Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A gyerekem örült módon viselke...

A gyerekem örült módon viselkedik, pokollá teszi az életem emiatt, mi a teendö?

Figyelt kérdés

A gyerekem 10 eves kislany, jol tanul , jol beilleszkedett a suliba , sok a baratja, ott kedves , nyugodt . En biztositom neki a hátteret , egyedulallo anyakent , nem is akarmilyet , menö cuccok, Ecco csizmakban nött fel, odafigyelés, ráfigyelés, adva van a véleményére, minden téren, érezheti h fontos.

Azt fözök amit kér, az ételen nem spórolok, mellfile, borjuhus, fözelekek, gyumölcsök, edessegek, boltot nyithatnák. Es mindenböl a jó minösegu. Van laptopja, ipadje, telefonja. Nem vagyok gazdag , csupan annyi , h rafigyelek, h neki jo legyen.

Boldog lehetne, de nem az.

Ordit mindenért , folyton cirkuszol. Ha beleáll a " görcs" , tart egy órat. Régen ráfogtam h dackorszak, nö a foga , de mostanra ezek mind megszüntek.

Egyedul nevelem es mindent megteszek mikor rajön az örjönges , h elejet vegyem , nyugtatgatom , megteszem amit ker csak csend legyen , de a duhkrizise le kell csengjen, azalatt obszessziven ordit kulönbözö kerdeseket es az az erzesem h nem figyel a környzetere ANNYIRA duhös, teljesen tehetetlen vagyok! Ez borzaszto. Nem azert mert en kibirom a hisztit , de szomszedaim vannak , a falak vekonyak , es mar szoltak multkor h nagyon hangos a lanyom.

Sokszor könyörgök , kérlelem , magyarazom neki a lehetseges KÖVETKEZMENYEKET , h szomszedok feljelenthetnek , nem kötelesek turni , megoldjuk stb , nem valtozik semmi.

Egesz nap cirkuszol.

Ma reggel peldaul orditva ebredt 7 kor , h ö tudja h en alvas közben rafekudtem a macijara, ö tudja . Mondtam h nem is volt a közelemben, ( mellettem volt , ö tette oda ) de nem igaz , mert ö tudja. Ezzel megkezdödött a nap, masfel oras orditas es cirkusz.

Ismetelte : de miert fekudtel ra ? De miert ? De miert ? Torka szakadtabol uvölt.

Kiskoraban mikor 2 eves volt az ágynemujet kellett ugy hajtogatni ( neha orakig ) h az a szög es forma legyen amit elkepzelt es közben uvöltött mint a sakal , amig eltalaltam a format .

Azota is mindennap minimum 2 cirkuszt rendez , ilyen mondvacsinalt okokbol, a szomszedok azt hihetik h ehes vagy verem,, pedig csak örult szegeby. Odajutottam h alig varom h menjen el otthonrol ,, iskolaba , vagy baratokhoz, ahonnan feldulva jön aztan el , ott alkalmazkodik es mosolyog.

Mikor jön haza mar olyan mintha a volt ferjem jönne , forog a gyomrom . Az is mindenbe belekötött , mindent kontrollalt mint a lanyom.

Meg jo par ev kinez ebben a tebolydaban , mi lehet a teendö , szultem egy gyereket es most lakolok érte , megértettem , h barmit teszek nem lesz jo semmi es elég egy normalis viselkedeshez , nekem ez jut , csak nem tudom meddig birom

2016. aug. 28. 11:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
73%

Anyára és lányára is ráférne egy jó pszichoterápia.

Nem attól vagy jó anya, hogy a 10 évesednek teló ,laptop , csokilufirágógumi-minden megvan.

"Van laptopja, ipadje, telefonja. Nem vagyok gazdag , csupan annyi , h rafigyelek, h neki jo legyen.

Boldog lehetne, de nem az. " Bocs kérdező, de te nem ismered a boldogság fogalmát. Boldog nem ezektől lesz egy gyerek.

