Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Apával neveletlen a fiam?

Apával neveletlen a fiam?

Figyelt kérdés
A 4 és féléves fiam ha velem van szépen eljátszik,szót fogad többek közt.Nem mondom,hogy néha nem idegesít fel de legtöbbször megvagyunk.Ha apa haza jön a munkából egyből megváltozik a viselkedése.Szaladgálós,felpörgős,zajos,szófogadatlan lesz!! Az apja meg amúgy sem bírja a zajongást főleg ha fáradtan,éhesen jön haza a munkából s mindig veszekedik vele s ez már teljesen kikészít engem.Nem bírom már elviselni a vitatkozást az apja részéről.Én próbáltam már szépen elmagyarázni a gyereknek,hogy viselkedjen jól apával is,hogy fogadjon neki szót.Szeretni az apját de miért lesz rossz magatartású ha ő is velünk van itthon?
2013. febr. 23. 10:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ritkán van otthon. Figyelemre vágyik a részéről is. Hány órát tölt apa naponta azzal, hogy játszik vele? Csak vele van, csak rá figyel? Kevésre tippelem. Nem a 4.5 éves gyerek hibája, hogy hiányzik neki az apja. Azért viselkedik így ,mert még a negatív figyelem is több, mint a semmi. Az okon kell változtatni, ami ezt kiváltja, nem a gyereken. Az ő reakciója teljesen érthető.
2013. febr. 23. 10:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az elsőnek. Mindent pontosan leirt.
2013. febr. 23. 11:15
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát volt rá többször mód,hogy főleg mikor kisebb volt a fiam mondtam az apjának,hogy többet kéne vele foglalkoznia.Ő erre vagy azt mondta,hogy fáradt vagy más sem foglalkozik többet a gyerekével vagy azt,hogy az én dolgom mivel,hogy itthon vagyok s nekem ez a "munkám", dolgom. Nem rég azt mondta nekem mikor este hazajött,hogy alig várom már,hogy ha haza jön rásózhassam a 7 hónapos babánkat.Pedig én csak el akartam mosogatni mert a baba már ne akart egyedül a járókába lenni.Ezt mondtam neki,hogy mit mondtál s mikor megnyugodott azt mondta rosszul fogalmazott.Amúgy az is a problémám,hogy ha a baba sikít mert valami baja van vagy ha az autóval zajos a fiam nem is ők zavarnak hanem az apjuk reakciója.Erőteljes,férfias temperamentuma,hogy ő ezt nem bírja,ezt tudná valaki meg inkább elmenekül a másik szobába.Én mindent megteszek,hogy megnyugtassam a gyerekeket,hogy ne legyen már civakodás ez miatt!! Amit írtatok erre nem gondoltam,hogy a figyelem hiánya lehet.
2013. febr. 23. 11:34
 4/12 anonim ***** válasza:
Ott a pont az első válaszolónál
2013. febr. 23. 12:07
 5/12 anonim ***** válasza:
Sajnos,mondhatom,hogy egy cipőben járunk.Amikor én vagyok a gyerekekkel,semmi gond,szótfogadnak.(9 és 4 évesek)Viszont ha az apjuk itthon van,elszabadul a pokol.És akkor már én sem tudok parancsolni,csak én vagyok a szigorú szűlő.Teljesen másként csinálunk mindent...Lehetne sorolni,de jobb,ha bele sem gondoltok.
2013. febr. 23. 12:08
 6/12 anonim ***** válasza:

Már a kérdésben is látszik, hogy nem egységesen nevelitek.

Apával neveletlen a fiúnk?

2013. febr. 23. 13:01
 7/12 anonim ***** válasza:
Az apuka nem egyenrangú szülő. A gyerek szemében ő nincs benne a "szabályrendszerben" és a kellő figyelmet, törődést, szeretetet sem nyújtja, csak egy bácsi, aki hozza a kajajegyet és veszekszik...
2013. febr. 24. 22:09
 8/12 anonim ***** válasza:

Ez sokszor nálunk is megfigyelhető. A férjemnek van hogy pár napra el kell utaznia vagy megbeszélése van és később jön és hiába ül le mellé a földre akkor sem ott van fejben a gyerekkel. A kisfiam egy idő után "bekattan" a hiányától mert imádja az apját, ő a félisten a szemében, meg ő a pajtás, ugyanakkor hirtelen nem tud mit kezdeni vele. Ha hazajön a férjem van hogy az addig nyugodt kisfiam bepörög mint 10 duracellnyuszi.

Nálatok az a baj, hogy nem töltenek el minőségi időt, csak veszekedni látja az apját és ez lecsapódik rajta. Ez nem sima "rossz magatartás" hanem nem tudja kezelni a szituációt. Mellesleg valahol meg lehet érteni, hiszen pl mi sem szeretjük, ha a párunk pl minden nap morcosan jön haza, akkor a gyerekektől pláne nem elvárható, hogy tudjon megfelelően viselkedni amikor még sokszor ő maga sem tudja hogy egy helyzet micsoda.

Próbáljatok meg a pároddal nyugodtan, egyenrangú szülőként foglalkozni vele.

2013. febr. 25. 00:19
 9/12 anonim ***** válasza:
Az a probléma hogy más nevelési módszert alkalmaztok. pl az anya engedékeny de megfelelően szigorú az apa hideg korlátozó .A két nevelési módszer üti egymást, a gyermek az anya nevelési módszerét elfogadta az apáét semlegesnek veszi és így reagál az apa módszerére .Fontos hogy az anya megbeszélje az apával a nevelési módszereit, egyeztesse nézeteit, ezáltal pl amit az anya megenged az apa nem... Ne üsse egymást hiszen a gyermek nem tudja majd milyen szabálynak engedelmeskedjen.
2013. márc. 2. 20:55
 10/12 anonim ***** válasza:

1-esnek igaza van.

én még egy saját történetet tennék hozzá.

az apám nekem is ilyen volt. rengeteget dolgozott/dolgozik. szinte az év 365 napjából 300at munkával töltött. hétvégén is dolgozott. az anyám szinte egyedül nevelt minket (3-an vagyunk) + kicsit nagyobb korunkba (én kb. 7 éves lehettem ,a legnagyobb vagyok) a nagyszüleimet is gondozni kellet. anyám lelkileg teljesen ronccsá vált, nagyon megfáradt ebben az eletben (+ még munka).

2013. márc. 3. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!