Mit mondtok a papnak, ha megkérdezi, miért akarjátok a gyermeket megkeresztelni?
Hogy ne kárhozzon el a lelke :D
Vagy azt, hogy egy kisbárány nyáj nélkül elveszett :D
Ez egyéntől függ.
Ha ti hívők vagytok, akkor egyértelmű, hogy azért, mert ilyen szellemben akarjátok nevelni a gyereket. Sőt, ha rendszeresen jártok templomba, a kérdés fel sem merül.
Ha nem gyakoroljátok a vallást, vagy éppen egyáltalán nem hisztek benne, akkor két variáció van: vagy megmondjátok az igazat: pl. a nagymama óhaja ez, vagy családi nyomásra engedelmeskedtek, stb. Vagy mondtok valami enyhébbet (én nem tudnék hazudni), pl. úgy gondoljátok ez a helyes, szeretnétek, ha gyermekkorában megkapná ezt a szentséget, stb.
Normalis embernél erre egy valasz van: vallásos szellemben akarjátok nevelni a gyereket.
A nem normalis, csak divatból keresztelo tipus meg legyen annyira őszinte, higy közli: divatból.
Noigen, én se tudnék hazudni egy papnak (se), ezért nincs megkeresztelve a babám és ezért nem házasodtunk templomba... nem igazán volt kedvem csak a hacacáré miatt hazudozni arról, hogy majdani gyermekünket vallásos hitben neveljük meg hasonlók, mert ennél jobban tisztelem a vallást...
De abszolut megértem, hogy van aki ezzel nem így van és nem vallásosként is megkereszteli a babáját... szíve joga...
Huhh, bocs, elkanyarodtam... én megmondanám az igazat, hogy pl. a rokonok elvárása... mert én ilyen birka vagyok, aki midig igazat mondd... de mondhatjátok a szokásos szöveget is, hogy mert keresztény szellemben szeretnétek őt felnevelni, bla-bla... :)
Jó keresztelőt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!