Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A gyerekem örült módon viselke...

A gyerekem örült módon viselkedik, pokollá teszi az életem emiatt, mi a teendö?

Figyelt kérdés

A gyerekem 10 eves kislany, jol tanul , jol beilleszkedett a suliba , sok a baratja, ott kedves , nyugodt . En biztositom neki a hátteret , egyedulallo anyakent , nem is akarmilyet , menö cuccok, Ecco csizmakban nött fel, odafigyelés, ráfigyelés, adva van a véleményére, minden téren, érezheti h fontos.

Azt fözök amit kér, az ételen nem spórolok, mellfile, borjuhus, fözelekek, gyumölcsök, edessegek, boltot nyithatnák. Es mindenböl a jó minösegu. Van laptopja, ipadje, telefonja. Nem vagyok gazdag , csupan annyi , h rafigyelek, h neki jo legyen.

Boldog lehetne, de nem az.

Ordit mindenért , folyton cirkuszol. Ha beleáll a " görcs" , tart egy órat. Régen ráfogtam h dackorszak, nö a foga , de mostanra ezek mind megszüntek.

Egyedul nevelem es mindent megteszek mikor rajön az örjönges , h elejet vegyem , nyugtatgatom , megteszem amit ker csak csend legyen , de a duhkrizise le kell csengjen, azalatt obszessziven ordit kulönbözö kerdeseket es az az erzesem h nem figyel a környzetere ANNYIRA duhös, teljesen tehetetlen vagyok! Ez borzaszto. Nem azert mert en kibirom a hisztit , de szomszedaim vannak , a falak vekonyak , es mar szoltak multkor h nagyon hangos a lanyom.

Sokszor könyörgök , kérlelem , magyarazom neki a lehetseges KÖVETKEZMENYEKET , h szomszedok feljelenthetnek , nem kötelesek turni , megoldjuk stb , nem valtozik semmi.

Egesz nap cirkuszol.

Ma reggel peldaul orditva ebredt 7 kor , h ö tudja h en alvas közben rafekudtem a macijara, ö tudja . Mondtam h nem is volt a közelemben, ( mellettem volt , ö tette oda ) de nem igaz , mert ö tudja. Ezzel megkezdödött a nap, masfel oras orditas es cirkusz.

Ismetelte : de miert fekudtel ra ? De miert ? De miert ? Torka szakadtabol uvölt.

Kiskoraban mikor 2 eves volt az ágynemujet kellett ugy hajtogatni ( neha orakig ) h az a szög es forma legyen amit elkepzelt es közben uvöltött mint a sakal , amig eltalaltam a format .

Azota is mindennap minimum 2 cirkuszt rendez , ilyen mondvacsinalt okokbol, a szomszedok azt hihetik h ehes vagy verem,, pedig csak örult szegeby. Odajutottam h alig varom h menjen el otthonrol ,, iskolaba , vagy baratokhoz, ahonnan feldulva jön aztan el , ott alkalmazkodik es mosolyog.

Mikor jön haza mar olyan mintha a volt ferjem jönne , forog a gyomrom . Az is mindenbe belekötött , mindent kontrollalt mint a lanyom.

Meg jo par ev kinez ebben a tebolydaban , mi lehet a teendö , szultem egy gyereket es most lakolok érte , megértettem , h barmit teszek nem lesz jo semmi es elég egy normalis viselkedeshez , nekem ez jut , csak nem tudom meddig birom

2016. aug. 28. 11:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:
96%
Vidd el gyerekpszichiáterhez, nincs-e valami mentális betegség a háttérben, ez a hajtogatósdi, az indokolatlan dühkitörések okot adnak a gyanúra. A nevelésed valóban gond, túlságosan is meg akartál felelni, de ilyen következménye önmagában ennek aligha lehet, pláne anno egy kétévesnél.
2016. aug. 28. 11:47
 12/81 A kérdező kommentje:

Azert nevelem egyedul , mert elváltam.

Mit szamit? Ez volt a kerdes ? Iskolaba kene tanitani az embereknek , h kerdesre valaszoljanak, követve a logikai fonalat . Ez a gyakori kerdesek oldal , ahol felteszunk egy kerdest , nem irható regény.

A problema az volt h kicsikoratól örjöng , ok nelkul.

Ez a nagy baj.

Gondoltam ha van e mas is hasonlo problemaval es ha esetleg talalt e megoldast .

Erre voltam kivancsi .

A ruha cipö etel , internet nem érdemi alapon megy, csak a zsebpenz.

De nem is az volt a kerdes es nem is ezzel fugg össze , csak azerr irtam h aki olvassa lathatja, h a gyereknek nem hianyzik semmi , tehat frusztraltsag kizarva.

A gyerek ok nelkul örjöng .

Mikor pici volt , anyameknal laktam vele , es ha örjöngeni kezdett , a szuleim idegesitette , de ezt mem akartak bevallani , es rögtön ramszoltak h " ne ordittassam a gyereket , mert biztos felidegesitettem valamivel " es hallgattasam el. Nagyon ketsegbe estem olyankor es tehetetetlensegemben kiizaddtam h mi lesz ha nem tudom megallitani . A szuleim ugy magyaraztak h ök csak sajnaltak a gyereket h ordit , pedig az volt h idegesitette öket csak engem akartak hibaztatni .

Nem akartak latni a ketsegbeesesem , h nem tudok mit tenni.

Oldjam meg.

A masik h miutan elköltöztunk a szomszedoktol tartok .

