Ez neveletlenség, vagy valami baj lehet?
Ilyen az én gyerekem is, 4 éves. Nincs semmi baja! Csak elevenebb az átlagnál! Van tesója is, ő nem ilyen, nyugisabb, szófogadóbb tipus, pedig ugyanúgy nevelem őket!!
Az első válaszólónak üzenem, én mindig rászólok, sőt büntetem is, ha nem fogad szót, mégis bepróbálkozik állandóan!
Nekem 6 éves a fiam. Nagyon nehezen irányítható, nem fogad szót bárkinek csak azért, mert felnôtt az illetô.
Jártunk vele pszichológushoz, ahol semmi konkrét problémát nem találtak nála. Nem hiperaktív, csak enyhe figyelemzavar valószínûsíthetô nála, de ez sem biztosan. Kaptunk nevelési tanácsokat, és beirattuk harcmûvészetre, hogy önkontrollt tanuljon. (Fél éve jár, de máris látszik a pozitív hatása.)
Vannak ilyen gyerekek. Tele vannak energiával, kérdésekkel, és ha rájuk szól a felnôtt, érvelnek, magyaráznak, megkérdôjeleznek.
Az én fiam mindig bevallja, ha rosszat csinál. De nem feltétlenül okul a büntetésbôl. Tucatnyi nevelési módszert kipróbáltunk már. Mindig rászólunk, ha rosszul viselkedik. De minél jobban meg akarja törni valaki (volt már, hogy hagytam egy "apukát", hogy próbálja meg megnevelni, mert szerinte neki "menne"), ô annál dacosabbá válik. Félig agyonverhetné valaki, csak azt érné el, hogy meggyûlölné. De nem változna... nem fél se a fájdalomtól, se a felnôttektôl. Ô arra hallgat, akit tisztel. Azt pedig ki kell érdemelni nála...
Talán az a baj, hogy túl sok "h*lye felnôttet ismer...
Az én gyerkőcöm figyelemzavaros. Ez azt jelenti, hogy vannak szituációk (amikor túlpörög), hiába szólok rá én vagy akárki más, meg sem hallja. Ugrál és mondja a magáét, függetlenül attól, hogy otthon van, vagy máshol.
Ilyenkor nagyon rosszul tud esni, ha valaki azt mondja, hogy nem neveltem meg, mert ez egy olyan dolog, amit pusztán neveléssel nem lehet megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!