Miért nő az autizmussal élők emberek száma ilyen elképesztő mértékben?
Mindezek mellé 2 dolgot tennék még:
Egyes városokban nehéz fenntartani a gyógypedagógiai intézményeket, amihez nagy segítséget jelenthet, ha találnak olyan gyerekeket, akiket lehet foglalkoztatni. Vagyis, néha előfordul sajnos, hogy olyanokra is rásütik a bélyeget, akik csak a határmezsgyén vannak, de szükségesek ahhoz, hogy egy-egy intézmény, bizottság, miegyéb túléljen. (Ez az én lakóhelyemre is igaz.)
Illetve úgy tudom, hogy a közelmúltban kifejezetten felhívták az óvónők figyelmét az autizmus tüneteire, ami miatt előfordulhat, hogy alapból több ovis gyerek kerül a látótérbe. Gondolom, prevenciónak is szánták a dolgot, de nyilván növeli a diagnosztizáltságot is. - Nem emlékszem, hogy ez országosan is igaz-e, vagy csak itt helyileg, de bizottságnál dolgozó pszichológustól tudom.
bocs, kedves utolsó de butaságokat beszélsz
az autisták száma nő, ez tény, a kérdés az hogy miért. lehet hogy a kaja, a környezet, nem tudom
az autizmus egy állapot, ami nem nevelés kérdése,
ha már ilyen közelről érintett vagy, kérlek nézz legalább meg egy két videót a neten, vagy olvass utána, de ne irkálj ilyen butaságokat
Kedves utolsó
Nagyon sok okos dologrol késöbb kiderült hogy butaság. Az lenne a butaság ha mindenki vakon hinne mindenben mert valami okos kitalálta. Manapság sajnos minden az üzletröl szól,pláne ha gyerekekröl,betegekröl van szó. Ez a legjobb üzlet mert senki nem sajnálja a pénzt ilyenekre. Lásd mindenféle influenzák idôröl idôre sertés, madár, stb. Kijön rá az oltás és mindenki fejveszve rohan beadatni a gyerekének. Ez mind üzlet ennyi az egész.
Ezt a riportot most találtam. Szerintem elég érdekes.
Olvastam olyat is, hogy az autizmus és a hiperaktivitás az evolúció lövetkező lépése.
Állítólag a Szilikon-völgyben talicskázni lehet az Aspergert.
#36: „Gyakorlatilag nem lehet tenni semmit” Ez így elhangzik. Na most többféle fejlesztés, torna, egyéb van auti gyerekeknek - amelyek tényleg hatásosak.
Az autizmus nem járvány -> nem betegség.
Így az autizmust nem lehet gyógyítani sem!
„Laborilag lehet megmondani” - Geez... (Közben félrenéz.)
Az autizmus oka főként genetikai. A terhesség alatti hatások, illetve a szülés közben fellépő komplikációk növelik az esélyét.
Ha a csúnya adalékanyagok miatt van - ezzel az erővel mindenki autista lenne. És 100 éve is éltek autisták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!