Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért nő az autizmussal élők...

Miért nő az autizmussal élők emberek száma ilyen elképesztő mértékben?

Figyelt kérdés
A kérdésem inkább csak elméleti, mert ha jól tudom ezt még a szakemberek sem tudják, de az adatok döbbenetesek. A tágabb családi körben is van egy autista kisfiú. A nagymamája mondta, hogy nekik azt mondták, hogy ha nem tudják ezt a folyamatot megállítani, 2050-re minden 3. gyerek autista lesz!!

2013. jan. 12. 14:01
1 2 3 4 5
 31/45 xStefix ***** válasza:

Mindezek mellé 2 dolgot tennék még:

Egyes városokban nehéz fenntartani a gyógypedagógiai intézményeket, amihez nagy segítséget jelenthet, ha találnak olyan gyerekeket, akiket lehet foglalkoztatni. Vagyis, néha előfordul sajnos, hogy olyanokra is rásütik a bélyeget, akik csak a határmezsgyén vannak, de szükségesek ahhoz, hogy egy-egy intézmény, bizottság, miegyéb túléljen. (Ez az én lakóhelyemre is igaz.)

Illetve úgy tudom, hogy a közelmúltban kifejezetten felhívták az óvónők figyelmét az autizmus tüneteire, ami miatt előfordulhat, hogy alapból több ovis gyerek kerül a látótérbe. Gondolom, prevenciónak is szánták a dolgot, de nyilván növeli a diagnosztizáltságot is. - Nem emlékszem, hogy ez országosan is igaz-e, vagy csak itt helyileg, de bizottságnál dolgozó pszichológustól tudom.

2013. jan. 19. 23:35
 32/45 anonim ***** válasza:
19%
A 25.-el ërtek egyet,Azzá leszünk amit megeszünk. Biztos hogy nem az autisták lettek többen, de ugye valamilyen cimkét csak kell arra a gyerekre ragasztani ha már a szülei aggodnak. Lószart sem tudnak diagnosztizálni. A hugom gyereke is aspergeres állitólag. Szerintem meg elcseszték a nevelését. Már bocs de ez a véleményem.
2013. jan. 27. 09:24
 33/45 A kérdező kommentje:

bocs, kedves utolsó de butaságokat beszélsz

az autisták száma nő, ez tény, a kérdés az hogy miért. lehet hogy a kaja, a környezet, nem tudom

az autizmus egy állapot, ami nem nevelés kérdése,

ha már ilyen közelről érintett vagy, kérlek nézz legalább meg egy két videót a neten, vagy olvass utána, de ne irkálj ilyen butaságokat

2013. jan. 27. 22:13
 34/45 anonim ***** válasza:
17%

Kedves utolsó

Nagyon sok okos dologrol késöbb kiderült hogy butaság. Az lenne a butaság ha mindenki vakon hinne mindenben mert valami okos kitalálta. Manapság sajnos minden az üzletröl szól,pláne ha gyerekekröl,betegekröl van szó. Ez a legjobb üzlet mert senki nem sajnálja a pénzt ilyenekre. Lásd mindenféle influenzák idôröl idôre sertés, madár, stb. Kijön rá az oltás és mindenki fejveszve rohan beadatni a gyerekének. Ez mind üzlet ennyi az egész.

2013. jan. 28. 07:51
 35/45 anonim ***** válasza:
37%
Gondolom azért van ez az oldal hogy irkáljak . Miért mondod hogy ne irjak butaságot? Szerinted butaság de lehet hogy más szerint meg nem.
2013. jan. 28. 07:53
 36/45 anonim ***** válasza:

Ezt a riportot most találtam. Szerintem elég érdekes.

http://www.youtube.com/watch?v=Jts4NSTAMhQ&feature=share

2013. febr. 8. 22:08
 37/45 anonim ***** válasza:
2013. febr. 14. 21:52
 38/45 anonim ***** válasza:

Olvastam olyat is, hogy az autizmus és a hiperaktivitás az evolúció lövetkező lépése.

Állítólag a Szilikon-völgyben talicskázni lehet az Aspergert.

2013. febr. 16. 22:19
 39/45 anonim ***** válasza:
2014. júl. 9. 12:10
 40/45 anonim ***** válasza:

#36: „Gyakorlatilag nem lehet tenni semmit” Ez így elhangzik. Na most többféle fejlesztés, torna, egyéb van auti gyerekeknek - amelyek tényleg hatásosak.

Az autizmus nem járvány -> nem betegség.

Így az autizmust nem lehet gyógyítani sem!

„Laborilag lehet megmondani” - Geez... (Közben félrenéz.)

Az autizmus oka főként genetikai. A terhesség alatti hatások, illetve a szülés közben fellépő komplikációk növelik az esélyét.

Ha a csúnya adalékanyagok miatt van - ezzel az erővel mindenki autista lenne. És 100 éve is éltek autisták.

2014. júl. 11. 16:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!