Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért nem kapnak a neveletlen...

Miért nem kapnak a neveletlen fiatalok egy-két pofont?

Figyelt kérdés
Még fiatal vagy(15), de az osztályba pont feljött a téma, hogy hogyan lehetnek ilyen elvakult szülök, hogy a 'nem emelek kezet a gyerekre' nevelési módszert folytatják? Pl. az osztály normálisabbik része bevallotta, hogy kapott, egy egy apai pofont, és tök normálisak tisztelettudóak, a lányok is tök normális nem olyanok mint a mai dísz ribancok. Az osztály másik része másképp reagált a dologra idézem: 'Csak merne megütni az apám, feljelenteném.' Ezek elmondták, hogy soha nem ütötték meg őket. Ezek azok aki ilyen mai köznyelven páwák, és a csajokon is a fél osztály már végigment. Tök felelőtlenek és parasztok. Voltak az egyik ilyen parasztnál, mert közös projectmunkát kaptunk, és aztláttam, hogy úgy beszél a szüleivel mint a kutyákkal , és még a szülők mamuszkodtak és megalázták magukat a gyerek elött. Ezen felűl rengeteg ilyen példát láttam. Nagyon ritkán találkoztam olyannal, hogy ahol nem volt fenyítés ott a gyerek vagy drogos, vagy iszik.

2013. márc. 6. 17:57
 1/9 wartburg353s ***** válasza:
100%
Szerintem nem konkrétan azzal van a gond, hogy ezek a szülők nem pofozzák a gyereküket, hanem hogy más módon se próbálták őket valószínűleg fegyelmezni, kis korukban se. az én fiam még kicsi, nem verem, de tudja, hol a határ, és azt is tudja, hogy ha nem fogad szót, akkor valami kellemetlen dolog következik, és ahhoz tartom magam. Múltkor nem pakolta össze az építőkockáit, pedig többször rászóltam, erre összepakoltam, és elraktam őket máshova, ahol nem éri el, azóta pakol, mint a kisangyal, mert nem akarja, hogy az összes játékát elszedjem. Nem akarom, hogy féljen tőlem, de azt akarom, hogy igenis tudja, hogy minden tettének következménye van. Szerintem az nem jó, ha valaki nagyon sűrűn veri a gyereket, láttam már olyat, hogy a gyereken eltörték a fakanalat kisebb korában, és most (17 évesen) ő is úgy beszél a családjával, mint a kutyákkal. Szóval kell a szülői szigor, de nem feltétlenül a testi fenyítés, hanem az, hogy a gyerek érezze, hogy neki is be kell tartani pár szabályt.
2013. márc. 6. 18:09
 2/9 A kérdező kommentje:
A te nevelési módszered tényleg jó, de a legtöbb esetben ez nem elég. Nem is cél az, hogy testileg fenyítsük a gyereket, de azért mégis. Ezek a szülők a legjobbat akarják, de mégis olyan önfejűek. És a gyerekek szívják meg, hogy felelőtlenek lesznek és nem viszik semmire.
2013. márc. 6. 18:49
 3/9 anonim ***** válasza:
57%

Teljesen jogos, amit írsz, ráadásul te még félig gyerek szemmel, de nagyon bölcsen látod a dolgot.

Tegnap épp apósom jegyezte meg, hogy az ő idejükben a gyerekek tisztelték a szüleiket, még kamasz korukban is csak magukban lázongtak, de a szüleik előtt nem. Nem ütötték, vágták őket sem, csak ha megérdemelték 1-1 pofon, vagy kisebbeknél kukoricán térdelés. Megtanulták mi a rend.

Bár szerintem a mai világban nemcsak a szülő hibája, hanem annyira megváltozott a társadalom morálja, erkölcs, hogy sokkal szabadabban, liberálisabban nevel mindenki. Meg erről szól a média, törvények, minden... Nincs súlya a tetteknek:(

2013. márc. 7. 08:46
 4/9 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem közrejátszik az is, hogy sok az elvált szülő.

