Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy lehet egy ilyen kis...

Hogy lehet egy ilyen kis gyerek ennyire neveletlen?

Figyelt kérdés
Barátnőm kisfia 4 éves, óvodás. Útban a kistesó, lány lesz. Elmondom inkább mi történik, ha átjönnek: Gyerek beront, puszi, majd egyből kiszúrja a fali tükröt és püföli. Rászólunk, azért még 2x belecsap..rohan tévéhez. 3 távírányítót nyomogat egyszerre +dvd lejátszót kézzel. Rászólunk, hasztalan. Kezéből kiszedem az irányítókat, gonosz leszek, megüt vagy belém rúg..Berakok neki egy mesét dvd-n, szedem elő a tokot, ott terem és szó szerint kiveri a kezemből, hogy majd ő berakja...otthon már profin irányítja ezeket a cuccokat...Mese be..kb 10 perc..és jön utánam konyhába..hűtőt kivágja..én rászólok, hogy neki nincs ott mit keresni, mondja meg mit szeretne..akkor inni kér..kap..majd veszem elő a vendégváró falatkákat, lecsap rá, megint ki akarja verni a kezemből ugrál rá..Rászólok, megint sértődés, rugdosás, majd bemegy..végre leülünk kávézunk..ő meg unatkozik..bemászik az ember ölébe..szó nélkül..nem baj..játszunk egy kicsit..de mikor leraknám, mert beszélgetnék..küldöm mesét nézni..szarik rá..nem érti meg a nemet...visszamászik-lerakom..visszamászik-lerakom..játszuk egy ideig..majd már sokadszorra is elmondom neki, hogy most anyával és apával beszélgetnénk, menjen, üljön le mesét nézni...és nem..mászni akar vissza..megint szólok neki..vigyorog és mászik megint rám..rászólok, erre dühös lesz, és le akarja verni a szemüvegem, ököllel üt az arcom felé. Rácsapok a kezére, lerakom..akkor rohan a számítógéphez és nyomogatja, püföli...én itt feladom..elfogy a türelmem..apja rákiabál..erre 10 perc megint nyugi..és indul előlről az egész..és ez kb 30 perc termése...otthon még rosszabb..Pedig az óvodában nem panaszkodnak a gondozók, hogy gond lenne vele...akkor meg mi a baj??
2009. okt. 1. 11:53
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Az a gond hogy a szülők nem tudják megnevelni.Egyáltalán,azt nem értem,miért neked kell nevelgetni meg rászólni ha ott a szülei is?Ennyire sz@rnak rá mit csinál a gyerek?Ovonők lehet hogy megmutatták neki már az elején ki irányit,ott azért rendes.Otthon is ilyen?
2009. okt. 1. 12:00
 2/28 anonim ***** válasza:
29%
Köszi "barátnőm", remélem másnak is panaszkodsz a fiamra.
2009. okt. 1. 12:06
 3/28 anonim ***** válasza:
79%

Otthon van nagy baj! Az a kisgyerek érzelmileg instabil, az oviban valószínűleg van egy olyan óvónő vagy dadus, akitől megkapja azt a szeretetet, amitől biztonságban érzi magát.

A barátnőd valószínűleg úgy gondolja, a kicsinek megad mindent, amit fizikailag lehet - gyaníthatólag csokival, játékkal és minden ilyesmivel el van halmozva - de törődés helyett maximum tiltások vannak, meg ahogy írod, apa rákiabál, de valószínűleg sokszor marad hatástalan a dolog, ráhagyják... Most meg még jön a kistesó is, aki abból a kevés odafigyelésből még el fog venni, s a kisfiú ezt fenyegetésként éli meg...

Még a következő baba érkezése előtt érdemes lenne átgondolni a barátnődnek az egész helyzetet, mert ez magától javulni nem fog. S ebben a helyzetben a kisfiú a legnagyobb áldozat, de gondolom, az anyának sem kellemes, meg az egész környezetének.

Próbáljatok szakembertől tanácsot kérni. Gyerekpszichológus jól jöhet, de egy tapasztalt pedagógus, óvónő vagy családgondozó is szolgálhat jó tanácsokkal. Remélem, megoldódik mielőbb a probléma.

2009. okt. 1. 12:14
 4/28 anonim ***** válasza:
63%

Húúú,ez most tényleg bukta volt kérdező?

Ha tényleg így van,beszéljétek meg!Mindkettőtök hibás a kialakult helyzetért.A szülő azért,mert nem veszi észre,ha a gyereke viselkedése mást zavar.A kérdező meg azért,mert ezt a szülőkkel kellne megbeszélni.Attól,hogy itt választ kap,sajnos nem oldódik meg a probléma.Max. együtt lehet szapulni a szülőket a gyerekkel...

