Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A gyerekem örült módon viselke...

A gyerekem örült módon viselkedik, pokollá teszi az életem emiatt, mi a teendö?

Figyelt kérdés

A gyerekem 10 eves kislany, jol tanul , jol beilleszkedett a suliba , sok a baratja, ott kedves , nyugodt . En biztositom neki a hátteret , egyedulallo anyakent , nem is akarmilyet , menö cuccok, Ecco csizmakban nött fel, odafigyelés, ráfigyelés, adva van a véleményére, minden téren, érezheti h fontos.

Azt fözök amit kér, az ételen nem spórolok, mellfile, borjuhus, fözelekek, gyumölcsök, edessegek, boltot nyithatnák. Es mindenböl a jó minösegu. Van laptopja, ipadje, telefonja. Nem vagyok gazdag , csupan annyi , h rafigyelek, h neki jo legyen.

Boldog lehetne, de nem az.

Ordit mindenért , folyton cirkuszol. Ha beleáll a " görcs" , tart egy órat. Régen ráfogtam h dackorszak, nö a foga , de mostanra ezek mind megszüntek.

Egyedul nevelem es mindent megteszek mikor rajön az örjönges , h elejet vegyem , nyugtatgatom , megteszem amit ker csak csend legyen , de a duhkrizise le kell csengjen, azalatt obszessziven ordit kulönbözö kerdeseket es az az erzesem h nem figyel a környzetere ANNYIRA duhös, teljesen tehetetlen vagyok! Ez borzaszto. Nem azert mert en kibirom a hisztit , de szomszedaim vannak , a falak vekonyak , es mar szoltak multkor h nagyon hangos a lanyom.

Sokszor könyörgök , kérlelem , magyarazom neki a lehetseges KÖVETKEZMENYEKET , h szomszedok feljelenthetnek , nem kötelesek turni , megoldjuk stb , nem valtozik semmi.

Egesz nap cirkuszol.

Ma reggel peldaul orditva ebredt 7 kor , h ö tudja h en alvas közben rafekudtem a macijara, ö tudja . Mondtam h nem is volt a közelemben, ( mellettem volt , ö tette oda ) de nem igaz , mert ö tudja. Ezzel megkezdödött a nap, masfel oras orditas es cirkusz.

Ismetelte : de miert fekudtel ra ? De miert ? De miert ? Torka szakadtabol uvölt.

Kiskoraban mikor 2 eves volt az ágynemujet kellett ugy hajtogatni ( neha orakig ) h az a szög es forma legyen amit elkepzelt es közben uvöltött mint a sakal , amig eltalaltam a format .

Azota is mindennap minimum 2 cirkuszt rendez , ilyen mondvacsinalt okokbol, a szomszedok azt hihetik h ehes vagy verem,, pedig csak örult szegeby. Odajutottam h alig varom h menjen el otthonrol ,, iskolaba , vagy baratokhoz, ahonnan feldulva jön aztan el , ott alkalmazkodik es mosolyog.

Mikor jön haza mar olyan mintha a volt ferjem jönne , forog a gyomrom . Az is mindenbe belekötött , mindent kontrollalt mint a lanyom.

Meg jo par ev kinez ebben a tebolydaban , mi lehet a teendö , szultem egy gyereket es most lakolok érte , megértettem , h barmit teszek nem lesz jo semmi es elég egy normalis viselkedeshez , nekem ez jut , csak nem tudom meddig birom

2016. aug. 28. 11:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
82%

"Aztán azt írod hogy " vidd el a kislányt gyerekpszichiáterhez" . Legalább magadat ne hazudtold meg."

Nem gondoltam, hogy ilyen alapvető, egyszerű és egyértelmű dolgot el kell magyaráznom, de kénytelen vagyok belátni, hogy ide gyengeelméjűek is irkálnak.

Tehát: azzal a szakemberrel FENYEGETNI a kislányt, akire véleményem szerint rászorul (és bárki, bármikor rászorulhat amúgy), orbitális baromság. Pont ugyanakkora - csak, hogy még érthetőbb legyen -, mint amikor azzal próbálják kényszeríteni a gyereket a gyógyszer bevételére, hogy különben szurit kap. Ez ugyanis azt a - téves - képzetet kelti benne, hogy oda elmenni büntetés. Hogyan lehetne így várni tőle bármiféle együttműködést azzal, aki segíteni akar és tud neki?

No, így már világos, te szerencsétlen?

2016. aug. 28. 14:51
 42/81 anonim ***** válasza:
88%

Boldogság? Mikor kúsztál-másztál úttalan utakon az erdőben a lányoddal érezve a téliszalámis zsemle szagát a hátizsákban?

