Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit kezdtek a családotok...

Mit kezdtek a családotok fegyelmezetlen gyerek tagjaival ha nlatok vendégeskednek? Hol a határ? Többi lejjebb.

Figyelt kérdés
Sóginő amúgy tündéri kislánya 4 éves. Túlmozgásos, látszólag hiperaktív kis zsarnok, ártatlan tündérarc mögött. Mamának simán nemet mond, ha megkéri valamire, amikor kedve tartja, mama ezen mosolyog csak. Nálam járnak, kajamaradékot kikotorja a szájából, felkeni a konyhapultra-mama mosolyog. Ami megtetszik neki elveszi, fiókokat nyitogatja- mama illemből halkan rászól és mosolyog. Gyereknek szokása kergetni, húzni-vonni a kutyákat- náluk, de nem nálam. Egyikük nagyon beteg, a szoba közepén fekszik, külön szóltam, csendre van szüksége. Gyerek felhőtlenül kergeti a macskákat, dobog, rohangál. Egy percig nem fogta be a száját, akkor sem, amikor mi beszéltünk, akkor sem, ha megkértem rá. Láthatóan azt hiszi, ő a világ közepe. Az anyukájának biztosan és meg is tudom érteni, de nekem nem ő a világ közepe, nem én vagyok az anyja. Gyereket megkérem, üljön le, csituljon kicsit, nem használ. Anyuka ismét mosolyog, újságolja, hogy pl a boltokban sem lehet kezelnia kicsit, besétál a kassza mögé, stb. Hangosín visít ha tiltás van- már megtanulta, hoyg ezzel elér bármit. Kérdezem büntetés? (Nem, nem fizikaira gondolok) Anyuka válasza: náluk az nincs. Ekkor még mindig nem értette, hogy haza kéne menniük, este van, kutya beteg, napom kimerítő volt... Elmondtam végül világosan, hogy nekem ez sok, amit az elmúlt rémes napjaim után nem lehet csodálni. Anyuka mosolyog: pedig még egy órája vagyunk csak itt. Innentől elkezdtem nagyon-nagyon csúnyán nézni a gyerekre, miközben a remegő, földön fekvő kutya mellett álltam tök idegesen- ekkor kezdtek lassacskán felöltözni azzal, hogy akkor ők mennek. Szerencsére- a következő az lett volna, hogy kidobom mindkettőt. A gyerek félig megevett kajáit ezek után a többi közé visszarakva találtam, az ételmaradványokat mindenhol, amerre a kicsi járkált. mama végül közölte, nincs valami jó természetem.... Nem mondhattam rá, hogy az lehet, viszont agyam van. SEGÍTSÉG! (Azok az anyukák, akik azt hiszik, a saját gyerekük automatikusan mindenki másnak is a legaranyosabb a világon, kíméljenek, én sem kényszerítem másra a saját kattanásaimat). Köszi. Ps: család egyébként kedves és jóindulatú, ez az összes gond velük.
2013. márc. 2. 12:45
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem neked nincs gyereked.

Ès azt gondolod, hogy a gyerek olyan mint egy kutya akit megkell fenyíteni, nevelni és a kutya tudja hogy kuss a neve...

Nem a gyerek nem ilyen.

Ha beteg kutyád van még a legtündéribb gyerektöl is félne, még az is rossz neki, ha idegen a közelébe megy. Lehetett volna annyi eszed, hogy a kutyát vagy elzárod, vagy egy olyan sarokba fekteted ahol lát, de nem zavarja senki sem. Ha tényleg beteg akkor elfekszik a fürdöben is szivesen.

