Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ti megtartanátok a babákat?

Ti megtartanátok a babákat?

Figyelt kérdés

Ha a következő helyzetben lennél, megtartanád mindhárom kisbabát?

Sok év után végre sikerül teherbe esned (mesterségesen), ráadásul megtudod, hogy hármasikreid lesznek. Minden rendben megy, egészen a 27. hétig, amikor a szülés megindul. A babák koraszülöttek, agyvérzést kapnak, kettő közülük a lehető legsúlyosabbat. Végül az egyik nagyjából rendben lesz, teljes életet élhet, csak kisebb problémák lesznek (pl.magatartászavar), de a másik kettő igen bajos. Mindkettő 2-2 söntöt kapott, az egyikük félig vak, a másik szemével is borzalmasan lát, valószínűleg soha nem fog tudni járni vagy beszélni. A másik baba szeme is igen rossz, ő talán még megfordulni sem fog tudni soha. Mindkettőnél nagy eséllyel évről évre több probléma lesz, rengeteg műtéten kell átesniük, örökös felügyelet kell nekik, nem élhetnek teljes életet és a fél életüket a kórházban töltik majd.

Mit tennétek?

2014. jún. 30. 22:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%
Lemondanék róluk, az ő érdekükben. Ha túlélik, ami rájuk vár az nem élet, hanem vegetálás.
2014. júl. 1. 00:55
 12/27 anonim ***** válasza:
81%

Van egy 2011ben a SOTE PIC-en forgatott dokufilm, a Tenyérnyi gyermekek (youtubeon fenn van). Abban azt mondja az egyik neonatológus, hogy ők nem alkalmazhatják a passzív eutanáziát, mindent meg kell tenniük hogy életben tartsák a babákat. Ez változott volna azóta??

(Egyébként 20 hetes vagyok hármasikrekkel, ez a kérdés most úgy esett mintha gyomron szúrtak volna egy késsel :( )

2014. júl. 1. 07:50
 13/27 anonim ***** válasza:
57%

Ó, szegény utolsó!!!!!!!!! Most be ne képzeld magadnak, hogy így jársz.

És én is úgy tudom, hogy nem hagyhatják magukra, a sorsukra őket. Minden megszületett embert menteni kell.

2014. júl. 1. 08:50
 14/27 anonim ***** válasza:
62%

Ha életben maradnának akkor megtartanám őket,hisz a gyerekeim,de alap esetben úgy gondolom jobb meghalni,mint egy vegetáló életet élni.

Pont valamelyik nap ment a Lorenzo olaja c film,abban a kisfiúnak 2 évet adtak 6 éves korában.A szülők kifejlesztettek valami olajat,és a gyerek 30 éves koráig élt,de vegetálva,öntudatlanul.Én elítélem az ilyet,hagyni kellett volna elmenni...

2014. júl. 1. 08:50
 15/27 anonim ***** válasza:
57%

Hát én örülnék, hogy egy egészséges.

A kérdés megfogalmazása nem volt egyértelmű. Azt hittem a megtartani arra vonatkozik, hogy elvetetném-e, ha tudnám.

2014. júl. 1. 09:08
 16/27 anonim ***** válasza:
84%

Hagynám menni őket! Van gyerekem, és Isten ne verjen meg, de sajnos közvetlen közelemben van nagyon sérült gyermek, és látom,hogy ez nem élet. Sem neki, sem az szülőknek.

Mert persze szépen hangzik,hogy lehet így is boldogan élni, csak én valahogy nem ezt látom rajtuk. A szülők idegileg ki vannak, a fejlesztések még a támogatásokon kívül is barom drágák, apuka dolgozik, mint egy igavonó, hogy megéljenek, meg ugye anyuka nem tud. Havonta 3-szor rohannak kórházba különböző rohamok miatt. A nagyszülők belebetegedtek ebbe az egészbe, hisz szenvedni látják a gyerekeiket, az unokájukat. És hiába a sok fejlesztés, a javulás nagyon minimális és rengeteg idő. Most 7 éves a kisfiú és egyedül csak fordulni tud, azt is csak hasról hátra!

Szóval, ha ilyen helyzetbe kerülnék, és eldönthetném,hogy egy esetleg egy újraélesztésnél beavatkozzanak-e az orvosok, akkor azt mondanám,hogy ne!

2014. júl. 1. 10:26
 17/27 anonim ***** válasza:
73%
En is hagynam menni oket. Sajnos nekem is van serult gyerek a kozvetlen kornyezetemben, aki tizedennyire sem serult, mint ez a ket pici, de rengeteg problemaja van az eletben. TIgaza van az utolsonak, Isten ne verjen meg ezert, de az nem elet, ami var rajuk. Sajnalom nagyon.
2014. júl. 1. 10:45
 18/27 anonim ***** válasza:
64%

az a baj, hogy ilyen nincs mint amit leírtál. ha lemondasz róluk, ha nem, az orvosoknak meg kell tenniük mindent.

egyébként ha a legsúlyosabb agyvérzést kapták akkor az mindent kitörölt, nem hogy forogni nem fognak, de még táplálkozni se :(

borzasztó! :( nagyon sajnálom a barátnődet, remélem az egészséges gyermeke vigaszt tud nyújtani a lelkének :(

2014. júl. 1. 10:53
 19/27 anonim ***** válasza:
5ös vagyok. Megnéztem a Tenyérnyi gyerekeket, hihetetlen film (köszi 12es az ajánlást). Azt mondhatom,h a hatására annyit változott a véleményem,h jó lenne, ha lenne döntési joga a szülőnek. De hogy minden ész érv ellenére tudnék-e úgy dönteni,h ne küzdjenek a gyermekem életéért, abban továbbra sem vagyok biztos. Asszem ennél nehezebb döntés nem létezik a világon. És megint csak az jut eszembe, amit a férjem mondogatott mindig, amikor a PIC-en látogattuk a kisfiunkat (látva a sok kis koraszülöttet is), hogy "Hol van ilyenkor Isten?".
2014. júl. 1. 11:35
 20/27 anonim ***** válasza:

Senkinek nem kívánom ezt!! Szörnyű lehet !

A szivem szakadna meg, utalnam magam 1életre de nem vinnem őket haza. Gondolni kell az egészségesre is . Milyen élete lenne neki is?

Szeretném megkérdezni ,az ismerosod hogy döntött ?? Utólag isigy döntene ??

A babákat pedig nem hagyhatjak elmenni . Életben kelloket tartani....

2014. júl. 1. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!