Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi idősen szokták a...

Mennyi idősen szokták a babákat megkeresztelni?

Figyelt kérdés

Akiket kisbaba korban keresztelnek, kb mikor szokták? Hány hónaposan, esetleg évesen?

Felkértek keresztszülőnek, kérdeztem, mikor lesz a keresztelő, de még nem tudják. Csak arra vagyok kíváncsi, mi a szokás.

2014. jún. 22. 19:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Konkretan barmikor lehet. Azert ha most kertek fel, eselyes egy fel even belul
2014. jún. 22. 19:36
 2/8 anonim ***** válasza:
Manapság nagyon változó, és függ a helyi szokásoktól. Vannak települések (és családok), ahol már 1-2 hetesen keresztelnek, sokan kivárják az 5-6 hónapot, de láttam már 8-10 éves gyerekeket is keresztelni. Ha keresztmamának hívtak, biztosan nem fognak éveket várni a keresztelőre.
2014. jún. 22. 19:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Engem 4 hónaposan kereszteltek, a gyerekeimet 1 éves korukban keresztelték.
2014. jún. 22. 19:46
 4/8 A kérdező kommentje:
már mikor kiderült a terhesség, akkor megkértek, és mostanában született :)
2014. jún. 22. 19:47
 5/8 anonim ***** válasza:

Javasolt nekik a 6-7 hónapos kort, ekkor már nem olyan sírósak, érdeklődve szemlélődnek, de még nem túl mozgékonyak, nem akarnak mindig lemászni, ha az anyuka tartja őket a karjában. És még elbírható súlyúak.

Ha már tud állni, járni a gyerek, az olyan csúnya látvány, hogy ilyen nagy babát keresztelnek.

Úgy szép, mikor még az édesanyja, na meg a keresztszülő karjában van.

2014. jún. 22. 19:52
 6/8 anonim ***** válasza:
67%
Mi alig két hónapos korában kereszteltettük a fiúnkat. A családban szokássá vált a korai keresztelés. Unokahúgomat ugyanis 9 hónapos korában keresztelték meg. Nagypapánk mindig mondta, hogy kereszteljék már meg, szeretné ő is megérni és jobb minél előbb Isten keresztelt gyermekévé válni. Nagypapánk nagyon vallásos, istenfélő, hívő ember volt. Mindig azzal nyugtatták, hogy ne aggódjon, meg fogja, fiatal még. Aznap, amikor végre kértek időpontot a keresztelőre, nagypapám szívinfarktust kapott és meghalt. Azóta minden babát a 6 hét után kereszteltetünk a rokosnágban. Az ismerettségi körömben azt látom, hogy átlagban 6 hónapos kor körül tartják a keresztelőt, persze van eltérés mindkét irányba. Nincs erre szabály.
2014. jún. 22. 19:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Én 2 évesen lettem megkeresztelve. A szüleim előbb akarták, de a pap kitalálta, hogy mivel nem házasok, nem keresztel meg. Aztán anyám nővérének született egy fia, mikor ő fél éves lett, az ottani (Miskolc) pap engem is megkeresztelt. A másik oldalról az unokatesóim már 7 és 4 évesek, mindkettőjüknek vannak felkért keresztszüleik (azelőtt lett megbeszélve, hogy megszülettek volna) mégsincsenek még megkeresztelve...

18L

2014. jún. 22. 20:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Mi a nagyfiainkat két évesen kereszteltettük, mert így jött ki... sokáig betegeskedtek, aztán meg költöztünk.

A kisfiúnkat 8 hónaposan kereszteltettük. Nála az volt a szempont, hogy elég jó idő legyen ahhoz, hogy az udvaron meg tudjuk tartani az ünnepi ebédet a legszűkebb családi körnek, ami nálunk 30 fő a keresztszülők családjával együtt.

2014. jún. 22. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!