Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Akinek autista gyermeke van,...

Akinek autista gyermeke van, hogyan fogalmazta meg röviden a környezetének hogy a gyereke nem neveletlen amiért nem fogad szót?

Figyelt kérdés

2014. aug. 31. 15:14
 1/8 anonim ***** válasza:
12%
Hogy érted hogy nem neveletlen ha nem fogad szót? A szótfogadás ritkán múlik ezen, nem?
2014. aug. 31. 15:28
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
A szófogadás bizony gyakran múlik ezen. Ha gondolod, akkor elmondhatod 2 mondatban, hogy a gyermeked más mint a többi, ha ez a dolog felmerül.
2014. aug. 31. 15:37
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Vannak helyzetek pl: bevásárló központ dühkitörés, 40 szempár mered a gyermekemre, de míg valaki nem tesz megjegyzést én nem kezdek magyarázkodni, de ha mondanak valamit akkor kerek perec közlöm velük, hogy a kislány autista, és nem azért ilyen mert így neveltem, na ekkor már mindenki lehajtott fejjel áll.
2014. aug. 31. 15:40
 4/8 anonim ***** válasza:
71%
2014. aug. 31. 19:03
 5/8 anonim ***** válasza:
92%

Rendszerint nem magyarázkodom, ebbe már belefáradtam. Ha valaki megjegyzést tesz vagy az első válaszolóhoz hasonló "értelmet" látok rajta, akkor levegőnek nézem.

Ha valakin őszinte érdeklődés látszik, rákérdez vagy esetleg - mert ilyen is van szerencsére - segíteni próbál, akkor elmondom, hogy autista. Ha érdeklődik, akkor azt szoktam mondani, hogy nehézkes a kommunikációja, nem érti, hogy én mit és miért kérek tőle és azt sem, hogy amit ő szeretne azt miért nem lehet. Mert ugye egy átlagos fejlődésű gyerek ha rosszat csinál, akkor elmondod, hogy miért rossz és miért nem szabad, tehát verbálisan kommunikálsz vele, míg ez az én gyerekemnél nem mindig működik, mert a "betegsége" épp ezt a területet érinti. Esetleg még elmondom, hogy más az ingerfeldolgozása (neki minden hang hangosabb, a lámpa fénye élesebb, minden mozgást érzékel stb) és emiatt az idegrendszere túlterhelt, ezt meg szokták érteni.

Érdekes, hogy ha kerekeszékben van egy gyerkőc vagy éppen cukorbeteg, akkor marha elfogadóak és megértőek az emberek, de ha ilyen nehezen megfogalmazható, körbehatárolható gondod van, akkor ez már nem működik :S

Egyébként nekem összességében jók a tapasztalataim mások hozzáállásával kapcsolatban, ritkán futok bele értetlen emberekbe, de lehet, hogy csak nekem volt szerencsém eddig.

2014. aug. 31. 19:43
 6/8 anonim ***** válasza:
A szűkebb ismerősi körünk tudja, aki elfogadja az elfogadja, aki nem, az meg nem, mindenkinek szíve joga. Ismeretleneknek (pl. utcán, boltban) nem magyarázkodom, nem kötelességem. Persze ha valaki beszólna, neki elmagyaráznám, hogy mi a helyzet, de szerencsére eddig ez nem fordult még elő.
2014. szept. 2. 08:53
 7/8 anonim ***** válasza:
78%

Legegyszerűbb és leggyorsabb, az esetlegesen méltatlankodók kezébe nyomni egy "BOCS KÁRTYÁT"!

[link]

2014. szept. 2. 13:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Ismerős méltatlankodók esetén én is javaslom a kártyát, ha idegenek problémáznak akkor pedig egyszerűen közölni velük röviden hogy miért van, aztán ha tovább csinálják akkor meg nem foglalkozni velük. Ha érdeklődnek, segíteni próbálnak ahogyan egy előző is írta akkor már érdemesebb elmondani bővebben, hogy mi is ez pontosan, miben jelent nehézséget.
2014. szept. 2. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!