viselkedünk, ahogy a nagyszüleink mondjuk.
Pl. itt van anyósom. Vele nagyon jó a kapcsolatunk, 2-3 naponta találkozunk is, szinte mindenről ugyanaz a véleményünk. Bár lehet, hogy ebben az is közrejátszik, hogy neki van egy 4 éves kislánya, így tisztában van a mai dolgokkal.
De most anyukámra már olyan szinten haragszom, hogy mondtam neki, mostanában inkább ne találkozzunk, mert a hasonló beszélgetésekhez semmi kedvem. Ezután felhívott a nővérem, hogy nem érti, mit gondolok, mikor ők csak segíteni akarnak... Viszont nem tudom, hogy ezt ki kérte, mert hogy én nem, az biztos.
Mit csináljak, hogy ezt befejezzék és lássák, hogy attól, mert fiatal vagyok, igenis lehetek jó anyuka?
AZ a baj, hogy aki tudatlan, buta, azt nem fogod tudni sem meggyőzni, sem megváltoztatni (hogy mondhat ilyet hogy a tápszer méreg, meg azért az is kicsit meredek hogy a tesód lefejt tejét rád akarták erőszakolni). Ráadásul mivel a nővéred van elkönyvelve nálatok "jó" anyának, ezen is már nagyon nehéz lesz változtatni.
Én megmondanám a helyedben hogy ha nem hagynak békén a folyamatos okoskodással, akkor nem mentek oda többet. (megpróbálhatsz észérvekkel is mindent alátámasztani, hogy mit miért csinálsz úgy ahogy, (pl. mért kap tápszert a baba)de ezt eléggé reménytelennek látom a jelen helyzetben)
Első körben én is leülnék velük megbeszélni, hogy tartsák tiszteletben a gyereknevelési elveiteket és döntéseiteket, ha pedig ez nem megy, akkor ritkábbra veszitek a találkozásokat.
Én is azt érzem, hogy van egy begyöpösödött gondolkodásuk, vagyis amit másképpen csinálsz, mint ahogy szerintük kellene, már nem megfelelő számukra. Nem hiszem, hogy ezen tudsz változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!