Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ti megtartanátok a babákat?

Ti megtartanátok a babákat?

Figyelt kérdés

Ha a következő helyzetben lennél, megtartanád mindhárom kisbabát?

Sok év után végre sikerül teherbe esned (mesterségesen), ráadásul megtudod, hogy hármasikreid lesznek. Minden rendben megy, egészen a 27. hétig, amikor a szülés megindul. A babák koraszülöttek, agyvérzést kapnak, kettő közülük a lehető legsúlyosabbat. Végül az egyik nagyjából rendben lesz, teljes életet élhet, csak kisebb problémák lesznek (pl.magatartászavar), de a másik kettő igen bajos. Mindkettő 2-2 söntöt kapott, az egyikük félig vak, a másik szemével is borzalmasan lát, valószínűleg soha nem fog tudni járni vagy beszélni. A másik baba szeme is igen rossz, ő talán még megfordulni sem fog tudni soha. Mindkettőnél nagy eséllyel évről évre több probléma lesz, rengeteg műtéten kell átesniük, örökös felügyelet kell nekik, nem élhetnek teljes életet és a fél életüket a kórházban töltik majd.

Mit tennétek?

2014. jún. 30. 22:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolom, van különbség vegetáció és élet között. Én nem szeretném kitenni végtelen szenvedésnek őket és a viszonylag ép testvérüket a későbbiekben, ugyanis ez csak az ő életük, hanem az egész családé. Sok családot láttam rámenni hasonló "életre". Valószínűleg életem végéig lelkiismeret furdalásom lenne, de inkább legyen az, mint ilyen életre ítéljem őket.
2014. júl. 1. 18:40
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Hagynám elmenni öket...

Sajnos a kislányom is koraszülött(30.-ik hét)2 hetet voltunk az intenzíven.Borzasztó amin ezek a csöpségek átmennek.

Kislányom nem lélegzett,2 órásan újraéleszették,kétoldali agyvérzése volt,apnoe,besárgult,stb pedig ö még nem volt súlyos eset.jelenleg CP diagnózisunk van.5 évesen még nem beszél folyékonyan,érthetöen,mozgása,egyensúlyérzéke zavart.Külföldön élünk(itt is született) az emelt családi pótlékon kívül semmit nem kapok. Fejlesztése egy hónapban kb 1000€-ba kerül. Àllítólag 1 foku agyvérzése volt

2014. júl. 1. 19:07
 23/27 anonim ***** válasza:
83%

Hagynám meghalni őket. Ez kínzás,nem élet . Vakon,bénán,magatehetetlenül ..

Nem értem miért kell "életben" tartani ezeket a kicsiket ,ez szörnyű,inkább nyugodjanak békében . Ezt a sorsot nem akarnám a gyerekemnek,szerintem erre szokták mondani,hogy a halál itt már megváltás.

2014. júl. 1. 20:29
 24/27 anonim ***** válasza:
21. vagyok, kimaradt egy "nem". Szóval azt akartam írni, hogy nem csak az ő életük.
2014. júl. 1. 20:45
 25/27 anonim ***** válasza:

Az ismerősöd hogyan döntött?

A hagyni elmenni alatt azt érted, hogy pl nem járul hozzá újraélesztéshez?

2014. júl. 5. 14:48
 26/27 anonim ***** válasza:
53%
Soha nem hagynám magukra őket. Én megpróbálnám időt és energiát nem kímélve tornáztatni őket, masszírozni őket, kiolvasnám az összes könyvtárat, azaz legalább adnák magamnak 5 évet rájuk, ha nekem nem sikerülne keresnék nekik egy erre specializálódott otthont, ahol foglalkoznának velük, de soha nem mondanék le róluk, max segítséget kérnék.
2014. júl. 11. 12:06
 27/27 anonim ***** válasza:
Szia! Eletben maradtak a picik??????
2014. júl. 20. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!