2009. okt. 1. 12:15
 5/28 anonim ***** válasza:
74%
Ez a gyerek felakarja magàra hivni a figyelmet.Valoszinü,az édesanya elhanyagolta.Értem ezt azon,hogy ha 4 évesen tököletesen ért a dvd kezeléséhez,valoszinü egyszerüen mindig bekapcsoltàk neki a mesét,és kész,ennyi idös korban még együtt kell müködni,jàtszoterekre menni,mondokàt tanulni,beszélgetni,kézügyességgel lefoglalni.A kisfiu nem hibàs,az oviban azért viselkedik jol,mert közösségben van,nem a tv-röl ,az egyedüllétröl szol a napja,hanem a közös programokrol.
2009. okt. 1. 12:19
 6/28 anonim ***** válasza:
79%

A gyerek figyelemre vágyik. Azzal hogy rosszalkodik rá szólsz te vagy a szülei máris a figyelem középpontjába van.

Ami hasznos a közös játék a szülőkkel. Ha meglesz a kis tesó hidd el még rosszabb lesz. A gyerekkel nem foglalkoznak eleget. Programokat kellene ki találni neki, elfoglaltságot. Az oviban azért jó mert ott több gyerek van és az óvónéni mindegyikre egyformán figyel, nem kell megküzdenie a figyelemért. A gyerek nem tudja hogy ez rossz amit csinál, amolyan tudat alatti dolog vagy ösztön ami belűről jön, mint a féltékenység. Nem tudom miért van mégis érzed.

2009. okt. 1. 12:24
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a gyerekkel otthon nem foglalkoznak. Az oviban szigorúságot kap és ezért ott tudja, ki a góré. Otthon ő a góré. Nálad is ő szeretne lenni, de te ezt nem engeded (jogosan)! A szülőkkel kell beszélni, akármenyire is kínos a dolog. Ne neked kelljen fegyelmezni a gyereküket az ő jelenlétükben. Tegyék meg ők.
2009. okt. 1. 13:33
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Amíg te"neveled"a gyereket a saját lakásodban,a szülei mit csinálnak? Bambán néznek és vigyorognak?

Valószínű otthon is mindent lehet neki,ezért gondolja,hogy nálad is megteheti.

Az oviban valószínű foglalkoznak vele,mondókákat mondanak,lekötik a figyelmét,energiáját,nem csak bekapcsolnak neki egy mesét.....

Egy gyereknek kell a figyelem.Még ha az anyának sok is a dolga,egy közös éneklésre,mondókára mindig van idő,ezt magamról tudom.A gyerkőcöt,főleg ha már ennyi idős,a házimunkába is be lehet vonni.Én is mondom a 2 éves kislányomnak,hogy nézd kicsim,ez szemét,dobd ki a kukába.

2009. okt. 1. 14:17
 9/28 anonim ***** válasza:
78%

Azért nem ennyire egyszerű a helyzet!

Persze, amit írtál, az ilyen idős korban már főleg nevelési hiányosság lehet, de azért nem minden gyereket annyira egyszerű nevelni. Én ismerek jópár hasonló típusú gyereket (mindegyik kisfiú), van köztük 1,5 évestől 10 évesig minden korosztály (1,5, 3, 4, 7, 10 éves is). Olyan, mintha túl lennének pörögve. Egyszerűen nem bírod követni, hogy mit tilts meg neki, mert mire megtiltod, már jön a következő tiltani való dolog. Ezeknek a gyerekeknek, akiket én ismerek, mindnek (!) teljesen normális, gyerekükre odafigyelő, szerető szüleik vannak. És nem is engedékenyek különösebben! Csak egyszerűen fizikailag nem bírnak már mindent megakadályozni, amit csinál, ezért éppen csak arra tudnak koncentrálni, hogy baja ne essen a gyereknek. Ezeket a gyerekeket szokták hiperaktívnak titulálni, pedig egyszerűen csak sokkal elevenebbek az átlagnál. Nem olyan egyszerű egy ilyen gyerekkel minden nap együtt lenni szülőként. Mivel én életközelből tapasztaltam már több ilyet is, én csak sajnálni tudom az ilyen helyzetet.

2009. okt. 1. 14:46
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen felnőttek között mi csodálkozni való van a neveletlenségén? Ki hallott már olyat, hogy 4 éves kölök ámokfutást tarthasson kedve szerint?
2009. okt. 1. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!