Milyen büntetést érdemelne egy 10 éves fiu aki elment focizni és este 10 után jött haza? Megverni nem akarom de nem birok már vele
Figyelt kérdés
2009. aug. 22. 11:01
11/17 anonim válasza:
Szerintem érdemes lenne megkérdezni a gyereket hogy miért késett.Meg volt szabva hogy meddig maradhat?Ha nem akkor meg honnan tudná hogy meddig maradhat?A verés nem meg oldás,én inkább meg magyarázom az indokaimat a gyerekeimnek,(15-6)és ha késnek megbüntetem azzal hogy nem engedem el következő alkalommal.Ez bevált mindig,csak be kell tartani.Legjobb módszer a büntetés,el tiltás attól amit szeret,persze meg kell magyarázni hogy miért kapta a büntit,és hogy mindig ez történik ha nem fogad szót.
12/17 anonim válasza:
Szerintem házimunkával büntetni nem túl jó ötlet, mert így az rögzül benne, hogy a munka olyan dolog, amit akkor kell csinálnia, ha rossz fát tett a tűzre. Az eltiltás viszont jó ötlet, nálunk bevált. Ja, és feltétlenül ülj le vele megbeszélni, hogy nem azért kell korán hazaérnie, hogy kevesebb időt tölthessen a barátaival, hanem a saját érdekében (éjjel veszélyes gyerekeknek az utcán mászkálni, korán le kell feküdnie, mert több alvásra van szüksége, mint egy felnőttnek, stb)!
13/17 anonim válasza:
szerintem ne üsd meg, jól érezte magát, azért maradt ott biztos. miért kéne az első ilyen alkalommal felpofozni? mondd el neki világosan mégegyszer a szabályokat, aztán ha megszegi megint, akkor.
14/17 anonim válasza:
Engem kiporoltak volna a szüleim, és bizony jogosan tették volna. Kaptam is pofonokat hasonló esetben annak idején, és megérdemeltem, mert ők a szüleim akiknek szót kell fogadni. Mellesleg semmi keresnivalója egy 10 éves kisfiúnak késő este az utcán, pláne a mai világban. Nem vagyok az ütés meg az erőszak híve a neveléssel kapcsolatban, de nem biztos, hogy minden esetben az a megoldás, hogy gyönyörűen elmagyarázzuk a drágának, hogy amit csinált az rossz, mert legközelebb is az éjszaka közepén fog hazaesni, mivel úgyis csak egy kis beszélgetés lesz a következménye. A saját érdekében én megütöttem volna. Ki tudja, ha legközelebb hajnali 2-ig érzi jól magát, akkor addig marad, aztán majd elrabolja valaki amikor hazafelé bóklászik?
15/17 anonim válasza:
Hát ez nagyon függ attól, hogy amúgy milyen gyerek, és milyen emberek között maradozik ki.
Nekem van olyan 10 éves ismerősöm, aki 6-ra jár haza, labdázik, focizik, játszik, mint egy rendes gyerek ilyen korban. Nála jó lehet esetleg a beszélgetés.
De van olyan is, aki 10 évesen piál, füvezik, cigizik a haverokkal. Na itt vajmi keveset használ.
16/17 anonim válasza:
Ne engedd ki focizni, vagy állítsd sarokba.
17/17 anonim válasza:
Inkább abba gondolj bele hogy miért jobb a társasága annak akivel focizik mint a tiéd. Talán az megérti, odefigyel rá stb. Kérdezd meg mi az ő álláspontja, és hogy ő hogyan látja a dolgokat. Egy ember nem magántulajdon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!