Nagyon nehez helyzet senkinek nem kivanom!

2016. aug. 28. 11:52
 13/81 anonim ***** válasza:
87%

Megadtad neki a boldog/kiegyensúlyozott élet feltételeit, de arra már nem tanítottad meg, hogy ezeket becsülje meg. Nem ismeri a munka, az alázat és a hála fogalmát, mert ezek nélkül is minden adott volt.

Szerintem tényleg az lenne a legjobb, ha valamilyen pszichológushoz, terapeutához vagy hasonlóhoz mennél, mert én is csak laikus vagyok.

Véleményem szerint már egészen kis korban is, az ember egyik legnagyobb vágya a megbecsülés érzése. A lányod (szerintem) azért normális mindenkivel (rajtad kívül) mert tőlük nem kap sült galambot a szájába, ellenben a megbecsülés érzését tőlük is megakarja kapni. Kedvességgel és normális viselkedéssel váltja ki ezt az érzést (mint minden normális ember), ámde veled szemben az rögződött meg, hogy nincs szükség efféle "alkura", sőt plusz pont, hogy rajtad még le is vezetheti a frusztrációt.

Úgy vélem a rossz tetteinek az ignorálása, lenézése, és a jó tettek jutalmazása alapvetően egy jó módszer arra, hogy megváltoztassuk egy ember viselkedését. Valamint az, hogy ha valami újat akar, akkor cserében adjon is valamit (takarítás, tanulás stb. lehet kicsiben kezdeni), had érezze meg a tisztesség fogalmát.

Zárásként hozzá kell tenni, hogy nem létezik párnapos pálfordulás. Ez egyben egy türelemjáték is, ahol az győz, akiben nagyobb a kitartás a saját elveihez. Ha jól is kezded nevelni a lányodat, de hamar abbahagyod, csupán azért, mert értél el kezdeti sikereket, akkor az nem használ sem neked, sem neki.

2016. aug. 28. 11:53
 14/81 anonim válasza:
72%
A gyereked csak hisztizik. Mond meg neki, hogy ez így nem mehet tovább, szerintem elég egyszer igazán durván rászólni, majd megszeppen, hogy Te ilyet is tudsz. Mond neki,ha nem hagyja abba elviszed pszichológushoz. És ha tényleg nem hagyja abba vidd is el. Lehet ez így leírva kegyetlennek néz ki, de hidd el nem fogja abbahagyni magától.
2016. aug. 28. 11:53
 15/81 Andizsuzsi ***** válasza:
85%

Ok nélkül egy gyerek sem ordít. Neki ez épp olyan kín, mint neked. Szakember, de nagyon gyorsan, mert így mindketten tönkrementek.

Mit értesz azalatt, hogy büntetés neked a gyerek?

2016. aug. 28. 12:03
 16/81 anonim ***** válasza:
93%

azért ez tuti nem átlagos hiszti, meg rosszul nevelés következménye

mint egy kényszerbeteg őrjöng ha rosszul áll a takaró vagy eldől a maci

2016. aug. 28. 12:05
 17/81 A kérdező kommentje:
Sajnos en is arra hajlok h mentalis problemai vannak .... Kenyszeresseget latok en is
2016. aug. 28. 12:14
 18/81 anonim ***** válasza:
44%

Nem láttam semmilyen hisztit a kérdező soraiban, le lehet állni a szapulásával. Meg tudom érteni, hogy napi több órás ordítás után, amikor mindent megtett, hogy jó anya legyen (a mai elvárásoknak megfelelően, ugyebár), nincs túl jó idegállapotban. Az meg, aki a pszichológussal történő FENYEGETŐZÉST ajánlja, jobb lett volna, ha inkább gombfocizik gyakorizás helyett.

Kérdező, vidd el a kislányt gyerekpszichiáterhez, segíteni fog. Az önostorozást pedig hagyd abba, az nem vezet sehová, kérj tanácsot a szakorvostól, és/ vagy nevelési tanácsadóban, hogyan bánj a gyerekkel.

2016. aug. 28. 12:17
 19/81 A kérdező kommentje:
Kösz utolso valaszado. Mindenhol a szapulast kapom , igazad van de semmi új
2016. aug. 28. 12:23
 20/81 anonim ***** válasza:
65%

Pedig itt igen mindenkinek igaza van. Nem tudsz gyereket nevelni. Ő nevel téged, ő kényszeriti rád az akaratát.

Azt nem irtad sehol hogy ha igy viselkedik milyen büntetést kap. Volt-e valaha megvonás, büntetés? Ha nincs és tudja hogy semmi következménye se lesz ezeknek, miért ne csinálná. Az a lényeg neki hogy ráfigyelj. Sajnálom de tőlem biztos hogy már az elején olyan verést kapott volna hogy nagyon megtanulta volna a rendet.

Tudom ezt nem lehet mert az uniós szabályok tiltják de leszarnám és biztos hogy valahogy megneveltem volna. Mi az hogy azt főzöl neki amit akar, meg olyan ruhákat kap amilyet ő akar?? Nagyon jól irták hogy másutt azért viselkedik rendesen mert leszarnák a fejét ha hülye lenne. Az is igaz hogy most már nehéz rendbe tenni, de nem lehetetlen. Csak te ezt biztos nem fogod tudni megoldani mert ha egy kicsit is értenél a gyerek neveléshez ez nem alakult volna ki.

2016. aug. 28. 12:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!