Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nekem vannak a legszófogadatla...

Nekem vannak a legszófogadatlanabb gyermekeim a világon? (kioktatást nem kérek tudom, hogy én rontottam el, segítséget kérek! )

Figyelt kérdés
Nem bírok már az 5 éves lányommal (van még egy 1 éves tesója) mindegy mit csinálok nem fogad szót nekem semmiben. Az oviban jó gyerek csak nekem beszél vissza, sokszor csúnya szavakat is használ. Mindenre a válasza nem. Órákat könyörgöm, hogy menjünk fürdeni vagy enni. Ugrál az ágy közepén a kicsi persze mindenben utánozza én meg frászt kapok. Semmilyen büntetés nem használ( mese, tv megvonás, sarokban állás) Az utcán nem képes melletünk sétálni előreszalad, lemarad. Apa külföldön dolgozik én meg már teljesen idegbeteg vagyok, estére kész idegroncs. Rettentő eleven mindkét lány a kicsi is állandóan szalad, szökik, felmászik. Más hogy csinál házimunkát vagy bármit több gyerek mellet? Mikor a kicsit altatom a nagy kiabál stb..stb.. Nem tudom már mi tévő legyek....
2013. aug. 24. 21:42
1 2
 1/19 anonim válasza:
82%
Először egy nagy pofon a leányzónak ha visszabeszél. Ezekből a büntetésekből amiket leírtál nem igen fog tanulni. Sajnos nem is tisztel téged, gondolj bele ha most így viselkedik, ilyen tiszteletlen akkor mi lesz 15-16 évesen. Írasd be sportolni, hogy levezesse az energiáit. Ha nem akar enni akkor nem eszik, majd éhes lesz, de csak evés időben adj neki enni, ha nem evett és éhes lesz akkor már csak vacsoránál kapjon enni, hiába a hiszti. Ha hisztizik öntsd le egy pohár vízzel. Ha ugrál az ágyon és hiába szólsz rá akkor rángasd le. Sajnos van olyan gyerek aki nem ért a szép szóból. Hozzá határozottság és kemény kéz kell. Nem azt mondom, hogy ütni vágni kell a gyereket, de egy jól időzített pofon észhez téríti.
2013. aug. 24. 22:01
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem kioktatás képp,DE valami "megcsapta" a szememet."Órakig könyörgöm hogy menjünk fürdeni vagy enni".Amin szerintem változtathatnál,nálam alapelv a gyereknek nem könyörgünk.Ha nem megy fürödni beteszem a kádba,ha nem eszik nem baj,nincs vacsora.Próbáld meg,és ne add fel legy kovetkezetes.Sok sikert :)
2013. aug. 24. 22:05
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

azzal fogd meg, amit a legjobban szeret.

vagy: keltsd fel az érdeklődését, hogy megyünk állatkertbe/játszóházba/kirándulni/fagyizni..stb (valami számára vonzó programmal), aztán ha rossz, akkor stornó. tudom, ez zsarolás, de éreznie kell, hogy ki a főnök. ha rosszalkodik, akkor otthon marad a nagymamával/szomszéddal..., ti meg a kicsivel kimozdultok, és utána meg mesélitek, hogy milyen szuper volt. persze ehhez kell találni megfelelő embert, akire rábízhatod.

mert azért a kicsit nem büntetném, ő még úgyse tud hatni a nővérére, hogy miatta marad ki valami jóból...

hirtelen ez jutott eszembe, de hátha vannak itt rutinosabbak is :)

2013. aug. 24. 22:07
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Van egy nagyon jó, nem gyógyszeres, viselkedés terápiás módszer. Az alábbi videó angolul van, de 0:23-tól nyelvtudás nélkül is érteni fogod a módszer lényegét:

https://www.youtube.com/watch?v=RsGkk1GGw3w

2013. aug. 24. 22:07
 5/19 anonim ***** válasza:
80%

utolsó ez nagyon nagy :D

és amúgy igaza van az előttem szólóknak...ha kicsinek nem ütöttél a seggére,ha hisztizett, elrohant,nem fogadott szót,akkor itt az ideje elkezdeni...

2013. aug. 24. 22:52
 6/19 anonim ***** válasza:
50%

Ahogy elottem is mondtak, nincs konyorges. Az en lanyom 3 eves. Rettenet eleven. Kiskoratol kezdve, ha hisztizik, sipirc a szobaba, majd ha befejezte, kijohet. Ha valamit nem csinal, megfogom, viszem es csinaltatom vele. Nem egyszeru, pakolni nem igazan szeret. En meg azt a reszet rontottam el. Ha nem akarja eaz etelt, akkor nincs mas. Hisztizik az utcan? Fogom a kezet es huzom magam utan, anelkul, hogy figyelnek a hisztijere.... sajnos ettol nem hagyja abba, de haladunk. Boltban hisztizik: Ha megtehetem, kiviszem a boltbol, es odakinn elbeszelgetek vele. Ha nem tehetem meg, akkor ott a boltba leguggolok hozza es rendre intem, majd felveszem, hogy haladjunk, nem figyelek a hisztire....borzaszto vele boltba menni. Nagyon hisztis. Csunya szot mond, akkor a szajara utok, de nagyon kicsi eleg, nagyon megsertodik, azonnal sir. Elmondom neki, mert kapta, kerjen bocsanatot. Bocsanatot ker. Szajara csak ilyen esetben utok, pofon az arcara nincs, apja szokta fejen bolintani, de mindannyiszor raszolok, hogy azt ne, csak a feneket, fejre nem utunk. Ha valami nagyon rosszat csinal, akkor vagy a fenekere, vagy a kezere. Ha a keze a bunos (hozzanyul valamihez, amihez nem kene), akkor kezere.