2016. aug. 28. 13:43
 32/81 anonim ***** válasza:
80%

Utolsó vagyok:

Ráadásul egy 10 éves nem hiszem h értékelni tudja h ma borjúhús van ebédre csirkecomb helyett és ezáltal neki mennyire jó, nem ez a jó gyereknevelés fokmérője... A márkás cipő meg teljesen felesleges - persze nyilván ha van rá keret megveheted, de semmit nem jelent, nem ettől lesz boldog a gyerekkora, én pl. még életemben nem hallottam azt a márkát amit írtál és mégis itt vagyok, 33 évesen, túléltem.

És akkor visszakérdeznék: ha szerinted ennyire tökéletes a gyerek élete, akkor mért hisztizik ennyit? Valami baj csak van nem?

Arról egy szót sem írtál, h milyen a kettőtök között a viszony (amikor épp nem hisztizik), mennyit foglalkozol, beszélgetsz vele, miket játszatok, csak az anyagi javakat soroltad fel mintha így már meg lenne mindene, pedig az kevésbé fontos mint az érzelmi oldal, és nálatok pont azzal van baj. Vagy az egész napotok abból áll h lesed a kívánságait? AKkor meg ne csodálkozz ha kifordul magából és így viselkedik "kínjában".

2016. aug. 28. 13:47
 33/81 anonim ***** válasza:
83%

ÍGy van ahogy a 31-es és 32-es írja.

Nem a tárgyi javaktól lesz boldog, és nem is az.

2016. aug. 28. 14:05
 34/81 A kérdező kommentje:
A borjúhús kiverte a biztositekot , sajnalom , nem ez volt a célom. Vegulis az étkezésnek semmi köze a hisztihez ,de megertem ez van
2016. aug. 28. 14:08
 35/81 anonim ***** válasza:
40%
Hát azért ne mondjuk azt, hogy ezek a dolgok nem fontosak! Nem villát vett neki a Francia Riviérán. Ezek a dolgok ma már szükségesek egy gyereknek és egy átlagos családban már be is szerezhetőek. Ezen tuti semmi sem múlt.
2016. aug. 28. 14:08
 36/81 A kérdező kommentje:

Mindenki csak sorolja a borjuhust , h nem ez a boldogsag , meg nem az iPad a boldogsag. Es itt be is fejezik az irast .

Hanem MI A BOLDOGSAG akkor ?

Tanacs is legyen belecsomagolva a kritikaba

2016. aug. 28. 14:18
 37/81 A kérdező kommentje:
Az Ecco csizma meg nem luxus hanem 5 honapig hordja telen es gore tex , nem azik , fazik a laba , meleg es szaraz marad es szellözik. 3 rossz minösegu csizma arabol megveszek 1 et ami tart , sporlosabb es jobb megoldas
2016. aug. 28. 14:19
 38/81 anonim ***** válasza:
84%
A boldogsághoz kellenek célok és akadályok.Csak boldogság nem lehet cél akadályok,korlátok nélkül.Nálatok pont ez nincs,nincs korlát,magától értetődőnek veszitek,hogy ha pénz van,boldogság van.A boldogság,ugyanúgy mint a szegénység az elmeállapotot tükrözi.Szerinted boldog a gyereked a borjúhústól és az IPadtól?Minden bizonnyal,azért ilyen"őrült".
2016. aug. 28. 14:25
 39/81 anonim ***** válasza:
92%
A gyerekednek nem szabsz korlátokat, úgy táncolsz, ahogy ő fütyül, emellett azt gondolod, hogy a tárgyakkal veszed meg a boldogságot. Szakemberhez kellene fordulnotok, mert itt úgysem fogadod el senki tanácsát és ehhez kevés is vagy egyedül.
2016. aug. 28. 14:30
 40/81 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező úgy látszik senkinek a válaszát sem fogadod el.

A kérdésedben úgy írtad le az anyagi javakat, és erre pár példát, mintha csak ezek kellenének egy gyerek boldogságához. De ez csak a jéghegy csúcsa.

Határok, korlátok kellenek, egy szülő, akire lelkileg számíthat, együtt eltöltött minőségi idő, beszélgetések, hancúrozások, csikizések stb.

2016. aug. 28. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!