Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4 éves gyerekem évek óta...

4 éves gyerekem évek óta üvöltve kel az alvásból éjjel és nappal is. Amíg nem tér magához, csak üvölt, sír, vígasztalhatatlan. Volt hasonló valakinél?

Figyelt kérdés
Hogyha igen sikerült rájönni a miértjére? Nálnuk nem mond semmit, egyszerűen nem ttudjuk megfejteni miért csinálja.
2012. márc. 7. 20:49
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó,

Tudom, nagyon gyanús. És már többször bejelentkeztem állapotfelmérésre ésmindig úgy alakúlt, hogy lemondták a helyről betegség vagy valami miatt. Kicsit égi jelnek vettem és egy darabig hanyagoltam. Én is elég temperamentumos vagyok, ezért a környezetünk lehülyézett, hogy miért akarok a gyerekre ráolvasni ilyesmit. Mindenesetre most kineziológushoz fogok menni. Nevelési tanácsadóba már jártam, de nekem semmit sem ért.

2012. márc. 9. 07:50
 12/16 iricc ***** válasza:
Nekünk végül kiderült, hogy autista a kisfiam. DE! Ezzel nem azt mondom, hogy a te fiad is az, sőt, valószínűleg nem, inkább csak az idegrendszeri háttér miatt mondom. Nálunk a nevtanban nem vették észre, hogy az, és sok ilyen rosszat hallottam már nevtanokról. TSMT szerintem jó kiindulási pont, sőt. még ikább a Korai Fejlesztő.
2012. márc. 10. 08:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Bár én nem vagyok anyuka, de mesélte édesanyám, hogy nekem is volt hasonló gondom amikor kicsi voltam. Az éjszaka közepén álmomban ordítottam, sikoltozva sírtam és semmivel nem lehetett felébreszteni. Kb. 5-10 percig tartott, aztán felébredtem. Csak arra emlékszem, hogy ég a villany a szobámba, anyukám ölében fekszem aki sírt, apa meg állt előttünk és meg volt ijedve. De én nem értettem miért.

Kb. egy évig volt ilyen, aztán elmúlt, kinőttem. Anyu akkor járt orvosnál is velem, hogy mi lehet a baj, de akkor azt mondták, hogy nem tudják, volt más is aki ilyesmiről számolt be, de nincs rá konkrét magyarázatuk (mondjuk ez 20 éve volt).

A lényeg, hogy nem volt semmilyen problémám akkor sem és most sincs. Nem vagyok beteg, hiperaktív, vagy bármi.

Vidd el orvoshoz, biztosat úgy is csak ő tud mondani, de nem biztos, hogy bármi komoly baja lenne.

2012. márc. 11. 13:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Pavor nocturnus.

Többnyire lehetetlen kideríteni, mi okozza. Egyszer csak jön, aztán meg elmúlik.

Nálunk 2 évig tartott... Heti öt éjjel volt a "normális" de az is előfordult, hogy egy pár héten keresztül minden áldott éjjel többször is "lecsapott". Jártunk gyermekpszichiáterhez is - volt kivizsgálás, EEG -hogy kizárják az epilepsziát- aztán egyszer csak megszűnt.

2012. márc. 16. 13:35
 15/16 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólóhoz,ugyanígy volt teljesen nálunk is,mi is voltunk gyermekpszichiátrián is,aztán az azelőtt évekig szinte minden éjszaka jelentkező pavor most már csak 2-3 havonta 1 X fordul elő,szerintem rövidesen teljesen elfeledkezhetünk róla.

Kis kitartást a kérdezőnek 6-7 évesen már általában minden gyereknél abbamarad,az idegrendszer érettségétől függően .

2012. márc. 16. 14:41
 16/16 jucus75 ***** válasza:
Nálunk is volt, elmúlt, mire a lányom iskolába ment. Szép lassan. Türelem. A pszichológus azt javasolta, játszunk vele sokat, hogy nappal ki tudja játszani magából azt, amit nem mer kimondani egyébként és a sok feszültség éjjel jön ki. Nálunk bejött.
2012. márc. 18. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!