Unokaöcsémmel mit kezdhetek, hogy ne legyen sértődés?
Az anyja belefáradt. Minek szóljon rá, ha úgysincs semmi értelme? Ezzel persze nem segít, de sajnos meg tudom érteni.
Az idegeid rövidülni fognak, de muszáj következesnek lenned. Próbálj ne harcolni vele, inkább a furcsa dolgaira építeni, több olyan játékot, mozgást vinni a napjaikba, amivel elvan, lefárad tőle. De igenis, a te házad, a ti szokásaitok, próbáljon alkalmazkodni!
Ha szeret gyurmázni, akkor esetleg segítene neked a konyhában pepecselni? Szerintem a hús klopfolást imádná! Vagy a habos vízben mosogatást, persze szigorúan műanyag poharakkal, esetleg kanalakkal. Trambulin vagy egy matrac a földön, amin ugrálhatna?
A nevelési tanácsadóban mit mondtak? Mit csinálnak ott vele?
Én nem hiszek abban, hogy egy gyerek direkt rossz akarna lenni. Valami nem oké vele és az sajnos így jön ki. Keres bizonyos ingereket, másokat meg kerül, gondolom.
Kevesebb cukor, tej, glutén sokat segíthet, esetleg tényleg kivizsgáltatni, hogy van-e ilyen érzékenysége, valóban okozhat problémát.
Az a baj, hogy ezt a problémát nem neked KELL megoldani, de sajnos most te vagy az elszenvedője, a családoddal együtt. De szerintem a gyereknek se jó így, továbbra se hiszek abban, hogy egy hét éves direkt rossz akarna lenni.
Létezik olyan is, hogy ételintolerancia, ennek a tünetei sokkal rejtettebbek, az allergia rögtön megmutatkozik.
Tegnap voltam a 3 és fél éves fiammal neurológusnál, aki pszichológushoz küldött minket tovább, mert már most látszik, hogy szociálisan elmaradt a gyerekem. Kezdettől fogva ilyen és ez nem normális! Ezért kérdeztem, hogy a nevelési tanácsadóban mit csinálnak vele? Hogyan próbálnak segíteni neki és a családnak? Tényleg érdekel, mert ha nem kupálódik ki a fiam, akkor ő is ilyen lesz:-((
1. Büntesd. A többieknek adj cukorkát, csak neki ne, vagy valami. Ha eldurvul a helyzet vágd pofon. Vagy rámolj ki minden cuccot egy szobából, és zárd be oda, hogy ki se tudjon menni. Vagy barikádozd el a sarokot.
2. Közöld az anyjával, hogy a gyereke mit csinál, persze vedd fel videóra, hogy lássa tényleg igaz amit mondasz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!