Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Azok a gyerekek, akik ordítana...

Azok a gyerekek, akik ordítanak, mi a bajuk? (lent)

Figyelt kérdés

Nemrég olvastam itt a GYAKon, hogy valaki azt írta, hogy nem lehet kinyitni nyáron az ablakot, mert áthallatszik a gyerek ordibálása. Még a TV-t se hallja tőlük.

Az unokatesóm társasházban lakik. Ő is mesélte, hogy volt olyan nap, hogy megállás nélkül ordítoztak a felette lakó gyerekek. Nagyon idegesítette a lakókat, hogy nem lehetett nyugtuk. Csodálkozom, hogy a szülőket egyáltalán nem zavarja. Meg azon is, hogy bírnak ennyi ideig ordibálni.

2016. aug. 4. 19:16
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem költözz ki tanyára, ha ennyire zavar. De vááárj, lehet, h a szomszéd tanyán is lesz gyerek, jajjjjjjj.

Ásd el magad az jobb lesz mindenkinek. Idióta.

2016. aug. 5. 18:55
 32/43 anonim ***** válasza:
66%

„Utolsó,te nagyon hülye vagy,úgyhogy nem kicsit.

Attól,hogy valakit idegesítenek az agyalágyultra ajnározott kölkek,annak mi a rák köze van a gyógymódokhoz?”

No akkor részletezem: azok, akik az „engem is vertek, és lám, felnőttem”-hez hasonlatos elvek mentén gondolkodnak, csak azt az apróságot felejtik ki, hogy a világ változik, és szerencsére az emberiség (most csak a mi civilizációnkat nézve) ráébred egynéhány hibájára, s orvosolja is. Pár példa, ami csak az elmúlt kb. 150 év terméke:

– rabszolgaság eltörlése,

– nők egyenjogúsága,

- nyugdíjrendszer bevezetése…

Idetartozik a gyereknevelés is, aminek esetében sikerült onnan, hogy a gyereket egy újabb „haszonállatnak” kezeljük eljutnunk oda, hogy azt gondoljuk, a gyerek is ember, és attól, mert kicsi, nem hülye, és azért mert kiszolgáltatott nekünk, nem tehetünk meg vele mindent. Ehhez nyilván erős segítség volt, hogy fejlődött a tudomány, és a testi, a neurológiai, illetve a pszichés fejlődés folyamatairól is egyre többet tudtunk meg. Például tudjuk, hogyan hat a gyerekkori trenírozás, vasszigor, verés stb. És elárulom, nem jól, nem ettől lesznek nyitott, elfogadó, kiegyensúlyozott felnőttek.

Ez az egyik része az ügynek, amiért balgaság azt mondani, hogy a régi módszereket kellene alkalmazni.

Emellett érdemes arra is gondolni, hogy akár csak 30 évvel ezelőt mennyire más környezetben nőtt fel a legtöbb gyerek. Ostobaság volna azt képzelni, hogy az a pitiánernek tűnő tény, miszerint sok családban ma egész nap megy a tévé (ellenben pontosan emlékszem a gyerekkoromra, hogy hétfőnként adás sem volt), vagy hogy a városokban folyamatos zajszennyezés van a számtalan autótól, nem hat a fejlődő idegrendszerre.

Nem megyek bele jobban, ha nem érted, mit mondok, akkor úgyis mindegy.

Az, hogy egy gyerek – tegyük fel, hogy oktalannak tűnő módon – ordít, egy tünet. Lehet annak a tünete, hogy a szülei folyton feszültek, nem figyelnek rá, de lehet annak is, hogy túl akarja harsogni a körülötte lévőket. Ugyanakkor tudjuk (az a fránya orvostudomány!), hogy egyszerűen szüksége van a gyerekenek mozgásra és oxigénre – így simán lehet, hogy azért ordítanak, mert nincs kielégítve ez a szükségletük.

