Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Eleven vagy neveletlen szerint...

Eleven vagy neveletlen szerintetek?

Figyelt kérdés

Tegnap először volt nálunk egy 4 éves kisfiú az anyukájával. Míg mi a szobában beszélgettünk, egyre távolodott a szobából. Először a Fiam szobájában nyitotta ki a ruhásszekrényt, aztán elbújt és a konyhában, a ruhaszárító alatt találtuk meg, kezében a porcukortartóval, ujjacskáit belenyomva majszolta. Aztán bevonult a fürdőszobába, majd az előszobaszekrényt nyitotta ki, majd egy kisebb hiszti után elmentek.

Szerintetek milyen ez a kisfiú?

2010. szept. 21. 05:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem neveletlen, de ez nem a gyerek hibája. Az mondjuk alap, hogy akárhova megyünk, a gyerekre mindig figyelek. Ha az anyuka is figyelt volna a gyerekre, akkor ilyen nem történik meg. A fiam nagyon eleven, igazi sajtkukac, de tudja azt, hogy én vagyok a főnök és ha megyünk valahova ahol még nem járt akkor mindig megkérdezi, hogy az adott dologgal játszhat-e vagy sem. Sőt, nem grasszál idegeneknél a lakásban, mindig abban a helyiségben marad, ahol én vagyok.

Ha anyuka nem hajlandó nevelni a gyereket (márpedig az nem nevelés, hogy a gyerek azt csinál amit akar), akkor ez csak fokozódni fog.

2010. szept. 21. 06:44
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen, én is így látom, ahogy Te. Abban is egyetértek, hogy a szülők hibája, amiért ilyen lett a gyerekük. Csak sokat rágtam magam, hogy van-e jogom azt gondolni, hogy neveletlen a kissrác. Kerestem a kibúvókat Neki, de maximálisan egyetértek Veled a nevelési elveidben. Én is így tanítom / tanítottam a Fiam, de lehet, hogy túl rövid pórázom tartom Őt. A környezetünkben sok anyuka nem így csinálja, ezért gondolom ezt.
2010. szept. 21. 07:08
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem nem feltétlenül neveletlen, inkább eleven, viszont az egyértelműen a szülő hibája, hogy nem ment utána és magyarázta, hogy itt ezt nem lehet csinálni, nem otthon vagyunk. Mert alapvetően nem csinált óriási nagy dolgokat, ezeket inkább elevenségnek hívnám, de vendégségben ezt nem lehet, és ez a szülő dolga, hogy megértesse és elfoglalja máshogy/mással.
2010. szept. 21. 09:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Eleven gyereket is lehet nevelni,arra hogy vedégségben mit illik tenni és mit nem...

Azért gondolom,mert az én egyik gyermekem nyugodtabb,a másik egy kis örökmozgó boszorkány,de viszont ha vendégségbe megyünk örömmel látom,hogy mindkettő felszólítás nélkül leveszi az ajtóban a cipőjét (otthon nem mindig).Leülnek a gyermekszobában,nem szaladgálnak,nem nyitogatnak szekrényeket,megkérdezik a házigazda gyermeket,hogy mihez nyúlhatnak.Tányérról sütit csak akkor vesznek el,ha kínálják őket és megköszönik.Én nem emlékszem,hogy ezt szigorúan beléjük "vertem" volna,de amikor kérdeztem azt mondták,hogy azért így viselkedtünk,mert ti apával azt mondtátok,hogy így illik.:)

Szerintem nevelési hiányosság.(7,5 és 3,5 évesek a gyermekeim)

2010. szept. 21. 10:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Remélem az én Fiam is hasonlóan jól fog viselkedni, mint a Te gyerekeid! Szerintem is külön kell választani az elevenséget a nevelés hiányosságaitól. Egyetértek Veled.
2010. szept. 21. 12:52
 6/11 anonim ***** válasza:
szerintem is neveletlen. az enyém még csak most lesz 2 éves, egy nagyon eleven, örökmozgó kislány, de ilyet már ő sem csinálna!
2010. szept. 21. 13:09
 7/11 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az utolsó válaszolóhoz. Mintha én írtam volna...
2010. szept. 21. 14:08
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Az elevenségnek is van határa: pont a nevelés!

Eleven, ha élénken játszik és csacsog ha mentek valahová, de az nem elevenség, ha kiszolgálja magát vendégségben, bejárkál ide-oda, ez egyértelműen neveletlenség, ami nem az ő hibája, ha anyukája nem szól rá, honnan tudná hogy ez rossz?

2010. szept. 22. 15:57
 9/11 anonim ***** válasza:
az én kisfiam még csak egy éves, de egy kisördög, pedig nagyon figyelek rá!! :) persze tudom 4 évesen már elvárható tőlük, hogy viselkedjenek. Szerintem az a kérdés, hogy anyuka hogyan reagált mindarra amit a kisfia művelt nálatok. Rászólt? megbüntette amikor rosszalkodott? Ha igen, akkor lehet, hgoy ő megtesz mindent, de iszonyat nehéz eset a kisfiú, én ezt is el tudom képzelni így a sajátomból kiindulva...:) Persze az is lehet, hogy mindent ráhagy és azért ilyen a gyerek...
2010. szept. 23. 09:20
 10/11 A kérdező kommentje:

Az anyukája csak akkor szólt rá, amikor a látogatásuk végén az előszobaszekrényt nyitotta ki. Következménye nem volt, csak az mondta, hogy "mit képzelsz magadról?". Nem mondta, hogy miért nem szabad.

(Én a másfélévesemnek mindig elmondom az okát, amiért tiltom vagy dorgálom Őt.)

2010. szept. 24. 04:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!