Mi a különbség a domináns és a kemény kutya között? Kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatban.
Ha a kemény alatt agresszívet értesz,akkor annyi,hogy a domináns,maximum odáig megy el egy kutyával szemben,hogy oda kap,illetve földre viszi a szerinte alárendelt egyedet,de nem harapja nem tépi meg.
Az agresszív ennek az ellenkezője szerintem.
Nem, a kemény kutyákra nem az agresszívat értem, hanem mint a jó munkakutyák, bátorságát,állhatatosságát a munkában, és félelmet nem ismerő magatartást.
A dominanciára meg, az uralkodó típust, vezér egyéniséget ami nem minden kutyában van meg. Egy alárendelt kutya sosem lesz domináns.
maga a kérdés is értelmezhetetlen. Ugyanis a dominancia mindig két egyed közötti sorrendet jelenti nem állandó. Lehet, hogy ugyan az a kutya az egyik csapatban domináns a másikban meg már nem az mert vannak nála magabiztosabbak, dominánsabbak.
És ez nem függ össze a munkakedvvel. Pl egy labrador lehet bátor és álhatatos, de nem biztos, hogy a másik kutyával szemben domináns.
Ha kemény kutya alatt pl a rendőrségi elfogókutyákra gondolsz, azok nagyon ritkán kerülnek más kutyákkal össze senkit nem érdekel, hogy ki a domináns, nem szempont.
A kemény kutya szóösszetételről nekem a kihívás, meg a nem első kutyának való ugrik be...ami nem jelenti azt, hogy az adott kutya domináns pl. gazdival szemben, hanem pl. makacs, erős ösztönű stb. Bár szerintem sokan a domináns kutyára gondolnak kemény kutya alatt.
A dominancia (szerintem és a szótárak szerint is) a saját akarat keresztülvitelének erejét mutatja.
ma 11:29
Jól átgondolva a dolgokat úgy érzem, hogy a te verziód áll hozzám a legközelebb. Bár a többi is elgondolkodtat.
Bár a két meghatározás a domináns és a kemény kutya igen hasonló. Szerintem kevés különbség van a kettő közt.
Vannak olyan kutyák akik a gazdájukkal szemben dominánsak, de más kutyákkal szemben nem és vannak olyanok is akik más kutyákkal szemben és idegenekkel dominánsak de a gazdájukkal szemben nem, mert az erősen kézben tartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!