Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hiperaktivitás, ADHD, és...

Hiperaktivitás, ADHD, és egyéb kitalált "betegségek". Bővebben? Lent.

Figyelt kérdés

Mostanában egyre több kérdést látok a témakörben ezekkel kapcsolatban. Mindig elcsodálkozom azon, hogy így meg lehet vezetni embereket. Aki érintett, vagy csak érdekli, olvasson utána (NE orvosok weboldalán, könyvében, ők úgyis a szokásosat szajkózzák, hisz ez áll érdekükben.)

"nem létezett, és ma sem létezik olyan tudományos vizsgálati eredmény, amely egyértelműen bizonyítaná, hogy a hiperaktivitás betegség lenne, s amely indokolná, hogy a gyerekeket olyan erős tudatbefolyásoló pszichiátriai szerekkel kellene kezelni, amelyekkel jelenleg is kezelik őket."

[link]

2013. ápr. 10. 22:05
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 10. 23:18
 12/50 anonim ***** válasza:
84%

Nézd, én tanítottam speciális iskolában, hiperaktív, figyelemzavaros gyerekeket, és merem állítani, hogy nem kitalált "betegség", nagyon is léteztek, és nagyon is markáns tüneteket produkáltak.

Aztán lett egy kitalált autista gyerekem, aki érdekes módon nagyon hasonló tüneteket produkál (érsd: hasonló dolgokban tér el az átlag gyerekektől), mint a kitalált autista társai. Szerintem léteznek. Én hiszek az autistákban. Hiszek a hiperaktívokban. Amúgy nagyon jó fejek, csak kicsit mások, mint az átlag.

Ja, és nem betegség. Állapot. Ezt még nagyon-nagyon sokszor le fogom írni itt is, máshol is.

2013. ápr. 11. 00:13
 13/50 anonim ***** válasza:
25%
ilyen betegségekben nem hiszek. Nincs, és sajnos tényleg sok gyereket tömnek gyógyszerrel- feleslegesen!
2013. ápr. 11. 01:59
 14/50 anonim ***** válasza:
67%
Majd rájössz, hogy milyen butaságot írtál, amikor szembekerült egy ilyen gyerekkel.....Mellesleg nem kell hogy szerezni, csak lehet.
2013. ápr. 11. 06:24
 15/50 A kérdező kommentje:

Az autizmusra én nem mondtam, hogy nem betegség... Inkább egy más állapotnak mondanám, hiszen az ilyen típusú emberek között nem ritka, hogy a többieknél valamilyen téren "fejlettebbek", tehát egy-egy területen kifejezettebben ügyesebbek, mint az átlag.

Egyébként saját eset miatt kezdtem utánanézni a dolgoknak.

A kislányom, aki lassan 4éves lesz, kiscsoportos az oviban. Eléggé mozgékony, az oviban pl. folyamatosan "szökik", szaladgál, nem ül meg egy helyben, nem játszik a többiekkel stb., hanem inkább a saját útját járja. Év elején jöttek az óvónők családlátogatásra, és elmondták a gondjaikat a kislányomról. Azt mondták, hogy nekik úgy tűnik, hogy "kissé" hiperaktív, de mivel ők nem szakértők a témában, javasolták, hogy vigyem el nevelési tanácsadóhoz és gyerekpszichológushoz... Amikor elérhetőségeket akartak megadni, nyomban visszautasítottam, elmondtam nekik is, hogy semmi baja nincs, csak gyerek, akinek van saját akarata. Szerintük az nem normális, hogy a 27-ből 25gyerek tátott szájjal hallgatja a mesét, közben a kislányom (és egy másik kislány) pakol, szaladgál a csoportszobában, és nem hajlandó megülni a popsiján... Szerintem pedig az a normális viselkedés egy 3-4éves kisgyereknél, ha a világot szeretné felfedezni, és igenis mondja el a véleményét, és ellenkezzen, ha valamivel nem ért egyet. Én örülök neki, hogy nem hagyja magát. Én is ilyen voltam, mégis felnőttem, és most is megkérdőjelezek mindent, amit olvasok/hallok, szeretek utána járni dolgoknak, és kiállni az igazam mellett.

A másik kislány anyukájával beszélgettem, és ő kérdés nélkül vitte még azon a héten a kislányát a nevelési tanácsadóhoz, aki tovább küldte gyerekpszichológushoz. Természetesen kezdődő hiperaktivitást állapított meg. De meglepő...

Van egy kisfiam is, akinek pedig a BCG oltás helyén, de az első Di-per-te oltás után jött ki ekcéma, ami aztán tovább terjedt. A gyerekorvos-védőnő csak pislogott, és azt hajtogatták, hogy "furcsa, hogy pont az oltás helyén".

Ezért kezdtem utánajárni az oltásoknak, mert tudni akartam az okát (nincs a családban ekcémás).

Így jutottam el a különböző oltási szövődményeket kutató oldalakra, és találtam meg azt, hogy az MMR oltás szövődményének tulajdonítja néhány orvos az autizmus kialakulását.

