Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ti megtartanátok a babákat?

Ti megtartanátok a babákat?

Figyelt kérdés

Ha a következő helyzetben lennél, megtartanád mindhárom kisbabát?

Sok év után végre sikerül teherbe esned (mesterségesen), ráadásul megtudod, hogy hármasikreid lesznek. Minden rendben megy, egészen a 27. hétig, amikor a szülés megindul. A babák koraszülöttek, agyvérzést kapnak, kettő közülük a lehető legsúlyosabbat. Végül az egyik nagyjából rendben lesz, teljes életet élhet, csak kisebb problémák lesznek (pl.magatartászavar), de a másik kettő igen bajos. Mindkettő 2-2 söntöt kapott, az egyikük félig vak, a másik szemével is borzalmasan lát, valószínűleg soha nem fog tudni járni vagy beszélni. A másik baba szeme is igen rossz, ő talán még megfordulni sem fog tudni soha. Mindkettőnél nagy eséllyel évről évre több probléma lesz, rengeteg műtéten kell átesniük, örökös felügyelet kell nekik, nem élhetnek teljes életet és a fél életüket a kórházban töltik majd.

Mit tennétek?

2014. jún. 30. 22:04
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
63%
Nem. Nekem is van életem. És szeretem is. Így, ahogy van.
2014. jún. 30. 22:15
 2/27 anonim ***** válasza:
84%

Hát nagyon sajnállak.

Most látom én is, hogy az ember mindig a saját problémáját látja legnagyobbnak aztán másnak sokkal nagyobb van!

Hát erre nem igazán tudok mit írni neked. Gondolom igazából nincs is választásod, hogy mit tehetnél...

Borzasztó lehet, hogy sok évre rá sikerül teherbeesned és mégis ez lesz belőle.

Mi is már régóta probálkozunk de nem akar összejönni. Bár inkább ne legyen mint szegény gyerekek egész életükben szenvedjenek.

Gondolom te most teljesen kivagy az egész helyzettől.

2014. jún. 30. 22:17
 3/27 anonim ***** válasza:
85%
Én azt hittem ez elméleti kérdés, úgy logikus,nem? Vagy mire irányul a "megtartanád-e" őket? Ha már egyszer megvannak, mégis mit lehetne velük csinálni????????????
2014. jún. 30. 22:19
 4/27 anonim ***** válasza:
44%

Úgy érted, hogy magára hagyjad-e őket a kórházban?

Képtelen lennék erre akármilyen beteg, az én gyerekem, gyerekeim.

2014. jún. 30. 22:21
 5/27 anonim ***** válasza:
61%
A lehetőségekhez képest megpróbálnék mind3nak mindent megadni, elsősorban természetesen szeretet. Én nem tudnék lemondani egyikről sem. Az lebegne folyton a szemem előtt,h ezeknek a kisbabáknak én vagyok az anyukájuk, pont én döntsek úgy,h ők ne éljenek? Amikor a kisfiam lekerült a PIC-re sajnos láttam ehhez hasonló eseteket. Volt egy kislány, akinek olyan súlyos rendellenessége volt,h lehetett tudni,h meg fog halni. Az anyukája minden nap többször látogatta, beszélt hozzá, vitt neki plüss állatot is. Szívszaggató volt látni :( Ezek olyan dolgok, amiket tényleg nem kíván az ember az ellenségének sem.
 6/27 anonim ***** válasza:
83%
nem tartanám meg.. de én sem értem, ez most feltételezés...vagy mi?
 7/27 anonim ***** válasza:
51%
Ha jól értelmezem a kérdést, akkor már megvannak a babák, egyiket aki jól van megtartanád, és a másik kettőről akik betegek lemondanál? Nem egészen egyértelmű a kérdés. Én képtelen lennék magukra hagyni őket. Lehetőségeimhez képest szeretném minél normálisabbá tenni az életüket. De ez baromi nehéz lehet, de akkor sem tudnám elhagyni őket. Sajnálom ha ez történt.
2014. jún. 30. 23:41
 8/27 A kérdező kommentje:

Bocsánat, tényleg nem írtam egyértelműen le, de először is, hogy tisztázzuk, szerencsére nem én vagyok ebben a helyzetben, hanem egy ismerősöm. Viszont ő máshogy döntött, mint ahogy én tettem volna. A kérdést azért írtam ki, mert érdekel, hogy ti hogy döntenétek.

Szóval a babák már megszülettek, de élet-halál között vannak. Az orvosok meg tudják menteni az életüket, tehát ha úgy döntesz, túlélik, de csak ahogy már fent leírtam (bár én ezt nem igazán nevezném életnek.) Vagy a másik lehetőség, hogy nem tesznek semmit, így 2 baba meghal, viszont marad egy, aki szinte teljesen egészséges. A kérdés, hogy te megmentenéd a 2 baba életét és kitartanál így is mellettük, vagy hagynád őket meghalni.

2014. júl. 1. 00:09
 9/27 anonim ***** válasza:
89%

Én hagynám meghalni.

Ilyen életet, mint ami a két kis beteg gyermeknek jut még az ellenségemnek sem kívánnék.

2014. júl. 1. 00:33
 10/27 anonim ***** válasza:
50%
Nem mondanék le róluk, ők is a gyerekeim.
2014. júl. 1. 00:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!