Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A gyerekem örült módon viselke...

A gyerekem örült módon viselkedik, pokollá teszi az életem emiatt, mi a teendö?

Figyelt kérdés

A gyerekem 10 eves kislany, jol tanul , jol beilleszkedett a suliba , sok a baratja, ott kedves , nyugodt . En biztositom neki a hátteret , egyedulallo anyakent , nem is akarmilyet , menö cuccok, Ecco csizmakban nött fel, odafigyelés, ráfigyelés, adva van a véleményére, minden téren, érezheti h fontos.

Azt fözök amit kér, az ételen nem spórolok, mellfile, borjuhus, fözelekek, gyumölcsök, edessegek, boltot nyithatnák. Es mindenböl a jó minösegu. Van laptopja, ipadje, telefonja. Nem vagyok gazdag , csupan annyi , h rafigyelek, h neki jo legyen.

Boldog lehetne, de nem az.

Ordit mindenért , folyton cirkuszol. Ha beleáll a " görcs" , tart egy órat. Régen ráfogtam h dackorszak, nö a foga , de mostanra ezek mind megszüntek.

Egyedul nevelem es mindent megteszek mikor rajön az örjönges , h elejet vegyem , nyugtatgatom , megteszem amit ker csak csend legyen , de a duhkrizise le kell csengjen, azalatt obszessziven ordit kulönbözö kerdeseket es az az erzesem h nem figyel a környzetere ANNYIRA duhös, teljesen tehetetlen vagyok! Ez borzaszto. Nem azert mert en kibirom a hisztit , de szomszedaim vannak , a falak vekonyak , es mar szoltak multkor h nagyon hangos a lanyom.

Sokszor könyörgök , kérlelem , magyarazom neki a lehetseges KÖVETKEZMENYEKET , h szomszedok feljelenthetnek , nem kötelesek turni , megoldjuk stb , nem valtozik semmi.

Egesz nap cirkuszol.

Ma reggel peldaul orditva ebredt 7 kor , h ö tudja h en alvas közben rafekudtem a macijara, ö tudja . Mondtam h nem is volt a közelemben, ( mellettem volt , ö tette oda ) de nem igaz , mert ö tudja. Ezzel megkezdödött a nap, masfel oras orditas es cirkusz.

Ismetelte : de miert fekudtel ra ? De miert ? De miert ? Torka szakadtabol uvölt.

Kiskoraban mikor 2 eves volt az ágynemujet kellett ugy hajtogatni ( neha orakig ) h az a szög es forma legyen amit elkepzelt es közben uvöltött mint a sakal , amig eltalaltam a format .

Azota is mindennap minimum 2 cirkuszt rendez , ilyen mondvacsinalt okokbol, a szomszedok azt hihetik h ehes vagy verem,, pedig csak örult szegeby. Odajutottam h alig varom h menjen el otthonrol ,, iskolaba , vagy baratokhoz, ahonnan feldulva jön aztan el , ott alkalmazkodik es mosolyog.

Mikor jön haza mar olyan mintha a volt ferjem jönne , forog a gyomrom . Az is mindenbe belekötött , mindent kontrollalt mint a lanyom.

Meg jo par ev kinez ebben a tebolydaban , mi lehet a teendö , szultem egy gyereket es most lakolok érte , megértettem , h barmit teszek nem lesz jo semmi es elég egy normalis viselkedeshez , nekem ez jut , csak nem tudom meddig birom

2016. aug. 28. 11:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
100%

Véleményem szerint a jelenlegi helyzeten ketten tudtok változtatni, de csak szakember segítségével.

Gyenge vagy, ezt érzi rajtad, nem tud benned megkapaszkodni, ha szüksége van rá.

Neki valószínűleg van valami pszichés problémája (idegrendszeri éretlenség, amit pszichológusnak, neurológusnak kéne megvizsgálnia).

Azt tanácsolom, keress egy jó pszichológust (pszichiátert) és neurológust, első körben te menj el, és mondd el a problémáidat. Utána megnézik a gyereket, és megbeszélitek a továbbiakat. Egész biztos, hogy kapsz segítséget a nevelésében, és abban, hogy jobban megértsd a viselkedését. (gyógypedagógus)

2016. szept. 7. 22:02
 72/81 anonim válasza:
70%
Lehet, hogy márkás cuccokat veszel neki... de ez a kislány agyilag nem gazdag! Se lelkileg!
2016. szept. 28. 19:17
 73/81 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem nem normalis plusz elegge el is kenyeztetted. Fogalmam sincs mit lehet tenni. lehet hogy en odaadnam az apjanak nevelje o. sot az is lehet hogy ha ennyire kikeszit intezetbe adman vagy lemondanek rola es orokbeadnam ha kell valakinek. az en eletemet nem tenne tonkre egy kolyok se, hidd el nem eri meg es kesobb ez a lany meg rosszabb lesz. orulhetsz ha nem ver meg vagy megy majd neked nagykessel. es ismetlem szerintem nem is normalis egeszen. vidd orvoshoz.
2016. okt. 4. 08:32
 74/81 anonim ***** válasza:
100%

"Probaltam ölelni mikor duhös mit meg nem próbáltam... De olyankor ellök es meg duhösebb lesz. Utana en is felidegeskedek es karomkodni kezdek, akkor kezdi h " szeretgess anyaaaa"

Én az általad írottakból azt vélem felfedezni, hogy itt elsősorban neked van szükséged a segítségre. Ha te nyugodt és kiegyensúlyozott módon fogsz tudni viselkedni, akkor a gyerek magatartása is változni fog. A jelenlegi helyzet oka az, hogy most a gyerek vezeti a családot. És ahogy a szigorú vezetőtől illik, rendesen félsz is tőle.

