Ti megtartanátok a babákat?
Ha a következő helyzetben lennél, megtartanád mindhárom kisbabát?
Sok év után végre sikerül teherbe esned (mesterségesen), ráadásul megtudod, hogy hármasikreid lesznek. Minden rendben megy, egészen a 27. hétig, amikor a szülés megindul. A babák koraszülöttek, agyvérzést kapnak, kettő közülük a lehető legsúlyosabbat. Végül az egyik nagyjából rendben lesz, teljes életet élhet, csak kisebb problémák lesznek (pl.magatartászavar), de a másik kettő igen bajos. Mindkettő 2-2 söntöt kapott, az egyikük félig vak, a másik szemével is borzalmasan lát, valószínűleg soha nem fog tudni járni vagy beszélni. A másik baba szeme is igen rossz, ő talán még megfordulni sem fog tudni soha. Mindkettőnél nagy eséllyel évről évre több probléma lesz, rengeteg műtéten kell átesniük, örökös felügyelet kell nekik, nem élhetnek teljes életet és a fél életüket a kórházban töltik majd.
Mit tennétek?
Hát nagyon sajnállak.
Most látom én is, hogy az ember mindig a saját problémáját látja legnagyobbnak aztán másnak sokkal nagyobb van!
Hát erre nem igazán tudok mit írni neked. Gondolom igazából nincs is választásod, hogy mit tehetnél...
Borzasztó lehet, hogy sok évre rá sikerül teherbeesned és mégis ez lesz belőle.
Mi is már régóta probálkozunk de nem akar összejönni. Bár inkább ne legyen mint szegény gyerekek egész életükben szenvedjenek.
Gondolom te most teljesen kivagy az egész helyzettől.
Úgy érted, hogy magára hagyjad-e őket a kórházban?
Képtelen lennék erre akármilyen beteg, az én gyerekem, gyerekeim.
Bocsánat, tényleg nem írtam egyértelműen le, de először is, hogy tisztázzuk, szerencsére nem én vagyok ebben a helyzetben, hanem egy ismerősöm. Viszont ő máshogy döntött, mint ahogy én tettem volna. A kérdést azért írtam ki, mert érdekel, hogy ti hogy döntenétek.
Szóval a babák már megszülettek, de élet-halál között vannak. Az orvosok meg tudják menteni az életüket, tehát ha úgy döntesz, túlélik, de csak ahogy már fent leírtam (bár én ezt nem igazán nevezném életnek.) Vagy a másik lehetőség, hogy nem tesznek semmit, így 2 baba meghal, viszont marad egy, aki szinte teljesen egészséges. A kérdés, hogy te megmentenéd a 2 baba életét és kitartanál így is mellettük, vagy hagynád őket meghalni.
Én hagynám meghalni.
Ilyen életet, mint ami a két kis beteg gyermeknek jut még az ellenségemnek sem kívánnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!