És elárulok valamit: a gyerekek régen is hangosak voltak. Csak lehet, hogy volt terük, többet lógtak az utcán, és ott levezették a feszültséget. Egy ideális világban ilyenkor az egyik ráérő szomszéd fogná a gyereket, és levinné rohangálni egyet. Persze egy ideális világban nem falanszterben nőnének fel a gyerekek, ahol a játszótér a csúcsélmény…

Még valami: ha olyan tuti volt az a régi nevelési módszer, ami szerint a mai szülőket nevelték, akkor vajon miért nem akarja sok mai szülő alkalmazni? Pedig mennyivel könnyebb lenne, ha nadrágszíjjal verhetnénk a srácokat, ha zavarják a szomszéd nénit a hangoskodással…

2016. aug. 5. 21:01
 33/43 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem azért nem alkalmazza a sok mai szülő,mert

-fél,hogy megszólják érte

-olvassa a neten a sok baromságot a libsi módszerekről és ez most divatos

-lusták,mint a dög

-jobban érdekli őket a néphülyítőben a szappanopera,mint az unalmában ordító kölykük

-még a kölkek vannak megsértődve,ha kapnak egy pofont,mikor nagyon hülyék stb.

Épp itt olvastam ezen a fórumon,mikor arról volt szó,hogy a kölkek nyilvános helyen hogyan viselkednek,hogy a szülők nem tudnak mit csinálni ezzel a helyzettel.Ez azt jelenti,hogy a nevelési módszerük megbukott.Ha érne ez a módszer valamit,be lehetne menni egy boltba anélkül,hogy valaki ultrahangon visító idióta kölykét kéne hallgatni.

2016. aug. 5. 21:09
 34/43 anonim ***** válasza:

[link]

Ne haragudj, de kb ilyen szomszéd lehetsz.

2016. aug. 7. 00:19
 35/43 anonim ***** válasza:
46%
A szomszédokkal nagyon jóban vagyunk,köszi.Ugyanis itt vidéken tekintettel vannak egymásra az emberek.Én sem engedem pl.a kutyákat egész nap ugatni,mást zavarni.A szomszédok sem visíttatják a kölykeiket az ablakunk alatt.Nem úgy,mint Pesten volt.
2016. aug. 7. 10:28
 36/43 anonim ***** válasza:
Akkor meg főleg nem értem miért foglalkoztat ennyire a gyereknevelés, hogy minden héten feltegyél egy ilyen kérdést.
2016. aug. 7. 11:09
 37/43 anonim ***** válasza:
29%

Az nem zavar,hogy nem én tettem fel a kérdést?

És igen,zavar,ha a kölkek vinnyogását kell hallgatni.Volt hozzá "szerencsém"az előző lakásunkban még Pesten.

2016. aug. 7. 14:14
 38/43 anonim ***** válasza:
69%

Az a bajuk az ilyen gyerekeknek hogy nincsenek megnevelve,nincsen ok okozati összefüggés a fejükben.

Pontosan tudják,hogy semmi következménye nincs a rossz viselkedésnek ezért folytatják,mert semmibe veszik a szülőket.Valamit motyog az anyja apja aztán már azt se ,csak tehetetlenül nézelődnek miközben a gyerekük vonyít ,veri magát a földhöz stb. Nálunk is meg kellett küzdeni a gyerek ok nélküli hisztijével,volt hogy flakon hideg vizet kellett rálocsolni, de ma már tudja hogy következetesen kétszer szólok, harmadjára már jön a pofon és a büntetés.És azt is tudja ha hangosan visítva kér valamit azt nem halljuk meg,csak ha normális emberi hangon kéri,akkor . És csodák csodájára nem is kell erösebb büntetést már alkalmazni vagy 2 éve,mert pontosan tudja mi milyen következménnyel jár. De éljen a liberalizmus amibe nem csak az egyes emberek, hanem országok is bele fognak rokkanni.

2016. aug. 7. 14:33
 39/43 anonim ***** válasza:
60%
Na,utolsó,a sok szent tehén majd jól lepontoz :)
2016. aug. 7. 15:08
 40/43 anonim ***** válasza:
58%

A libsi gyerekek is felnőnek egyszer.Amikor az élettől kapják a pofonokat és rájönnek,hogy nem körülöttük forog a világ,azt hogy fogják majd feldolgozni?

Nem véletlenül van a fiatalok közt annyi drogos,öngyilkos stb.

2016. aug. 7. 20:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!