10 éves fiam időnként elhallgatja a rossz infókat (pl. jegyeket), vagy ha lebukik, akkor meg mellébeszél. Szerintetek mennyi sumákolás fér bele ebbe a korba? S hogy szankcionálható az ilyesmi?
Már beszéltem a fejével. Kérleltem. Elmagyaráztam: hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát ....stb. Fenyegetőztem. Ordibáltam, kupán vágtam. Nagyszülőktől erősítést kértem ...stb.
Nincs több ötletem. Nektek van?
:-) Hát igen.... jópár dolgot a tanártól tudtam meg.
Köszi neked is.
Csak azt nem értem, miért nem csatlakoztam hamarabb erre a honlapra. :-)))))
kedves 19:33-as
Szerintem ő egy fejlődőképes anyuka aki azért irt hogy megtudja miért nem mondja el a gyerek a rosszabb jegyeket pl. Többet segitenél ha leirnád, hogy például te miért nem mondod el. A "böszme" jelzőből nem fogja megtudni. Mint ahogy te is érszervetted, a felnőttek másként gondolkodnak, kiesik hogy hogyan gondolták 10 évesen a dolgokat. Szeretné megérteni a gyerekét.
Szóval inkább ird le miért nem mondod, mit mond az anyukád, milyen büntit kapsz, hátha rájön a jó megoldásra.
Az előzőnek kölyöknek (08.34) válasz:
Nem ártana végigolvasni az előzőeket, mielőtt hülyeségeket válaszolgatsz!
De ami inkább kiakasztott:
Az eszedbe sem jutott, hogy nem cseszegetésből szórakoznak veled a szüleid? Láthatóan még egy mondatot sem tudsz normálisan leírni, nem csoda hát, hogy ki vannak rád akadva!
Az anyádat nevezed böszmének, aki nevel téged, enni ad, fizeti a kiadásaidat, s adjaisten szeret??? Te meg sértődősködsz,mert nem hagyja, hogy hülye maradj????
Az jobb lenne, ha tojna a fejedre???
A kérdezőnek válasz:
Nyugi! Én is sokat hazudoztam anno szüleimnek. Ki is voltak akadva rendesen! Ők is nagyjából úgy reagáltak erre, mint te. Pedig egyszerűen csak rendes, becsületes embert akartak mindig faragni belőlem.
Ám volt egy közeli rokon, akivel nagyon jóban voltam, látszólag ő is a szüleimmel. Én őt avattam be mindenbe. Felnőtt fejjel jöttem rá, hogy ez az ürge az orromnál fogva vezetett. Teljes bizalmamat élvezte. S fogalmam sem volt, miért nem csípik őt olyan marha nagyon a szüleim. Többek között ezért is haragudtam rájuk. Ma már tudom, hogy kétszínű játékot játszott velem. Sutyiba a szüleim ellen uszított. Ilyenek a kölykök, míg tapasztalatlanok, nem tudják, kiben lehet megbízni. Még a szülőjükben sem, sőt!!! Ma már a feleségem mellett a szüleim a legjobb bizalmasaim. Fájdalmas volt a rádöbbenés, de megérte!
Fel a fejjel! Maradj ilyen, s a gyerek beérik! Előbb utóbb ráeszmél, hogy benned megbízhat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!