Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 10 éves fiam időnként elhallga...

10 éves fiam időnként elhallgatja a rossz infókat (pl. jegyeket), vagy ha lebukik, akkor meg mellébeszél. Szerintetek mennyi sumákolás fér bele ebbe a korba? S hogy szankcionálható az ilyesmi?

Figyelt kérdés

Már beszéltem a fejével. Kérleltem. Elmagyaráztam: hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát ....stb. Fenyegetőztem. Ordibáltam, kupán vágtam. Nagyszülőktől erősítést kértem ...stb.

Nincs több ötletem. Nektek van?

2009. okt. 19. 15:35
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem akkora probléma nincs, az ilyen korú gyermekek kivétel nélkül sumákolnak, egyszerűen nem bírják ki, a pontbeváltásról meg azt gondolom, hogy bűntudata van. Sumákolt, nem vallott be neked valamit, és bünteti magát. Ez is előfordulhat, mert ezzel megnyugszik a lelke a lódítások miatt. Ezt ugyanúgy képzeld el, mint amikor az ember elmegy gyónni, csak a gyermekeknél ez másképp van. A pszichiáter nem fog ártani, de hidd el nincs akkora baj :)
2009. okt. 20. 22:46
 22/33 A kérdező kommentje:
Bakker, erre nem is gondoltam! Lehet,hogy tényleg bünteti magát!? Lehet benne, valami! Ez logikus érvelés! Köszönöm. Elgondolkodtató ez is. :-)
2009. okt. 21. 00:49
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem :):)
2009. okt. 22. 23:22
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Én most 20 éves vagyok és 10 éves korom óta sosem hazudtam a szüleimnek...ennek az oka, hogy egyszer elhallgattam egy rossz jegyet és 100x nagyobb büntetést kaptam érte, minthogya elmondtam volna egyből...próbáld ki ezt, hátha tanul belőle...és még valami, ami esetleg jó lehet. tartsd a kapcsolatot folyamatosan a tanáraival...így egyrészt szégyelleni is fogja, hogy ellenőritgetni kell, másrészt rá fog jönni,hogy rosszabb, ha a tanártól tudod meg
2009. okt. 23. 15:12
 25/33 A kérdező kommentje:

:-) Hát igen.... jópár dolgot a tanártól tudtam meg.

Köszi neked is.

Csak azt nem értem, miért nem csatlakoztam hamarabb erre a honlapra. :-)))))

2009. okt. 23. 21:52
 26/33 anonim ***** válasza:
52%
én idén kaptam 3 hármast már, de nem merem elmondani otthon, mert olyan anyám van, mint amilyen böszme vagy te is! "erősítést kértem" nagyon gáz vagy... nem bírsz el egy 10 éves gyerekkel, viszont nagyobbra tartod magad...
2009. okt. 26. 19:33
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
ajánlom egy PSZICHOLÓGUS, nem pszichiáter, hanem pszichológus felkeresését. ő gyógyszer nélkül gyógyít, elbeszélgetéssel, stb...
2009. okt. 26. 19:37
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

kedves 19:33-as

Szerintem ő egy fejlődőképes anyuka aki azért irt hogy megtudja miért nem mondja el a gyerek a rosszabb jegyeket pl. Többet segitenél ha leirnád, hogy például te miért nem mondod el. A "böszme" jelzőből nem fogja megtudni. Mint ahogy te is érszervetted, a felnőttek másként gondolkodnak, kiesik hogy hogyan gondolták 10 évesen a dolgokat. Szeretné megérteni a gyerekét.

Szóval inkább ird le miért nem mondod, mit mond az anyukád, milyen büntit kapsz, hátha rájön a jó megoldásra.

2009. okt. 27. 08:18
 29/33 anonim ***** válasza:
67%
ha 3-ast kapok, jön az oltás, hogy nem tudok továbbtanulni, stb... még ha megmondom, hogy az osztályba nem volt 5-ös sem, mert olyan feladatok voltak, ami nincs a tananyagban. más gyerekeknél ilyenkor ha tudják hogy elötte tanult a gyerek (témazáróknál akár összesen 5-6 órát is, nem egyhuzamban) akkor elkönyvelik, hogy rendben, és segítenek a gyereknek javítani. nem büntetést szabnak ki rá, nem ütik meg.
2009. okt. 27. 08:34
 30/33 anonim ***** válasza:
64%

Az előzőnek kölyöknek (08.34) válasz:

Nem ártana végigolvasni az előzőeket, mielőtt hülyeségeket válaszolgatsz!

De ami inkább kiakasztott:

Az eszedbe sem jutott, hogy nem cseszegetésből szórakoznak veled a szüleid? Láthatóan még egy mondatot sem tudsz normálisan leírni, nem csoda hát, hogy ki vannak rád akadva!

Az anyádat nevezed böszmének, aki nevel téged, enni ad, fizeti a kiadásaidat, s adjaisten szeret??? Te meg sértődősködsz,mert nem hagyja, hogy hülye maradj????

Az jobb lenne, ha tojna a fejedre???

A kérdezőnek válasz:

Nyugi! Én is sokat hazudoztam anno szüleimnek. Ki is voltak akadva rendesen! Ők is nagyjából úgy reagáltak erre, mint te. Pedig egyszerűen csak rendes, becsületes embert akartak mindig faragni belőlem.

Ám volt egy közeli rokon, akivel nagyon jóban voltam, látszólag ő is a szüleimmel. Én őt avattam be mindenbe. Felnőtt fejjel jöttem rá, hogy ez az ürge az orromnál fogva vezetett. Teljes bizalmamat élvezte. S fogalmam sem volt, miért nem csípik őt olyan marha nagyon a szüleim. Többek között ezért is haragudtam rájuk. Ma már tudom, hogy kétszínű játékot játszott velem. Sutyiba a szüleim ellen uszított. Ilyenek a kölykök, míg tapasztalatlanok, nem tudják, kiben lehet megbízni. Még a szülőjükben sem, sőt!!! Ma már a feleségem mellett a szüleim a legjobb bizalmasaim. Fájdalmas volt a rádöbbenés, de megérte!

Fel a fejjel! Maradj ilyen, s a gyerek beérik! Előbb utóbb ráeszmél, hogy benned megbízhat!

2009. okt. 28. 17:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!