Mert pl. az én lányom is a szájába tömi, de ő még csak 3 hónapos.
2013. febr. 26. 20:42
2/12 anonim válasza:
Enyém tíz hónapos, állandóan a plédet és a zokniját rágja, jön a foga.
2013. febr. 26. 23:48
3/12 anonim válasza:
Az én fiam akkor rágta a pólóit, amikor az oviban nem használhatta a játékcumiját. Itthon napközben nem volt rá szüksége, de nem volt igazán ovi-fun... szóval vigasztalásként igényelte volna. Szinte minden pólója olyan volt, mint ha moly rágta volna meg, tele volt az eleje kis lyukakkal.
2013. febr. 27. 02:03
4/12 anonim válasza:
Nagyobb korban feszültséglevezetés, kvázi „tikk” is lehet, mint a körömrágás pl. A fiam is rágta egy időben (úgy 4–5 évesen), minden pólójának a nyaka kirojtosodott tőle, és néha mellig nyálas volt. De a barátnőm kislánya is (ő az ujját rágta a ruháknak). Azután mindkettő abbahagyta, szóval ne aggódd túl a problémát, azzal nem segítesz, ha mondjuk tiltod, inkább az okot próbáld megszűntetni (ha tudod, mitől feszült a gyerek).
(Ha ez nyugtat, vannak rosszabb, ijesztőbb tikkek is, pl. a szemrángás. :)
2013. febr. 27. 08:28
5/12 anonim válasza:
Ha kicsi, akkor fogzik. Ha nagy, akkor kissé szorong. Az én lányom a körmét rágta, elhagyta magától. Utána tépkedte a körmeit, pont tegnap dicsértem meg érte, hogy ezt is elhagyta. Biztos ovis beszoktatási "trauma" vagy ilyesmi.
2013. febr. 27. 13:04
6/12 anonim válasza:
Mennyi idős a gyerek.
Az én fiam 6,5 éves, és akkor szokta rágni a ruháját, ha unatkozik, pl oviba foglalkozás alatt, illetve az összes ovis ágyneműje szét van rágva, mert nem nagyon tud elaludni az oviban.
Anno én is rágtam, erre határozottan emlékszem, elkezdi az ember és nem képes abbahagyni, nálunk ez egy rossz szokás.
2013. febr. 27. 14:06
7/12 anonim válasza:
Kisfiam is csinálja néhány napja, 4 éves. Bambul, és közben rágja a pizsama ujját. Nem stresszel, hiszen itthon nincs gond, oviba szeret járni. Most mondjuk pár napja nem láttam, hogy csinálná, de az elmúlt pár hétben többször is csupa nyál volt az egész ruhaujj.
2013. febr. 28. 13:20
8/12 anonim válasza:
Ez valami kényszercselekvés, de százmillió oka lehet. Önmagában semmit nem jelent, más "tünetekkel" együtt viszont sok mindent. Az én lányom pl. Asperger-szindrómás, és neki sok ilyen kényszeres dolga van, mint pl. a ruhák rágása...
2013. márc. 1. 13:02
9/12 anonim válasza:
Lehet, hogy csak éhes!!!! :D
2013. márc. 1. 21:14
10/12 anonim válasza:
Üdv! Jelentem én póló nyak rágó gyerek voltam. Ovis koromban volt ez. Hát, én nem voltam valami jó ovis. Első nap meg is szöktem, haza sétáltam, mert meg untam a banánt, és senki nem mondta, hogy nem mehetek haza. :D Amúgy meg nem igazán tudtam beilleszkedni. Otthon is sokat rágtam. Azt hiszem pótcselekvés volt. Mai napig emlékszem a hideg, és meleg ízére. A cumi ingerhez nem volt köze, sosem volt csali cumim, mert nem kellett. A póló rágást felváltotta a köröm rágás. Az mai napig megmaradt, de nem azért mert ideges vagyok, hanem mert nem tudok magammal mit kezdeni bizonyos napszakokban, pl vonaton ülve. Pót cselekvés... (26L)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!