Berúgott a 12 éves gyerekem aztán jött a többi baj. Mit tegyünk?
Elment a térre játszani, és ott valamelyik gyerek otthonról vitt házi pálinkát,csak nem jött haza időbe és elindultam keresni,mire az egyik ismerősöm szól,h itt a fiam,de annyira részeg,h nincs magánál. Az apjától nagyon kikapott, és utána bevittük a körháza ott egy gyomormosás várta. Nem tudom,h mi lett vele,a jegyei romlanak,szemtelen, elkezdett cigizni....stb.
Hiába beszélgetek vele,nagyon szűkszavú,sosincs lecke,ellenörző,nem jár suliba....
Mit tegyünk???
Annyival egészíteném ki az előttem szólókat, hogy tudassátok a gyerekkel, hogy Ti értékelitek és szeretitek,akkor is ha rossz dolgokat művel, amivel nem értetek egyet. A tetteit ne azonosítsátok vele, és ezt fejezzétek ki.
Az emberek, főleg a gyerekek, mások de főleg a szüleik véleményére alapozzák a saját maguk értékelését. Magyarul: Ha sokat mondod, érezteted a gyerekkel hogy ő rossz,buta,stb., akkor az lesz, mert elhiszi neked és másoknak. Ugyanez a jóval,ha sokat mondod neki hogy jó, jóvá válik.
Persze ez le van egyszerűsítve, de az élet sokszor egyszerűbb mint néha éljük.
Főleg azért kell nektek sokat szeretni,dicsérni hogy kompenzálni tudjátok pl. az átok osztályfőnököt. Kitartás!
Szerintem jót tenne Neki, ha elvinnétek kineziológushoz. A kamaszok nem rosszak! Tele vannak szorongással. Ne felejtsétek el, hogy a hormonváltozások miatt is összezavarodnak! Gondolom, ez a Te fiadra is jellemző. Ehhez jön a suli (ahonnan azonnal ki kellene venni, az olyan tanár nem tanár, mint amilyen az ofője!). Egyedül van.. Fel akarja hívni magára a figyelmeteket. Nincs akivel megbeszélje, mi bántja, minek örül, mit gondol, mit érez... Csak a haverok maradnak.
A zenét szereti? Esetleg, ha hangszeren tanulna játszani, az is segíthet..
Előző!
De megpróbáltam a kisfiam cinkostárai szüleivel felvenni a kapcsolatot,de reménytelen.A másik anyuka aki azzal hitegeti a fiamat,h örökbe fogadja,meg bármikor hozzáköltözhet, ő azt mondta,h ezek gyerekes csínytevések (szétrúgni egy padot,majd megverni egy gyereket),meg az ő fia nem csinált semmit,csak ott állt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!