Hozzád nem lakni mentek, hanem látogatóba, többet ne hívd öket és késsz, ha menni akarnak mond, hogy nem.

nekem van 2 lányom, és nem igazán jók, habár nevelés van és tudatos is, így abszolút tudnak viselkedni. De sokszor jönnek ide anyukák gyerekekkel (szinte minden héten 1x minimum ), és ha a gyerek rosszul viselkedik, vagy a fehér gyapju szönyegünkbe tapossa a csokis kekszet akkor sem vagyok mérges, fogok egy rongyot és rögtön kimosom belöle, és emlékeztetem magamat hogy legközelebb nem rakok ki csokis kekszet ha jönnek. ha meg a földön keni szét, vagy a bútoron, akkor nem esik le a gyürü a kezemröl ha azt a pár foltot le kell mosnom majd utánnuk. (gondolom a kutyáid is kennek össze dolgokat)

Szóval szerintem te nem vagy igazán toleráns, hozzád nem igazán mennék még gyereknélkül sem.

2013. márc. 2. 12:55
 2/30 anonim ***** válasza:
73%
Nekem van egy ilyen ismerősöm, mint te, most csodálkozik és telefonálgat, hogy miért nem megyünk. Én fegyelmezem a 2 és fél éves fiam, de a dackorszak közepén bármit csinálhatok, nem fog csendben ülni. Javaslom, máskor kisgyerekeseket ne hIvj magadhoz.
2013. márc. 2. 12:59
 3/30 A kérdező kommentje:
Kedves első, röviden: hülye vagy -én meg ezt gondolom. Második: nem hívtam. JÖTT.
2013. márc. 2. 13:04
 4/30 A kérdező kommentje:
olyanok válaszát várom, akik nem lábon hordják ki az agyhalált. Köszi.
2013. márc. 2. 13:05
 5/30 A kérdező kommentje:
első: sem a kutya sem a gyerek nem arról szól, hogy meg kell fenyíteni és menjen a sarokba. :)
2013. márc. 2. 13:08
 6/30 anonim ***** válasza:
61%

Te olyan választ vársz aki veled egyetért, és fikázza a sógornödet és mondja, hogy persze szuper ember vagy.

Szerintem rossz helyre tetted fel a kérdést, mert itt anyukák vannak, nem kutya gazdák. tedd fel másképp a kérdést a kutyásokhoz, mondjuk, úgy hogy a kislány nagykéssel ment neki a kutyádnak és ezért küldted el öket, ott majd melletted állnak.

2013. márc. 2. 13:09
 7/30 anonim ***** válasza:
92%

Nekem is van négy gyerkőcöm, de ilyenekért mindenképp rájuk szólnék vendégségben, bár nálunk itthon is tilos pl. a macskát nyúzni vagy szándékosan rendetlenséget csinálni. Persze beszélhetünk dackorszakról, én már a negyedik gyerekkel csinálom ezt végig, de azért nem kell mindent rájuk hagyni mondván, ez a korral jár.

Én a vendég gyerekekre is rászólok, bár szerencsére ilyen szülőkkel még nem találkoztam, akik mosollyal intézik el ezeket a szitukat.

2013. márc. 2. 13:09
 8/30 anonim ***** válasza:
59%
Akkor kérd meg, hogy máskor ne vigye a gyereket, mert nincs kapacitásod rá. Viszont nincs gyereked csak kutyád, ami teljesen más. Nem tudsz egy ilyen pici gyereket csendbe leültetni, még ha a kutyádnak csend is kell.Az pedig, hogy sértegetsz, mert nem tetszik a válasz, hát te inkább maradj csak kettesben a kutyáddal, mert nem vagy emberek közé való.
2013. márc. 2. 13:11
 9/30 A kérdező kommentje:
Te tleg hülye vagy... Oké, mindenki másnak: Nem, nincs kutya-gyerek ellentét. Tanácsokat várok abban, hogyan és meddig menjek el, ha más gyerek az én otthonomban viselkedik úgy, ahogy épp nem kéne. Az anyját nem nevelhetem meg, a gyereket sem, nem az enyém.
2013. márc. 2. 13:11
 10/30 A kérdező kommentje:
13:09-es, köszönöm, hasonló nívójú válaszokat kérek szépen, amiket előre is köszönök.
2013. márc. 2. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!