Ezt a mai tinik ki is használják. Ha megütsz elmegyek a másik szülőhöz... Ha te nem veszed meg akkor majd szólok a másik szülőnek és úgyis megveszi... Ez általában azokra a családokra igaz ahol rossz a viszony az elvált szülők között és netán az egyik még uszítja is a másikat.

Nálunk pl. apukánál vannak elhelyezve a gyerekek, de az anyjuk folyton azt mondja, hogy csak szólj ha van valami majd feljelentjük apádat stb... Bíróságon olyan hangzott el, hogy a gyerek mosásra van kényszerítve mert bedobja a mosógépbe a farmerját amit többnyire már én teregetek ki mert lusta megtenni. Szana szét hagynak mindent, használt zsepik az étkezőbe szétdobálva szemét az asztalon stb...

És nem tudok mit tenni, mert folyamatban van a bírósági tárgyalás és még kiabálni sem lehet a gyerekkel, hogy pakoljon el maga után, mert ha már szólva van neki az már megy a bírósági jegyzőkönyvbe és a gyerekek ezzel tisztába vannak. 9 és 16 éves a két gyerek.

2013. márc. 7. 11:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Nemértem az ilyen szülőt, ha úgy vesszük, önző. A saját gyerekét rontja el. Majd ha a gyerek oda kerül, hogy dolgozik, és majd a főnöknek visszapofázik, és sorra rúgjak ki mindenhonnan, és nem viszi semmire akkor meg csak néz:S
2013. márc. 7. 14:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem értem, ki pontozta le a 2. válaszolót? Szeretném ha kifejtené a véleményét...
2013. márc. 7. 16:59
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Engem gyerekkoromban Apäm minden kis hibäert megütött. Meg azert is - ami a figyelemzavarombol adodhatott - pl levertem egy väzät . En negaoyn megaläzonak ereztem . SOkat rombolt az önbizalmamon . De ! A szüleimnek mai napig sem mondtam hogy hülye - mindig tisztelettel beszelek velük - meg akkor is ha mäst gondolok. Sok ismerös csalädban ahol következetesen nevelik a gyerekeiket- veres nelkül es lelkiterror nelkül is müködik a tisztelet. Nem kell mindent elhinned - amit lätsz. Lehet a szülö csak az utcän nem akarja kellemetlen helyzetbe hozni csemetejet a többi gyerek elött. Szerintem otthon biztosan helyreigazitja a szülö. A mamusz szülöket miert nem kerdezted meg hogy hogy birjäk? :)
2013. márc. 7. 18:24
 8/9 A kérdező kommentje:
Természetesen nem erre gondoltam, hogy minden hibáért. Engem nem ütöttek meg ha elejtettem egy tanyért, de amikor szétcsesztem a matek tanár kocsiját mert felhúzott 5.ben akkor aztán kaptam rendesen. És úgygondolom tök jogosan. És meg is tanultam. A mamusz szülők nem az én dolgom nem is nagyon ismerem őket csak párszor láttam, de akkor is a következő történt: Megérkezünk, köszönök felmegyünk elkezdjük csinálni a projektet, erre az anyja felszól, hogy jöjjön le és rakja el a cipőjét. Erre a gyerek visszaszol, hogy 'b+ anya nem most nem érek rá, különben is miért kell kiabálni?'. Erre a szülő egyetlen válasza az volt, hogy jó bocs majd én elrakom. És egy rakat ilyennel találkoztam(még közeli haveroknál is láttam ilyet és azokon is meglátszik).
2013. márc. 7. 21:14
 9/9 anonim ***** válasza:
66%
Egy-két pofon,egy-két fenékre,kézre csapás abszolút nem probléma sőt a gyerekek nagy részénél elengedhetetlen ha a szó nem segít,itt nem az állandó verésről van szó.Gondolom nem is nevelik őket a szüleik ejyne-bejnyével nem lehet nevelni.
2013. márc. 10. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!