Miért nem kapnak a neveletlen fiatalok egy-két pofont?
Teljesen jogos, amit írsz, ráadásul te még félig gyerek szemmel, de nagyon bölcsen látod a dolgot.
Tegnap épp apósom jegyezte meg, hogy az ő idejükben a gyerekek tisztelték a szüleiket, még kamasz korukban is csak magukban lázongtak, de a szüleik előtt nem. Nem ütötték, vágták őket sem, csak ha megérdemelték 1-1 pofon, vagy kisebbeknél kukoricán térdelés. Megtanulták mi a rend.
Bár szerintem a mai világban nemcsak a szülő hibája, hanem annyira megváltozott a társadalom morálja, erkölcs, hogy sokkal szabadabban, liberálisabban nevel mindenki. Meg erről szól a média, törvények, minden... Nincs súlya a tetteknek:(
Szerintem közrejátszik az is, hogy sok az elvált szülő.
Ezt a mai tinik ki is használják. Ha megütsz elmegyek a másik szülőhöz... Ha te nem veszed meg akkor majd szólok a másik szülőnek és úgyis megveszi... Ez általában azokra a családokra igaz ahol rossz a viszony az elvált szülők között és netán az egyik még uszítja is a másikat.
Nálunk pl. apukánál vannak elhelyezve a gyerekek, de az anyjuk folyton azt mondja, hogy csak szólj ha van valami majd feljelentjük apádat stb... Bíróságon olyan hangzott el, hogy a gyerek mosásra van kényszerítve mert bedobja a mosógépbe a farmerját amit többnyire már én teregetek ki mert lusta megtenni. Szana szét hagynak mindent, használt zsepik az étkezőbe szétdobálva szemét az asztalon stb...
És nem tudok mit tenni, mert folyamatban van a bírósági tárgyalás és még kiabálni sem lehet a gyerekkel, hogy pakoljon el maga után, mert ha már szólva van neki az már megy a bírósági jegyzőkönyvbe és a gyerekek ezzel tisztába vannak. 9 és 16 éves a két gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!