4 éves gyerekem évek óta üvöltve kel az alvásból éjjel és nappal is. Amíg nem tér magához, csak üvölt, sír, vígasztalhatatlan. Volt hasonló valakinél?
A Suttogóban olvastam erről, az én kisfiamnak is volt ilyen egy ideig, úgy hívják, hogy lidércnyomás. De semmi köze a rossz álmokhoz, az agy nem képes egyik alvásszakaszból a másikba váltani, és "megreked".
Ha, ahogy írod évek óta fennáll, és rendszeres, akkor mindenféleképpen érdemes felkeresni egy szakorvost, esetleg alváslabort.
Pavor nocturnus a neve a jelenségnek,mi is küzdöttünk vele évekig ,kinövik a gyerekek szerencsére.
Az én kisfiam még tavaly nagyon gyakran csinálta ,most 5,5 évesen hónapok óta nem csinálja.
Amolyan életkori sajátosság 4 éves korban,az én kisfiam is akkoriban csinálta legtöbbször,az idegrendszer érésével el fog múlni.
Nem kell sejteni a háttérben semmiféle pszichés traumát,nem az az oka,az is igaz,hogy ha ingergazdag volt a napja,mégha pozitív benyomásokkal teli is,akkoris gyakrabban jelentkezik a pavor.
Van olyan is, hogy éjszakai terror. Ezt ugyanabban az időben csinálják kb. Megelőzni úgy lehet, hogy kizökkenti az ember az alvásból, előtte fölkölti.
Piszkálni mikor már sír nem szabad. Hű ez borzasztó lehet.
Vidd el valami szakorvoshoz megkérdezni.
Hát én is így voltam kis koromban.:/
De nekem anyum meg figyelte hogy mikor szokott lenni ez nálam és akkor mindig felkelt engem meg nyugtatni akkor.
De ezek általában a rossz rémálmokért vannak. Vagy pedig a gyermeknek nem jó a közérzete. Vagy pedig el kell vinni orvoshoz hogy ez miért lehet. :))
5. válaszoló vagyok.
Nálunk hiperaktivitás,idegrendszeri éretlenség áll fent a kisfiamnál ,azóta mióta csináljunk a TSMT tornát nagyon-nagyon hamar elmúlott és nem is tért vissza szerencsére a pavorozás .
Ha nehezebb temperamentumú a gyermeked...és alvászavaros ...az bizony nagyon gyanús...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!