Egy vörös hajú gyereknek több problémája lesz?
Én 20 éves vagyok, és ahogy visszaemlékszem igen sok gyerek a külsőre ment, ha valaki kövér volt, cikizték, ha szemüveges, azt is. Nem mindegyik, de sokan.
Manapság meg egyre több borzalmas gyerek van, közel lakok az általános iskolámhoz és, amit ott látok, hallok... Kenterbe verik a felnőtteket is a stílusukkal, pedig még csak 7 évesek, ha vannak. (és nem is romák)
Azt egy szóval nem mondtam, hogy nem vagyok előítéletes. (Megjegyezném valamilyen szinten mindenki az, csak nem mindenki vallja be. Te vennél házat ott, ahol roma a szomszéd? Na ugye! :))
Az meg, hogy egy gyerek problémás nem csak azt jelenti hogy bajt csinál. Bizony az is problémás gyereknek számít akit bántalmaznak, kiközösítenek, és nem beszél róla.
Nekem a lányom vörös, most 16,5 és fél éves. Soha, senki nem csúfolta, hogy vörös, sőt a szeplői miatt sem. Inkább irigylik, hogy ő ingyen kapott olyat, amire a nők havonta ezreket hagynak ott a fodrászuknál:) Többnyire azt kapja/kapta a szemébe, hogy: "Te mázlista!" A szeplőiről annyit, hogy alig-alig szeplős. Én a szőkés hajammal szeplősebb voltam anno:)
Mikor kisebb korában zavarták a szeplői, mindig azt mondtam, hogy neki ez a szexepilje és lőn, valóban lógatják a fiúk a nyelvüket utána (171 centi, 55 kg, babaarcú, hosszú lábú, nagyon csinos) a lányok meg irigylik, de nem rossz értelemben.
Nekem volt egy osztálytársam, aki vörös iszonyatosan göndör és dús hajú/kékszemű/szeplős/fehérbőrű volt 160 magas és kb ugyanennyi kiló. Már csak a céltábla hiányzott a hátáról. Mondanom sem kell, hogy mindig őt bántotta meg cikizte mindenki. Néha írt verseket, elvette a gyerek a füzetét és levitte a sulirádióba és röhejes hangon felolvastam x) Bocs muszáj idéznem a vers első sorát: 'A sötét sikátorban kezdett sötétedni' Nah visszatérve mindenki őt csesztette, de ehhez hozzájárult a leírhatatlan viselkedése. Megkéseltek egy focistát, hallotta a hírekben, másnap már ilyeneket mesélt hogy ő is ott volt aznap este és a focista az ő életét védte mikor rátámadtak és ezért halt meg.. Ezeket a dolgokat akkor kezdte el mondogatni amikor már minden lépésébe belekötöttünk, szóval még ő kereste magának a bajt. Ebből látható hogy nem a vörössége miatt szekáltuk hanem a hülye agya miatt, de az is látható hogy a külseje miatt figyeltünk fel rá.
Ellenben van egy másik ismerősöm, aki szintén vörös/kékszemű/szeplős. Ő feketére festette a haját, már feketén ismertük meg, egy éve nyüstöljük hogy miért nem hagyja meg az eredetit, most lenövesztette kicsit és leszivtta a feketét és kb egy új embert kaptunk. Szerintem nagyon szép és irigy vagyok rá mert én olyanra festetem a hajamat majdnem mint amilyen neki az eredeti...őt nagyon szeretjük és soha nem fordult meg a fejünkben hogy bántsuk a szeplői vagy a hajszíne miatt.
Szóval embere válogatja, meg az hogy milyen társaságba kerül.
Tény, hogy feltűnőbbek mint a barna hajú gyerekek, de ha rendes társasága van meg rendesen van nevelve és ő sem tesz olyat amiért más visszavághatna, akkor a konklúzíó az hogy a vörös gyerekeknek semmivel sem nehezebb érvényesülniük és nem lesz több problémája mint másnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!