Ahogy a #71-es válaszoló is javasolta, kérjetek segítséget! Egy gyerek együtt rezeg a szüleivel. Nyilván ennyi év "tébolyda" mind a kettőtöket megviselte, de együtt, szépen folyamatosan fejlődve nemcsak ki tudtok kerülni ebből az elviselhetetlen helyzethalmazból, hanem nagyszerű és örömteli évek sokasága is vár még rátok!

2016. okt. 22. 23:47
 75/81 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó
2016. okt. 22. 23:57
 76/81 anonim ***** válasza:
31%
nagyon sajnallak mert ha 10 evesen ilyen akkor kesobb se lesz jobb. es ha mar most alig varod hogy ne legyen otthon kesobb szimplan gyulolni fog0d amit en meg is ertek. Miert nem adod az apjanak oda kinlodjon vele o is egy kicsit. MI lesz ha ugyanilyen lesz 18 evesen? akkor mar meg is fog verni teged. szornyu eleted van az tuti.
2016. okt. 23. 10:39
 77/81 anonim ***** válasza:

nem tudom a kerdezo-e az aki nekem privatokat kuld amiben kikeri hogy valaki nem normalisnak nevezze az o imadott gyereket , itt nem meri vallalni a dolgot de en mar unom.

El kell olvasni a bevezetot amiben o irja hogy nem normalisan viselkedik a gyerek pedig "csak orult szegeny".

Hat akkor talan el kell fogadni hogy masok is annak latjak. mellesleg zsuzsika a neve a privatok kuldojenek, nem tudom mast is megtalalt a holgy ?

2016. okt. 25. 06:53
 78/81 anonim ***** válasza:

1. a gyereked total idiota azaz NEM NORMALIS. es ha ezt keteves kora ota csinalja akkor soha nem is volt, tehat vidd el orvoshoz. sajnos ma sokkal tobb hulye gyerek van mint regen.

2. elhibaztad azzal hogy mindent megkapott ezen nem tudsz jelenleg segiteni.

3. en ha ennyi ideje ezt csinalna egyszeruen valamilyen modon szepen elvitetnem valamifele intezetbe. de az is lehet hogy lemondanek rola es orokbe adhatonak tennem. az tuti hogy nem kinlodnek egy ilyen kis fereggel. az eleted romokban es amikor felno le se fog szarni teged. undorito kis beka lehet. en hisztizeskor raboritanek egy vodor jeges vizet.

2021. nov. 13. 20:21
 79/81 anonim ***** válasza:
hat tudod mit? erre mondjak hogy aki hulye haljon meg. a lanyod is hibas meg te is.
2021. nov. 13. 20:24
 80/81 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan úgy kommenteltek itt ennél a kérdésnél, hogy fogalmuk sincs milyen az egy normálisan viselkedő embernek, amikor a gyereke valamilyen viselkedési zavarban szenved, és a gyerek nem tud uralkodni magán. És a szülő sem tudja befolyásolni a gyerek viselkedését, amikor annak rohama van. De félti, hogy a dühroham alatt, kárt ne tegyen magában a gyerek. Ördögi kör ez, mert sem befolyásolni nem tudod, sem kilépni nem tudsz belőle. Mi a feleségemmel egy autista gyereket nevelünk, aki egy időben hasonló dührohamokat kapott, amikor valami nem úgy sikerült neki, ahogy eltervezte. A feleségem is, én is nyugis, békés emberek vagyunk. Bármelyikőnk számára tortúra egy ilyen dühroham. Fóbiánk is volt tőle. Nem csak a gyerek, de mi is jártunk pszichiáterhez és pszichológushoz, hogy ne menjen tropára a család. Nyilván legszívesebben elszaladnék, mikor őrjöngeni kezd. De a gyermekem, és féltem, nehogy az őrjöngés közben megsérüljön. 10 év elteltével hála Istennek sokkal jobb a helyzet. A gyerek heti szinten jár/járt pszichológushoz. És minden javasolt terápiára elvittük. Volt vizi terápián, lovas terápián, kutyás terápián, szemzomotoros tornán. Sokat fejlődött az indulatkezelése. A tanárai is együttműködőek, az iskolában kiengedik a tanóráról, ha kikérezkedik, mert érzi, hogy jön a roham. Amit kiválthat bármi. Hogy őt szólították fel, bár jelentkezett. Hogy cukros papírral zörögnek mellette. Hogy egy számára túl hangos motorbicikli megy el az iskola előtt. A szakemberek azt mondták, nem tudhatjuk mikor mi az oka a rohamnak.

Kedves kérdező! Mindenképpen vidd el szakemberhez a lányodat. Teljesen tisztában vagyok vele, miről beszélsz. Neked is szükséged van terápiára, mert a gyerekeid rohamaitól fóbiád lett, és kényszeresen szeretnél megfelelni a környezetednek is. Nekem ebben szerencsém van, mert kertes házban lakunk és jóban vagyunk a szomszédokkal. Akikkel mindent megbeszéltünk már az elején. Nem lesz egyszerű, de mindenképpen el kell kezdeni, mind a kettőtök érdekében. Több mint tíz éves terápia hatására ma már sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint 3 éves korában. Régebben szégyellte, hogy ő más mint a többi gyerek. Manapság már önmagát is jobban elfogadja, és számunkra is sokkal kezelhetőbb.

Ma ilyen maszkot vett fel iskolába menet:

[link]

Tegnap ebben volt:

[link]

2021. nov. 17. 15:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!