Hogy tudnám leküzdeni ezeket?
Hű, de kedvesek a szüleid, ha csak ennyit közöltek veled, hogy necces és problémás gyerek vagy...
Nem vittek orvosokhoz?
Itt senki nem fog neked helyes orvosi tanácsot adni, ezért szakértőket kell felkeresni (és ebben leginkább a szüleid tudnak segíteni, mert gondolom még fiatal vagy).
Ha valóban igaza van a szüleidnek és Te is tisztába vagy a problémáddal, akkor csak egy dolgot kell tenned: önfegyelem!
Határozd el, miben kell változnod és változtass!
Sok türelmet kívánok hozzá! (szüleidhez is)
Esetleg olvasd el: Lhászai Életkönyv: Az élet rendje
(nekem ez mindig segít)
> nem tudok sohasem aludni
Valamivel, jellemzően túl sok számítógépezéssel, túlságosan lefárasztod magad. Egy óra számítógépezés helyett ajánlok egy óra kocogást.
> mindig muszáj beszélnem
Mármint visszapofázol nekik?
Számolj húszig, képzeld el magadat húsz évvel öregebbnek, akit három tini kölyök nyaggat este a munka után!
A Biblia orvosság, a te problémádhoz is vannak igék, de ez csak egy pár:
Hívd segítségül az Urat:
És az Úrnak nevét segítségül hívám: Kérlek Uram, szabadítsd meg az én lelkemet! (Zsoltárok könyve:116:4)
A különböző fóbiáktól jó, ha megszabadulsz
Segíts meg engem, Uram Isten; szabadíts meg engem a te kegyelmed szerint! (Zsoltárok könyve:109:26)
támasztott Isten, ígérete szerint, Izráelnek szabadítót, Jézust; (Apostolok Cselekedetei:13:23)
Ti gyermekek szót fogadjatok a ti szüleiteknek az Úrban; mert ez az igaz.
Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat (ami az első parancsolat ígérettel).
Hogy jól legyen néked dolgod és hosszú életű légy e földön.
Ti is atyák ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek azokat az Úr tanítása és intése szerint. (Pál Apostolnak az Efézusbeliekhez írt levele 6:1-4)
Az Úr előtt nincs rejtett dolog, tiszta szívvel imádkozz előtte:
Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait. És nincsen oly teremtmény, amely nyilvánvaló nem volna előtte, sőt mindenek meztelenek és leplezetlenek annak szemei előtt, akiről mi beszélünk. (Zsidó levél:4:12-13)
Az Úr áldjon meg!
5.-nek:
sosem nyaggattam őket. csak elmondtam nekik hogy mik a problémáim. akkor meg letámadtak hogy hogy képzelem ezt, meg ilyenek. ha visszapofáznék akkor lekevernének, azt inkább kihagynám. csak folyton beszélek. a levegőbe, a tárgyakhoz, az állataimhoz... egyszóval már mondták hogy "zakkant vagyok" de nem csinálnak semmit.
kösz az összes választ.
Hány éves vagy? Suliba jársz még? Ott is beszélsz pl. órán? Ha nem, tehát nem zavarsz ezzel másokat, akkor azért nem tűnsz nagyon „neccesnek” számomra.
Mit jelent, hogy sosem bírsz aludni? Keveset alszol éjjel? Vagy folyton felébredsz, nem tudod kipihenni magad sosem? Vagy folyton jár az agyad, és nagyon nehezen alszol el? Nem mindegy, hogy egyszerűen kevesebb az alvásigényed, vagy krónikusan fáradt vagy, mert nem alszol eleget.
Első blikkre azt mondanám, meg kéne tanulnod valamilyen relaxációs technikát, vagy találnod valamilyen sportot pl., ami kikapcsolja az agyadat és lefáraszt fizikailag. Ha nagyobb vagy, kérhetsz segítséget magad is pl. a körzeti nevelési tanácsadóban dolgozó pszichológusoktól is ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!