Hány honaposan illik megkeresztelni egy gyereket? Hogy kell intézni?
Szia!
Nem tudom mi illik, és mi nem, az én lányom 6 hónapos volt mikor kereszteltettük. A szokások attól is függnek, hogy az ember falun, vagy városban lakik-e. A módja pedig az, hogy bemész az általad kiválasztott templomba, megkeresed a papot, vagy ha van iroda, akkor ott érdeklődsz. Mi falun lakunk, itt nincs iroda, személyesen a pappal beszéltem, felírta a leendő keresztszülő nevét, foglalkozását (ezt nem tudom minek), és megbeszéltük melyik időpont volna aktuális. Elvileg a keresztelés ingyen van, persze szívesen fogadják az adományokat. Helyenként változó, hogy a mise után keresztelnek, és végig kell-e ülni a babával a misét, nekünk végig kellett....persze a keresztelőn már csupa nyűgös volt.
Mi az hogy illik?
Én egyiket sem kereszteltettem meg, nincs olyan, hogy illik, ez a XXI. század.
Ha akarnak felnőtt korukban megkeresztelkednek,
de rájuk erőltetni nem fogom.
Párom sinc megkeresztelve és igen, de mai napig nem értem miért.
Ha nem kereszteltek volna meg, én 100%, hogy nem keresztelkedtem volna meg, de így elvették tőlem a választás lehetőségét:-(((
Szia!
Mi egy éves korában kereszteltük.
Anno az volt a szokás hogy minél hamarabb mert ha beteg lesz vagy meghal nem engedik be a mennybe...
Szerintem nincs olyan hogy ekkor és ekkor illik.
Nincs illik, de ha a regi szokasokra vagy kivancsi akkor miutan hazavittek a babat, nem a gyerekorvost kellett kihivni, mint most hanem a papot es megbeszelni a keresztelöt.
Az en kisfiam 3 es nincs megkeresztelve.
Bármilyen korban, 5 naposan is lehet, 5 hetesen is, 5 évesen is.
Az én gyerekeimet 4, 6, ill. 7 hónaposan kereszteltettük meg. De minél kisebb, annál jobb, annál nyugodalmasabb :)))
A területileg illetékes templom parókiáján érdeklődjetek, ha ott akarjátok megkereszteltetni. Ingyenes, de a templom javára szoktak adakozni vagy egyházadót fizetni. Nem kötelező. Általában a vasárnapi mise után keresztelnek. Előtte oktatás lehet a szülőknek és keresztszülőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!