Hogyan lehet megnevelni egy nagyon neveletlen 4 éves kislányt, testi bántalmazás nélkül?
Nagyon rossz: üvölt,sikít ha nem kap meg valamit. Társaságban nem marad meg nyugodtan egy fél órát sem a székén. Állandoan csapkod,fura grimaszokat vág ha nem tetszik neki valami, húzza a ruháját. Ma az apja hátát is elkezdte ütni,poénból. Teljesen fegyelmezhetetlen. A szülei lassan szégyelik még a játszótéren is. Hogyan lehetne megnevelni épp eszű érvekkel?
Én már a játék illetve étel elvonásra is gondokodtam. Férjem szerint meg kellene verni,megpofozni mert abbol tanulna. De szerintem gyereket nem szabad megütni soha !
Teljesen természetes, hogy nem tud fél óráig ülni egy széken.
Az én 3 évesem is üvölt, meg sikít, lehet a kislánynál ez még tart, lehet eddig megkapta így, amit akart.
Nektek nincs gyereketek, igaz?
Na a fagyis dologból látszik, hogy hisztivel eléri, amit akar. Itt a bibi.
A sikítozás lehet emiatt is, viszont vannak ilyen típusú gyerekek, van amelyik elviseli nyugisan a dolgokat, a másik pedig dühöng.
Ételmegvonás és pofozás nem oldaná meg a problémát.
Ez nem így működik. A hiszti a fejlődés velejárója. :) Jóindulatúlag mondom, hogy olvass utána. Nagyon sok ember így áll ezekhez a dolgokhoz, ezért is olyan nehéz a hisztiző gyerekek szüleinek az adott pillanatban.
Mondjuk itt szerintem közrejátszik a következetesség hiánya, de nem látok bele az életükbe. (a fagyi miatt gondolom)
Pár példa, min hisztizik a fiam:
ne fújjon a szél
nem jön motorral, aztán útközben rájön, hogy mégis azzal akar
utólag jut eszébe, hogy nem ő csukta be a liftajtót
a duplo emberke lejött a motorról
nem sikerül felhúzni a zoknit
beakadt a karja a pólóba
és még sorolhatnám... :)
Irtó nagy türelem kell hozzá, és nyugodtság, mert ha elborul az én agyam is, sokkal rosszabb lesz.
Az ételmegvonás mennyivel jobb a fizikai bántalmazásnál??
Egy négyéves nem fog félórát egyhelyben ülni "társaságban"...
A gyerekneveléshez alapvetően kettő azaz kettő dolog kell
1. szeretet
2. következetesség.
Ha ez nem megy vagy nem elég, akkor segítséget kell kérni szakembertől. Én így látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!