[link]

Mellesleg érdekes, hogy annakidején arra a gyerekre, aki ma az állítólagos hiperaktivitás betegség tüneteit produkálja, csak simán azt mondták, hogy rossz, neveletlen, stb., ma meg 10-ből 1 gyerek hiperaktív...

Mellesleg a táplálkozásnak tulajdonítják néhányan ezt a felfokozott állapotot, a cukor, ízfokozó, sok szénhidrát stb. fogyasztásával hozzák összefüggésbe.

Ez látom a saját kislányomon is: amint megeszik egy szelet csokit, eltelik egy kis idő, és nem érem utol a lakásban, szaladgál, mászkál mindenre fel, és nem lehet leállítani.

Csak kérdezem, hogy akinek autista a gyermeke, mikor jelentkeztek a tünetek?

2013. ápr. 11. 09:00
 16/50 anonim ***** válasza:
Az utolsó kérdésre válaszolok: az alarm jelek 1 és másfél éves kora körül jelentkeztek, nekem akkor tűnt fel az autizmus.
2013. ápr. 11. 12:06
 17/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Az MMR oltást 15 hónapos korukban kapják a gyerekek...
2013. ápr. 11. 13:42
 18/50 anonim ***** válasza:
Az egy éves kortól másfél éves korig tartó időszak egy FOLYAMAT volt, tehát már egy évesen (12 hósan) jelentkeztek a repetitív mozgások. Ezt utólag videófelvételeken lekövettem. Semmi köze nem volt az oltáshoz.
2013. ápr. 11. 13:48
 19/50 anonim ***** válasza:
80%
a hiperség, figyelemzavar nem csak abban áll, hogy valaki az átlagnál mozgékonyabb és ellenkezik. örülj, ha a te gyerekeid nem azok. elárulom, gyötrelem mellettük az élet minden édességük ellenére. nekem a kislányom és kisfiam is az. kitalált betegség? igen, mert nem betegség, hanem állapot. próbálok segíteni?igen, tsmt-vel. az agyamat szétrágták már belülről a gyerekek a kitalált dolgaikkal. olvass utána, aztán sürgősen kérj bocsánatot mindenkitől, akit esetleg megbántottál.
2013. ápr. 12. 22:52
 20/50 A kérdező kommentje:

Már utána olvastam a témának több helyen is, megnéztem azokat az oldalakat/cikkeket is, ahol a "hivatalos" álláspontot írják le, a tüneteit, és én úgy látom, hogy szinte a gyerekek 80%-ára rá lehetne mondani. A maradék 20% pedig azokból a gyerekekből áll, akiket "jól neveltnek" mondanak, tehát ülnek szépen csendben, sosem másznak fel sehová, soha nincs hangulatváltozásuk, nyugodtak, és könnyen irányíthatóak. Soha nem kérdőjelezik meg azt, amit mondanak nekik, mindig azt teszik, amit a nagyobbak mondanak (szülő, óvónő, tanár stb.), és feltétel nélkül elfogadják annak igazát. Szerintem az utóbbi kategóriába tartozó gyerekekkel van a probléma.

Egyébként az oldalak olvasgatása során tovább jutottam az indigó gyerekek témaköréhez is, azt olvastam, hogy nagy többségüket hiperaktívnak titulálják, pedig csupán különböznek a társaiktól, és kivételes képességekkel rendelkezhetnek.

Az én kislányomra is rá akarják nyomni ezt a hiperaktív bélyeget, mindkét óvónője és a védőnő is. DE én kiállok a lányom mellett, mivel ő még korából kifolyólag (4éves) nem tud. És biztos vagyok benne továbbra is, hogy nincs ilyen betegség/állapot. És eszembe sem jut, hiába "ajánlják erősen", hogy nev.tanácsadóhoz és gyerekpszichológushoz vigyem, hogy ilyen hülyeséggel bélyegezzék meg, ami nem is létezik.

Egy egészséges gyerek szerintem legyen egyéniség, igenis szóljon vissza, ha nem ért egyet, ne fogadjon el mindent visszakérdezés nélkül, és harcoljon a saját igazáért. Igen, szokott dühös lenni, de csak az oviban, próbál megszökni, nem áll be a sorba, és nem azt csinálja, amihez épp az óvónőnek kedve van. Na és? Én neveltem így, illetve nem is neveltem, csak hagytam, hogy kialakuljon a saját egyénisége. Soha nem korlátoztam, ügyesen mászik fel dolgokra, jókat lehet vitázni vele, értelmes, okos. Csak ezt az oviban nem tolerálják, hanem próbálják elnyomni az önállóságra törekvését a kötelező programokkal. Van, amelyik gyerek beadja a derekát, és van, amelyik nem. Szerencsére.

Most ott tartunk, mint már írtam, hogy vigyem ide-oda szakemberekhez, mert kezelhetetlen, és hogy amit az oviban tilos megtennie, azt tiltsam itthon is. Hát persze.

Szeptembertől átíratom waldorf oviba, és meglátjuk, ott hogy érzi majd magát.

2013. ápr. 13. 08:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!