Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 10 éves fiam időnként elhallga...

10 éves fiam időnként elhallgatja a rossz infókat (pl. jegyeket), vagy ha lebukik, akkor meg mellébeszél. Szerintetek mennyi sumákolás fér bele ebbe a korba? S hogy szankcionálható az ilyesmi?

Figyelt kérdés

Már beszéltem a fejével. Kérleltem. Elmagyaráztam: hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát ....stb. Fenyegetőztem. Ordibáltam, kupán vágtam. Nagyszülőktől erősítést kértem ...stb.

Nincs több ötletem. Nektek van?

2009. okt. 19. 15:35
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
86%

" Fenyegetőztem. Ordibáltam, kupán vágtam "

Igy nem csoda ha fél töled, ez aztàn a gyereknevelés...

2009. okt. 19. 15:37
 2/33 anonim ***** válasza:
84%
na ez a szülői magatartás és ezt mutatjátok a gyereknek is, csak Gratulálni tudok. Fél tőlled mert ha elmondja, hogy 1-est kapott akkor azt hiszi ugyanúgy kupán vágod, ordítasz vele, fenyegetőzől. Gyereket nem így kell nevelni.
2009. okt. 19. 15:40
 3/33 anonim ***** válasza:
91%
Bocs,de neked én se merném elmondani,még a végén kupánvágnál,és üvöltöznél...Aki tiltva nevel,az hazudni tanít.Motiválni kell a gyereket nem ütni.Pff
2009. okt. 19. 15:41
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

Egy őszinte szülő gyerek kapcsolatban, főleg még ebben a korban, szerintem semennyi sumákolás sem fér bele! Gondolj csak bele, hogy mi lesz veletek később?

Légy kedvesebb és megértőbb, ha azt szeretnéd, hogy ne féljen neked elmondani az igazat. Nálunk van egy arany szabály, hátha ez neked is segíteni tud: HA MEGMONDOD AZ IGAZAT, NEM KAPSZ KI! Így bizalmába fog fogadni a gyereked, és veled fogja megbeszélni a gondjait és zürjeit az esetleg idétlen haverjai helyett és segíteni tudnál neki a nehezebb helyzetekben is. Végül is kitől várjon seítséget egy gyerek, ha nem a szüleitől?

2009. okt. 19. 15:44
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
Mond neki azt hogy nem kap ki hogy ha megmondja a rossz jegyet, csak akkor kap ki ha nem mondja meg. Nálam ez bevált. Sok rossz dolgot megelőztem ezzel.
2009. okt. 19. 15:45
 6/33 anonim ***** válasza:
62%

én se mem merném elmondani :O

nem kéne ilyen erőszakosnak lenned

legyél megértő

2009. okt. 19. 15:51
 7/33 anonim ***** válasza:
45%
* én se merném elmondani
2009. okt. 19. 15:52
 8/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia, szerintem ne uvoltsel vele es foleg ne bantsd!

Inkabb mondd meg neki, hogyha rossz jegyet kap, azonnal mondja el neked, es akkor tudsz neki segiteni, hogy kijavitsa egy jo jegyre! Tanuljatok egyutt, segitsel neki a tanulasban! Ha kijavitotta, dicserd meg nagyon! Izgulj vele egyutt a sulira, ne bantsd! Elhiszem, hogy merges vagy ra, hiszen most nincs mas dolga ebben a korban, hanem az, hogy tanuljon, de gondolom nehezebben megy neki a suli, mint masnak. Vagy csak tenyleg lusta tanulni. Ulj oda melleje, segitsel neki a tanulasban! Tanulj vele, hidd el megeri!

Ha ideges vagy, probalj meg nyugtato gyogynovenyes kapszulat szedni, es akkor nem leszel ideges a gyerekkel!

Egyedul neveled?

2009. okt. 19. 15:54
 9/33 anonim ***** válasza:
100%

Magyarázd el neki hogy ez az ő

érdeke ha tanul jobb jegyei lesznek

később jobb állása lesz

megéri most tanulni

észérvekkel és ne kupán vágással

2009. okt. 19. 15:56
 10/33 anonim ***** válasza:
93%

Na most jól megmondtátok neki.

Sosem vágtátok nyakon a gyereket, ugye?

Benne van a kérdésben, beszélt vele, nem használt, kérlelte, nem használt. Egyetértek, h nem a pofon a legjobb megoldás, mint láthattad, nem győzted meg a gyereket ezzel sem.

A megoldás az, h mindennap leülsz vele, hiába 10 éves, együtt tanultok, kikérdezed, nem mérgesen, hanem segítő szándékkal. Érezze a gyerek, h tényleg érdekel, h mi van vele, kérdezd ki arról is, h milyen problémákkal küzd, ha valami nem megy, bizony korrepetálás kell. Beszélj a tanáraival is fogadó órán, biztos tudnak segíteni, h mi a probléma.

A hétvégéket illetően, pénteken csinálja meg a leckét, aztán pihenés, csináljatok együtt programokat, nem kell nagy dolgokra gondolni, együtt sütés-főzés, dicsérd sokat közben. Vissza lehet állítani még a gyerek bizalmát, és akkor nem fog sumákolni.

Egy pedagógus anyuka.

2009. okt. 19. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!