Mikor pancsoltatok együtt önfeledten egy tóban? Mikor számoltatok együtt hangyát, nézegettetek kavicsokat, felhőket? Mikor beszélgettél vele érzésekről, érzelmekről? Mikor lepted meg totál bugyuta aprósággal, ami mégis nagyon személyes? Mikor beszéltél vele a válásról, apjáról, viszonyotokról, viszonyukról? Mikor meséltél neki bánatodról, nehéz napról, az élet fontos dolgairól?

2016. aug. 28. 15:08
 43/81 A kérdező kommentje:

Mindennap beszelgetunk az erzesekröl , sokat szeretgetem , nem tóban pancsikaltunk , hanem strandra mentunk egesz nyaron es most fedett uszodaba jarunk , sokat beszelgetunk az eletröl , az apjarol es mindenröl ami erdekli .

Nem tudom miert ez az agressziv hurrogas , miert ez a felteves h mindezt nem kapja meg , kerdesre valasz talan 1-2 érdemleges volt , a többi frusztracio kiöntese a forumom , rám

2016. aug. 28. 15:36
 44/81 A kérdező kommentje:
Nem merek a lanyommal kettesben úttalan útakon sétálni az erdöben , nem olyan világot élünk
2016. aug. 28. 15:37
 45/81 anonim ***** válasza:
32%
Ne foglalkozz velük, kérdező, itt ez a szokás. A válaszolók fele unatkozó tini, akik szerint egy szülő csak sz..r lehet, és minden kizárólag az ő hibája, a negyede meg szerencsétlen nőgyűlölő lúzer, aki még nem látott élőben női nemiszervet. A maradékban akad néhány normális.
2016. aug. 28. 15:39
 46/81 anonim ***** válasza:
73%

Jaj de bírom, mikor mindenki más hibás, csak a kérdező nem. Nem, senki nem fog veled egyet érteni, mert szarul csinálod a dolgokat...ennyi.

Ha nem vagy képes magadba nézni és a nevelési stílusodon változtatni, minden marad ugyanígy ahogy eddig. Nekünk mindegy, nem a mi életünk. Te viszont nem csak a saját életedet cseszed el, hanem a lányodét is.

2016. aug. 28. 15:41
 47/81 anonim ***** válasza:
84%
Én 19 éves vagyok, tehát nemrég voltam én is ilyen korú. A mai gyerekek nagyon el vannak kényeztetve. "Van laptopja, ipadje, telefonja. Nem vagyok gazdag , csupan annyi , h rafigyelek, h neki jo legyen. " igen, annó nekem is volt már ilyenkor telefonom, de miért? Azért hogy anyukámat fel tudjam hívni ha valami gond van. Nem volt sem laptopom, sem ipadem, és mégis megvoltam nélkülük. Nem úgy volt hogy valamit kinyögtem a számon és már anyukámék rohantak nekem megvenni. És nekem ez így tökéletes volt. Nem hisztiztem, anyukám mindig dicsekedett mindenkinek hogy milyen jó gyerek vagyok. Van egy unokahugom, aki 9 éves. Tablet, telefon, xbox, számítógép az játszik nála. És testvéremék mit értek el ezzel? A gyerek allandoan visszabeszél nekik, könyörögni kell neki mindenért, hisztizik, és szót. Jó oké, én megértem, szeressük a gyereket, legyen meg neki azért minden amit én adni tudok neki, de nem csak úgy. Hála istennek én még benne voltam abban a korban hogy anyámék nem kényeztettek el, és nem lettem olyan, mint amilyenek a mai világban a gyerekek. Ezt itt szerintem is te rontottad el, lehet lepontozni nyugodtan. De azt ne mondja senki nekem hogy egy gyereket úgy kell nevelni.. hogy egy szóra megkapjon minden, a semmiért.
2016. aug. 28. 16:22
 48/81 A kérdező kommentje:

Igen , neki is azert van telefonja h ha baj van fel tudjon hivni a sulibol , vagy ha haza akar jönni korabban.

Az ö koraban sokat dolgoznak ipaden az ö sulijaban es fontos tanuloeszközze valt az iPad , nagyon sok hasznos program van rajta, ez a mai technologia , a tudomany fejlödött , a pedagogia digitalizalodott . Nincs ebben semmi rossz.

Laptop kell legyen, eddig meg senkinel nem voltam akinek mem volt internetje. , csak nekunk nem fix kompjuter van , hanem laptop. Ez luxus ?

Nem is ez volt a kerdesem h mit szoltok hozza h van ipadje , de mindegy , az emberekben nibcs meg a logikus kerdeslevezetés kepessege

2016. aug. 28. 16:41
 49/81 anonim ***** válasza:
73%
Az nem zavar téged, hogy mindenki azt írja, hogy a te hibád? De gondolom mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
2016. aug. 28. 16:48
 50/81 anonim ***** válasza:
70%

Neked meg nincsen semmi önkritikád.

Komolyan nem láttam még ilyen sügér egy nőt. Fogd már fel mit akarnak neked mondani az emberek.

2016. aug. 28. 17:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!