Mindnyajan kovetunk el hibakat a gyereknevelesben, nem vagyunk hibatlanok. A lenyeg, hogy probaljuk meg a leheto legjobban nevelni a gyerekeinket, legyunk kovetkezetesek. Az egesz nem csak arrol szol, hogy marpedig en vagyok a fonok, vagy nekem ugy kenyelmes, ha megtanulja a gyerek, hanem az eletre keszitjuk fel oket, nagyon fontos a jo alapozas. 6 eves korig formalhato egy gyermek alapjelleme.

2013. aug. 24. 23:10
 7/19 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem nem kell testi fenyítés, bár igen, elrontottad, de nem ezt. Ahogy előttem is írták, a könyörgéssel. A gyereked alá rangsoroltad magad, így ő minden létező módon visszaél a türelmeddel. A te hisztiddel biztosan nem tud mit kezdeni egy 5 éves, ha esetleg elszakad a cérnád, ha kihúzod magad, emelt fővel, higgadtan, és jéghidegen beállítod a sarokba, és metsző, határozott hangon ráparancsolsz, hogy márpedig ott marad 5 percig, utána pedig megbeszéled vele, tudja-e, miért volt a büntetés, na akkor el tudom képzelni, hogy kikerekedik a szeme és elfelejt rosszalkodni, azt fogja gondolni, ki ez a néni, és hol az anya?
2013. aug. 24. 23:12
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Mi a 3x szólok max. szabályt alkalmaztuk !

Szóval Először megkértem szépen hogy mit csináljon, vagy mit ne csináljon, majd ha másodszor kellett szólnom akkor erélyesebb voltam és figyelmeztettem hogy másodjára szólok, és végül az utolsó figyelmezetés ha elhangzott és változatlan maradt a szitu akkor a 3-as megvonást csináltam-tuk a férjemmel! Baromi durva volt de HASZNÁLT! :) Ez arról szól hogy 3 dologt jelölsz ki fontossági sorrendben, ami a lányodnak fontos! (Nálunk a következők voltak a fiamnak: 1. Könyvek- imádott abban az időben könyveket nézegetni és ha olvastam belőle. 2. Legok azzal rengeteget játszott 3. MINDEN- ez a szobában levő összes játékot jelenti!) ez azt jelentette ha nem fogadott szót és 3x figyelmeztettem akkor a 2. figyelmeztetésnél megmondtam hogy 1 napra (mondhatsz többett is mert a tiéd már idősebb!) eltesszük az összes könyvet,

Annyit elárulok hogy 1x volt összesen olyan hogy az egész szobáját kipakoltuk- de szó szerint üresek voltak a polcok,és egy db játék sem maradt! Na akkor nézett nagyot az uraság! utána elég volt csak annyit mondani második figyelmeztetésnél, hogy Könyvek! egyszer a Meki-ben is rosszalkodni kezdett és csak annyit mondtam neki hogy KÖnyvek és máris normális lett, erre egy anyuka kérdezte hogy ez meg mit jelent? neki is elmondtam és mivel látta a két szemével az eredményt tettszett neki és mondta hogy ezt ő is kipróbálja :) szerintem próbáld ki!

2013. aug. 24. 23:46
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

"Órákat könyörgöm, hogy menjünk fürdeni vagy enni."

Ilyen nincs megyünk fürdeni és pont ha nem megy te vidd 5 éves.

Vacsora, ebéd idő akkor evés, ha nem kér majd eszik a következő alkalommal.

Ha büntetés van és kijön a sarokból vagy be sem megy bevinni és nem hagyni hogy kijöjjön!!!

5 éves és 3 éves fiúk anyukája

Ui: Ne feledd te vagy a főnök!!!!

2013. aug. 25. 00:48
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Előttem már majdnem mindent leírtak. A következetesség már egész pici kortól fontos. A másik, hogy kétszer megkérem, ha nem csinálja, csináljuk együtt (illetve "segítek neki", hogy megcsinálja). Aztán meg kell szokniuk, hogy fogják a kezedet az utcán. Az én kislányom is sokszor eljátssza, hogy nem akarja fogni. Akkor útban a játszótér felé visszafordulunk. Meg kell tanulnia, hogy minden következményekkel jár.

Nálunk napközben nincs nasi. Reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi. Közben nincs rágcsálás, csoki, keksz. És mindig eszik. Ha nem eszik, az sem baj, de ahogy már más is írta, legközelebb csak a következő rendes étkezésnél ehet.

Ami még beválhat, az a matricás rendszer. Ha jól viselkedik, matricát ragasztunk fel, és apróbb dolgok járnak, ha összegyűlik bizonyos mennyiség. Pl. 10 után csoki, 30 után állatkert stb. És már az is öröm neki, hogy ő választhat matricát és felragaszthatja.

Az oviban tud viselkedni, tehát tudja követni a szabályokat. Otthon is legyenek szabályok, következetesség, de azért ne csak büntetés, jutalmazás is legyen, ez nagyon fontos!

2013. aug. 25. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!