Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A hiperaktivitás hogyan...

A hiperaktivitás hogyan szűrhető, kezelhető, kinőhető, gyógyítható, vagy csak szinten tartható?

Figyelt kérdés

Jár vmilyen támogatás a hiperaktív gyermek szüleinek?

Lassan 3 éves a Kisfiam, és erős a gyanúnk sajnos (utána olvasva), hogy esetleg az lehet. Rengeteg fejlesztés létezik, de az anyagilag hosszútávon nem tudom, mennyire kivitelezhető.:( Nem tudom, merre induljuk el?

2012. szept. 24. 12:12
 1/9 anonim ***** válasza:
7%
igaz a kérdésed nem ez volt, de szerintem ez egy kitalált betegség. nincs hiperaktív gyerek, csak türelmetlen, időhiányban szenvedő szülő!
2012. szept. 24. 12:40
 2/9 anonim ***** válasza:
80%

Elsőnek: ismerek egy családot, ahol két, súlyosan hiperaktív gyereket nevelnek, végtelen türelemmel. Te egy napot nem bírnál ezekkel a gyerekekkel... sőt, gyanítom egy órát sem.

Én tanítottam hiperaktív gyerekeket, ők maguk is nagyon tudnak szenvedni az állapotuktól, és ők nem akarnak hiperaktívak lenni!

Kérdezőnek: igen, ha diagnosztizált, akkor járhat támogatás, szakorvosi javaslatra. De hiperaktivitást - nagyon súlyos esetek kivételével - nem nagyon szoktak 5-6 éves kor előtt diagnosztizálni.

Elsőként szerintem próbálkozzatok az egyéni TSMT-tornával, havonta egyszeri konzultáció, kb. 5000 Ft - ennyit szerintem ki lehet bírni, és mindenképpen hasznára válik. A feladatokat otthon kell csinálni, meghatározott rendszerességgel.

Párhuzamosan neurológust, pszichiátert kellene felkeresni, ha gyanútok van. Fejleszteni sok mindent lehet, bizonyos esetekben gyógyszeresen is jól kezelhető (és ettől nem kell megijedni, mert tényleg csak annak adnak gyógyszert, akinek szükséges). Az első 18-20 évet kell valahogy "kihúzni", utána a hátrány akár előnnyé is válhat (pl. munkában).

2012. szept. 24. 15:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
TSMT tornára járunk mi is, csak kéthavonta fizetünk 2500ft-ot. Mi Keszthelyen lakunk. És ezzel a tornával nagyon jól javítható a hiperaktivitás. Ha gyanús, mindenképpen méressétek fel a TSMT-n. De jó az Ayres terápia is. Ebben a korban ezek a leghatékonyabb terápiák. Az előttem író okos dolgokat írt, és igaza van.
2012. szept. 24. 20:39
 4/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat!

Az elsőt inkább nem minősítem, mert nem kívánok senkinek sem rosszat, de kíváncsi volnék, akkor mi lenne a véleménye, ha a saját gyerekéről lenne szó...

És Bp-en hova érdemes menni ilyen TSMT tornára? Vagy először érdeklődjünk a Nevelési Tanácsadóban?

2012. szept. 25. 21:10
 5/9 anonim ***** válasza:
mostanában divat lett a játékos felfedezőkedvű és energikus gyerekeket is hiperaktivnak nevezni.gyógyszerrel kezeltek egy ismerős unokáját,hát ez egy vicc.a gyerek akkor jó ha mozgékony és eleven,nem zombikat nevelünk,hanem élő kiváncsi gyerekeket akik nagy lelkesedéssel tapasztalnak meg mindent.baj talán akkor van ha pl:3 évesen az evés vagy az alvás rovására megy a folyamatos aktivitás.vagy esetleg nem lehet vele egy mesekönyvet fellapozni.
2012. szept. 26. 11:26
 6/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a laikusok a játékos, engergikus, felfedező gyerekeket nevezik hiperaktívnak, a szakma azonban nem.

A hiperaktív gyerek folyamatosan "vibrál", jár keze-lába, még álmában is. A hiperaktív gyerek olyan dolgokat tesz, amiről tudja, hogy nem kellene, de egyszerűen nem tudja visszafogni magát... Folyamatos közlési kényszere van, pláne, ha még okos is... egyszerűen nem tudja magában tartani.

Gyógyszerezni csak azokat szokták, akiknél a neurológiai háttér igazolt (nem minden esetben), és azért, mert a gyerekek is szenvednek az állapotuktól.

2012. szept. 26. 19:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! Érdekes dolog ez a hiperaktivitás. Régen csak azt mondták, hogy rossz a gyerek, manapság meg gyakran gyógyszeres kezelést kapnak. A probléma kialakulásának a nem megfelelő táplálkozás, a rövid ideig tartó szoptatás is oka lehet. A telítetlen zsírsavak pótlásával jó eredmények érhetők el, amit az egyik legjelentősebb vizsgálat, a 2005-ben végzett Oxford-Durham Study eredménye is mutatott. Az erről szóló rövid orvosi cikk egy pár évvel ezelőtt a Patika magazinban is megjelent. Ha érdekel a cikk, akkor szívesen elküldöm, én még akkor beszkenneltem.
2012. szept. 26. 22:05
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönök szépen minden további választ is. Sajnos az én gyerekem úgy gondolom túlmegy az egészséges aktivitáson, kíváncsiságon, és bizony, van, hogy ez evés/alvás rovására megy. Nem bír egy helyben megmaradni, és azt is látom, hogy más a többi gyerekhez képest. Közben pedig, ahogy egyikőtök is írta, mindemellett rendkívül okos, érzékeny gyerek, ezért is szeretném, ha találnánk vmi olyan szelíd terápiát, ami segíthet. Gyógyszereztetni én sem fogom. Minden egyéb ötletet, linket szívesen fogadok, köszönöm!
2012. okt. 3. 15:12
 9/9 AnaNász12 válasza:
Sajnos egyre több a hiperaktív gyerek, érzelmi okból is kialakulhat,nálunk a válás hozta ki az egyik gyereknél (erre jutottunk)bár visszagondolva a nagyfiú(előző házasságból született) is produkálta a tüneteket, és férjem is "problémás" gyerek volt... vannak homeopátiás szerek pl nervoheel.aki benne van,tudja, hogy mivel jár, nyugtalan,nem tudja semmi játék lekötni,mászik, kúszik, semmi félelemérzet,aggasztó,mert állandó felügyeletet kíván.másrészt nagyon okos,de jó az úszás,lovaglás,és sok-sok mozgás,amit télen nehéz kivitelezni.ételekre is figyelni kell...
2013. febr. 1. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!