Eleven vagy neveletlen szerintetek?
Tegnap először volt nálunk egy 4 éves kisfiú az anyukájával. Míg mi a szobában beszélgettünk, egyre távolodott a szobából. Először a Fiam szobájában nyitotta ki a ruhásszekrényt, aztán elbújt és a konyhában, a ruhaszárító alatt találtuk meg, kezében a porcukortartóval, ujjacskáit belenyomva majszolta. Aztán bevonult a fürdőszobába, majd az előszobaszekrényt nyitotta ki, majd egy kisebb hiszti után elmentek.
Szerintetek milyen ez a kisfiú?
Szerintem neveletlen, de ez nem a gyerek hibája. Az mondjuk alap, hogy akárhova megyünk, a gyerekre mindig figyelek. Ha az anyuka is figyelt volna a gyerekre, akkor ilyen nem történik meg. A fiam nagyon eleven, igazi sajtkukac, de tudja azt, hogy én vagyok a főnök és ha megyünk valahova ahol még nem járt akkor mindig megkérdezi, hogy az adott dologgal játszhat-e vagy sem. Sőt, nem grasszál idegeneknél a lakásban, mindig abban a helyiségben marad, ahol én vagyok.
Ha anyuka nem hajlandó nevelni a gyereket (márpedig az nem nevelés, hogy a gyerek azt csinál amit akar), akkor ez csak fokozódni fog.
Eleven gyereket is lehet nevelni,arra hogy vedégségben mit illik tenni és mit nem...
Azért gondolom,mert az én egyik gyermekem nyugodtabb,a másik egy kis örökmozgó boszorkány,de viszont ha vendégségbe megyünk örömmel látom,hogy mindkettő felszólítás nélkül leveszi az ajtóban a cipőjét (otthon nem mindig).Leülnek a gyermekszobában,nem szaladgálnak,nem nyitogatnak szekrényeket,megkérdezik a házigazda gyermeket,hogy mihez nyúlhatnak.Tányérról sütit csak akkor vesznek el,ha kínálják őket és megköszönik.Én nem emlékszem,hogy ezt szigorúan beléjük "vertem" volna,de amikor kérdeztem azt mondták,hogy azért így viselkedtünk,mert ti apával azt mondtátok,hogy így illik.:)
Szerintem nevelési hiányosság.(7,5 és 3,5 évesek a gyermekeim)
Az elevenségnek is van határa: pont a nevelés!
Eleven, ha élénken játszik és csacsog ha mentek valahová, de az nem elevenség, ha kiszolgálja magát vendégségben, bejárkál ide-oda, ez egyértelműen neveletlenség, ami nem az ő hibája, ha anyukája nem szól rá, honnan tudná hogy ez rossz?
Az anyukája csak akkor szólt rá, amikor a látogatásuk végén az előszobaszekrényt nyitotta ki. Következménye nem volt, csak az mondta, hogy "mit képzelsz magadról?". Nem mondta, hogy miért nem szabad.
(Én a másfélévesemnek mindig elmondom az okát, amiért tiltom vagy dorgálom Őt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!