Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért mondja sok szülő, hogy...

Miért mondja sok szülő, hogy neveletlen a gyereke? Nem neki kellett volna véletlenül megnevelnie?

Figyelt kérdés

Az én szüleim is gyakran megszidnak engem, neveletlennek titulálnak, stb. Dehát ők neveltek. Vagy inkább ők "nemneveltek". Miért a gyereket hibáztatják, miközben ők teremtették meg neki azt a helyzetet, környezetet is, amiben olyanná vált, amilyen? Például én elsős koromban eltanultam a cigányoktól az érthetetlen, ocsmány beszédüket, amiért apám rögtön leszidott. De kérdem én, akkor miért adtak olyan osztályba, ahol 4 magyar és 15 cigány tanult? Miért nem küldtek másik suliba? Másik példa, hogy nehéz rávenni engem a házimunkára. De ha kiskoromban mondták volna nekem egyszer is, hogy segítsek be ebbe-abba, akkor most is könnyeben nekiveselkednék. Ilyenekre gondolok.

Köszi a választ. 15L

2010. júl. 29. 06:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, a gyermek nevelése nem arról szól, hogy terrorizáljuk. Az a lényege, hogy megmutatjuk neki, hogy mi a helyes viselkedés és megmutatjuk neki az ok-okozati viszonyokat. Pl. Ha kettest hoz haza bármiből, akkor szobafogság vagy nem találkozhat a barátnővel, baráttal vagy nem megyünk nyaralni stb.

Az írásodból látszik, hogy te nagyon is tisztában vagy azzal, hogy mit kéne csinálni, hogyan kéne csinálni, pusztán csak kamaszodsz és emiatt csak azért sem segítesz otthon és beszélsz normálisan. Szerinted a szüleidnek mégis mit kéne csinálni? Verjenek bucira minden nap? Attól jobb gyerek lennél? Kötve hiszem... Nyilván nem tökéletesek ők sem, de majd meglátod, hogy milyen nehéz gyereket nevelni, dolgozni látástól vakulásig, aztán még otthon is húzni az igát ha odáig jutsz.

2010. júl. 29. 08:11
 2/9 anonim ***** válasza:

"Nyilván nem tökéletesek ők sem, de majd meglátod, hogy milyen nehéz gyereket nevelni, dolgozni látástól vakulásig, aztán még otthon is húzni az igát ha odáig jutsz."

Ez tökéletesen igaz...

És neked is igazad van,olyan vagy amilyenné neveltek,vagy nem neveltek...

Amit tehetsz az az,hogy beszélgetsz,és beszélgetsz sokat a szüleiddel.

2010. júl. 29. 09:42
 3/9 A kérdező kommentje:

Már egyáltalán nem beszélek úgy, mint a cigányok, csupán kicsi koromban voltak rám hatással. És szerintem félreértettél. Én nevelés alatt nem a verést értettem (bár ha neked rögtön ez ugrik be róla, az még gondot jelenthet), hanem a helyes viselkedésre, szorgalomra, stb-re tanítást.

Igen, ők neveltek olyanná, amilyen vagyok. Ezek szerint magukat "utálják" bennem. Egyébként az én szüleimmel sajnos nem lehet beszélni... Az ő esetükben inkább a "nem nevelés" lépett érvénybe, csak megteremtettek számomra egy viszonylag normális környezetet, ami jó hatással lehetett rám, mert tőlük eltérően okos, értelmes ember vált belőlem. Örülök is, hogy nem kezdtek a saját elveikre tanítani.

2010. júl. 29. 11:57
 4/9 anonim ***** válasza:
A szülők neveltek, amilyenre neveltek. Ha ennyire meg tudod ítélni az ő tetteiket, akkor arra is elég felnőtt vagy, hogy felfogd a saját hibáid, és javíts rajtuk. A házimunka nem szeretet kérdése, muszáj megcsinálni, mert hiányában nincs tiszta ruha, nincs tányér, rohad a lakás. Ha nem otthon ülnél a nyáron és neteznél, hanem napi min. 8 órában dolgoznál, takarítanál otthon, boltba mennél, fenntartanál egy háztartást és gyerek(ek)et, lenne férjed, aki szintén várja, hogy nő legyél stb. akkor jobban tudnád értékelni, amit a szüleid érted tesznek. Senki sem tökéletes, ők sem, de itt vagy, 15 évesen, értelmesen, valamit biztosan jól is csináltak, nem csak rosszul! L27
2010. júl. 31. 10:58
 5/9 anonim ***** válasza:

nagyon rosszul látod a dolgokat. anyám és apám vért izzadtak, hogy normális ember legyek, és a legjobb nevelést kaptam tőlük, amit csak kaphattam, mégis egy tróger lettem.

és ez nagyon sok embernél van így.

2010. aug. 4. 01:17
 6/9 A kérdező kommentje:
Talán nem voltak megfelelőek az eszközeik. Nem azt mondom, hogy rosszak, csak nem megfelelőek.
2010. aug. 6. 22:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Beképzelt, idióta, elkényesztetett pics' vagy.

Mi az hogy az ő hibájuk hogy nem csinálsz otthon semmit, a legtöbben kérés nélkül is takaritanak, az ocsmány dumát se veszi át mindenki nem a suli hibálya te vagy igénytelen pár pofon helyre rakna.

2011. febr. 4. 01:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Bocs, de a szülők sem varázslók, van olyan gyerek, akinek 100* elmondják, mit kellene tenni, mégis sz.rik rájuk, van, akinek meg egyszer mondanak el valamit és máris szót fogad. Te egy önálló személyiség vagy, nem vakon követed a szüleid nevelését. Majd meglátod, ha gyereked lesz, hogy hiába téped a szádat, ha a gyerek ellenkezik, hiába bünteted meg 100*, azért csak próbálkozik. De a nevelés hosszú távú dolog, felnőtt korodra fogsz rájönni, hogy milyenné neveltek. Elsősorban a példaadás a nevelés.
2011. dec. 7. 13:00
 9/9 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti, de egy buta kis senki vagy. :D "Hibálya"??? Legalább okoztál egy-két vidám pillanatot ezzel. :)

Utolsó: és mégis hogy válik olyanná valaki, hogy mindent első szóra megért? Hát úgy nevelték... Oké, a szülők tényleg nem varázslók, de a gyerek sem az, hogy felnevelje magát.

2011. dec. 7. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!