Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért nő az autizmussal élők...

Miért nő az autizmussal élők emberek száma ilyen elképesztő mértékben?

Figyelt kérdés
A kérdésem inkább csak elméleti, mert ha jól tudom ezt még a szakemberek sem tudják, de az adatok döbbenetesek. A tágabb családi körben is van egy autista kisfiú. A nagymamája mondta, hogy nekik azt mondták, hogy ha nem tudják ezt a folyamatot megállítani, 2050-re minden 3. gyerek autista lesz!!

2013. jan. 12. 14:01
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
ha megnézitek az évszámokat, nem régi korokról, nem arról az időszakról van szó, amikor az orvostudomány még nem tudta diagnosztizálni, hanem az elmúlt 10-20 évről
2013. jan. 12. 14:38
 12/45 anonim ***** válasza:
36%
De, honnan szedted ezeket a cikkeket??
2013. jan. 12. 14:39
 13/45 anonim ***** válasza:
100%

8. vagyok,még az jutott eszembe, hogy nekem egy kicsit olyan érzésem van, hogy időről időre bizonyos problémás gyerekek nagyon megszaporodnak, párhuzamosan azzal, hogy mennyire tudják felismeri, diagnosztizálni.

Egy időben hirtelen nagyon sok diszlexiás lett. Aztán hiperaktív (arra is rámondták, aki csak szimplán eleven), most meg aki kicsit furi, rögtön autista, autisztikus lesz.

Egy csomó kérdés van itt is ezzel kapcsolatban anyukáktól, hogy ilyen-olyan tünetekkel autista-e a gyereke, vagy sem.

Az én lányomra 3,5 évesen egy pszichológus mondta, hogy autisztikus (Asperger-szindromás gyanúsnak gondolja), eltelt egy év, közben jártunk fejlesztésre, és azok a tünetei szépen elmaradoztak. Marad ugyan a figyelemzavar, de az meg ugye nem autisztikusság.

2013. jan. 12. 14:41
 14/45 anonim ***** válasza:
100%
dehát pont ez elmúlt 10-20 évben vettek sokakat az autizmus spektrum skálájára akiket korábban nem tettek oda (hanem sehova se tettek vagy más kategóriába soroltak). Az én fiam is az pl. de enyhe fokú, ha én nem járok utána a célzott fejlesztések miatt akkor ő is csak a furcsa néha dühöngő részképességekben nem túl jól teljesítő de amúgy okos kisfiú lett volna...
2013. jan. 12. 14:41
 15/45 anonim ***** válasza:
74%
Az Asperger-szindrómát alig több mint 10 éve ismerik, és benne van az autizmus spektrum zavar diagnózis körében. Ez már önmagában is magyarázza a statisztikai emelkedést.
2013. jan. 12. 14:43
 16/45 A kérdező kommentje:

12-esnek: kigugliztam, beütöd hogy autista és kidob ezer oldalt, de hidd el nem a blikk.hu-ról szedtem

nagyon megdöbbentem azon a számon, amit a rokon hölgy mondott és kíváncsiságból utánanéztem

de a miértjére nem tudják a szakemberek sem a választ :(

2013. jan. 12. 14:48
 17/45 anonim ***** válasza:
74%
Azért a neten nem csak szakmailag hiteles információk vannak. Különben a válaszolók nagyon jól megválaszolták a kérdésedet!!
2013. jan. 12. 14:50
 18/45 A kérdező kommentje:

Hans Aspergerről nevezték el az asperger szindrómát, ő 1944-ben írta le először a tünetegyüttest

de amondó vagyok, inkább hagyjuk is az egészet, mert nem sikerül továbblépni annál, hogy "mert korábban nem tudták diagnosztizálni"

akit érdekel a kérdés, vagy akit személyesen érint az olvasson utána, és rögtön kiderül hogy nem csak ennyiről van szó

2013. jan. 12. 15:00
 19/45 anonim ***** válasza:
84%

Hát ha a miértjére a szakemberek sem tudják a választ, akkor mi laikusok is csak találgatni tudunk :)

És ugye legtöbben arra tippelünk, hogy korábban nem diagnosztizálták őket.

De ha már okról van szó, és ha valóban növekszik a "furik" száma, én simán a környezeti tényezőkre gondolok, meg a sokszorosára növekedett információdömbinggel.

Aztán ott van az elektroszmog, ilyen-olyan sugárzás, mobil, wifi, stb...

De ezek ugye csak tippek, kizárt hogy valamire rábizonyítsák, még ha valóban oka lenne. Ez ugyanis üzlet...:(

2013. jan. 12. 15:06
 20/45 A kérdező kommentje:
igen, kedves utolsó, igazad van, a kérdés hülyeség ilyen szempontból, mert hát honnan tudnánk mi a valódi okot, nem is tudom mire számítottam, gondoltam hátha valakinek van vmi érdekes infója, vagy nem is tudom, lehet inkább csak figyelemfelkeltésnek szántam
2013. jan. 12. 18:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!