Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy lehet egy ilyen kis...

Hogy lehet egy ilyen kis gyerek ennyire neveletlen?

Figyelt kérdés
Barátnőm kisfia 4 éves, óvodás. Útban a kistesó, lány lesz. Elmondom inkább mi történik, ha átjönnek: Gyerek beront, puszi, majd egyből kiszúrja a fali tükröt és püföli. Rászólunk, azért még 2x belecsap..rohan tévéhez. 3 távírányítót nyomogat egyszerre +dvd lejátszót kézzel. Rászólunk, hasztalan. Kezéből kiszedem az irányítókat, gonosz leszek, megüt vagy belém rúg..Berakok neki egy mesét dvd-n, szedem elő a tokot, ott terem és szó szerint kiveri a kezemből, hogy majd ő berakja...otthon már profin irányítja ezeket a cuccokat...Mese be..kb 10 perc..és jön utánam konyhába..hűtőt kivágja..én rászólok, hogy neki nincs ott mit keresni, mondja meg mit szeretne..akkor inni kér..kap..majd veszem elő a vendégváró falatkákat, lecsap rá, megint ki akarja verni a kezemből ugrál rá..Rászólok, megint sértődés, rugdosás, majd bemegy..végre leülünk kávézunk..ő meg unatkozik..bemászik az ember ölébe..szó nélkül..nem baj..játszunk egy kicsit..de mikor leraknám, mert beszélgetnék..küldöm mesét nézni..szarik rá..nem érti meg a nemet...visszamászik-lerakom..visszamászik-lerakom..játszuk egy ideig..majd már sokadszorra is elmondom neki, hogy most anyával és apával beszélgetnénk, menjen, üljön le mesét nézni...és nem..mászni akar vissza..megint szólok neki..vigyorog és mászik megint rám..rászólok, erre dühös lesz, és le akarja verni a szemüvegem, ököllel üt az arcom felé. Rácsapok a kezére, lerakom..akkor rohan a számítógéphez és nyomogatja, püföli...én itt feladom..elfogy a türelmem..apja rákiabál..erre 10 perc megint nyugi..és indul előlről az egész..és ez kb 30 perc termése...otthon még rosszabb..Pedig az óvodában nem panaszkodnak a gondozók, hogy gond lenne vele...akkor meg mi a baj??
2009. okt. 1. 11:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
66%

Ez tök természetes azoknál a gyerekeknél akikkel nem foglalkoznak eleget vagy egyáltalán nem foglalkoznak vele, és ezzel próbálja ösztönösen felhívni magára a figyelmet, mert amíg rászólsz addig is RÁ figyelsz...

Tiszta sor..

Ez nem a gyerek hibája!!!

2009. okt. 18. 01:12
 22/28 anonim ***** válasza:
76%

Az ovódában azért nem panaszkodnak mert az óvodában értenek a gyerek nyelvén, és foglalkoznak vele illetve le tudják kötni a figyelmét..

Ha foglalkoznak egy gyerekkel akkor azzal nem lehet gond!!

2009. okt. 18. 01:14
 23/28 anonim ***** válasza:
61%

10-01 17:01

Rád még egy csigát se bíznék nem hogy gyereket!!

2009. okt. 18. 01:16
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Mennyit mozog az a gyerek egy nap? Mennyit játszanak vele?

Le kell fárasztani és játszani vele amig ki nem dől akkor nincs ez!!!

Minek csinál gyereket az aki nem törődik vele, az etetés meg a fürdetés meg a ruházás nem törödés, az gondozás!!

2009. okt. 18. 01:19
 25/28 anonim ***** válasza:
58%

10-07 10:53

Na neked is csak gratulálni tudok!

Egy négyéves gyereket nem lehet egyedülhagyni!!

Főleg nem bezárva egy szobába!!!

Félni rettegni kezd, van erre egy szakkifejezés is de most passz!!

A lényeg az hogy dadogni kezdhet!!!

2009. okt. 18. 01:30
 26/28 anonim ***** válasza:
82%

Hú, jó sok mindent lehet itt olvasni.... ! Fehéret, feketét egyaránt!

Én részben egyetértek azzal a válaszadóval, aki hiperaktivitásról ír. Tényleg vannak ilyen gyerekek, s tényleg nagyon nehéz velük. Nem is a nehéz szó jó ide, hanem a fárasztó. EGy teljes nap mellettük felér egy hétnyi 5 nyugodt gyerekkel. Nekem van ilyen is, olyan is, én már csak tudom. Elhiszem, hogy a szülők belefásultak az örökös lehurrogásba, és amikor vendégségbe mennek, éppen ezt próbálják kipihenni mentálisan, s szeretnének egy kicsit nem kizárólag a kis tornádóra koncentrálni. Nemigen lehet ezt innen, így, hogy a szülők nem nyilatkoznak, egyértelműen megítélni, s elítélni. Kíváncsi lennék, ők hogy látják ezt. Lehet, hogy azt a fajta nevelési módszert választották, hogy minél kevesebbet korlátozzák a porontyot. Láttam már ilyet is, s valóban nagyon bosszantó tud lenni ez a családi/baráti közegnek mindaddig, amíg fel nem nő a gyerek. Aztán majd lenyugszik idővel, vagy mások lenyugtatják. Az ilyet én leginkább szinte kizárólag az első gyereknél tapasztaltam több ízben is. A másodiknál már a testvéri konfrontációk miatt már szűkül a gyeplő egy kissé, vagy nagyon.

Az én tapasztalatom az, hogy az ilyen kis "mindentmostakarokdenagyon" gyerkőcökhöz való megoldás, ha kapnak mindenféle "hasznos" feladatot. És ha jól teljesítik ezeket, akkor nagy-nagy dicséret jár érte. Ilyen pl. sorba rendezni a fedőket a szekrényben, vagy teregetni, vagy leporolgatni a játékait, vagy összehajtogatni a pokrócokat vagy....stb.stb. Ezernyi feladatot lehet nekik adni. Mindaddig, amíg szívesen csinálják, s ha már nem, akkor játszhatnak. Lényeg, hogy mindig nagyon legyenek megdicsérve, milyen hasznos tagjai ők a családnak. Ez abból a szempontból sem rossz, ha érkezik a kistesó, akkor mellette is tud hasznos lenni, s nem fogja mégjobban elhanyagolva érezni magát.

2009. okt. 19. 23:00
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Nevelni is kell egy gyereket kedves anyuka, és nem megsértődni amikor egy vendégségben a gyerek elfogadhatatlanul viselkedik. Nem a barátnőt kéne leszidni, amiért megoldást keres a gyerek viselkedési problémáira. Ez igazából a te feladatod lenne.
2009. nov. 12. 19:22
 28/28 anonim válasza:
Sajnos ez már nevelési kérdés ,pici korában már lehet irányítani a nevelést,itt történnek a problémák ,mikor a szülő is durván nevel ,válaszol ,gyerek harcra harccal válaszol , ha nem kezdi pici korban nevelni később már irányíthatatlan akkor jön a probléma már az oviba nem fogad szót ,de itt fordított a helyzet ovónéni szépen szól hozzá ezért jó gyerek ,otthon más a hangnem ,azért sem csinálja , Iskolába is más a helyzet ott a nevelők nem nevelnek, hanem tanítanak ,otthon kell nevelni de vannak kivétele vannak hiperaktív gyerekek !,ők más gyöngédebb módszert kívánnak ,mert ők sérülékenyek ,ezt időben felkell a szülőnek ismerni és akkor a nevelőknek más módszert kell velük szembe alkalmazni , és akkor megértik egymást,!üdv Zsóka
2010. aug. 26. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!