Berúgott a 12 éves gyerekem aztán jött a többi baj. Mit tegyünk?
Elment a térre játszani, és ott valamelyik gyerek otthonról vitt házi pálinkát,csak nem jött haza időbe és elindultam keresni,mire az egyik ismerősöm szól,h itt a fiam,de annyira részeg,h nincs magánál. Az apjától nagyon kikapott, és utána bevittük a körháza ott egy gyomormosás várta. Nem tudom,h mi lett vele,a jegyei romlanak,szemtelen, elkezdett cigizni....stb.
Hiába beszélgetek vele,nagyon szűkszavú,sosincs lecke,ellenörző,nem jár suliba....
Mit tegyünk???
Bocsi!
Tudom nem a kérdésre válaszolok, de a kórházban nem beszélt vele egy pszichiáter?
Vagy nem javasolták nektek a pszichiátert?
Szerintem nagyon rossz bandába keveredett, onnan kellene valahogy kiszabadítani.
A kórházban nem mondtak semmit.:(
Egyszerűen nem tudjuk mivel fogni,se Tv,se számítógép megvonással,a pofánkba röhög, leginkább az enyémbe,az apjáéba nem mer. Elfelejt iskolába menni, ha betéved nem öltözik torna ruhába,mert nincs kedve,belenyúl a pénztárcámba..
meg kell tőle vonni dolgokat -zsebpénz,barátok..
határokat kell szabni!!
amúgy szerintem is rossz társaságba keveredett..
belenyúl a pénztárcádba??!! úristen ez nagyon durva már..
szobafogság minimum,nuku zsebpénz,nuku barátok!!
Anyagilag hogy álltok? Ha megengedhetitek magatoknak, egyikőtök - inkább a férjed, mert neki van még valami kevés tekintélye - vigye reggel iskolába, beszéljen a tanárokkal hogy ha nincs ott az órán, telefonáljanak. Ha kell, üljön a suli előtt egy padon/a kocsiban. Délután elhozza.
Leültök vele tanulni, társasozni (!), együtt főztök, vacsoráztok.
Legyetek nyitottak: vigyétek moziba vagy nézzetek meg otthon olyan filmeket, amik őt érdeklik. Hallgassatok együtt zenét. Ezek nektek valószínűleg nem fognak tetszeni, de legalább megindul valami párbeszéd.
Szervezzetek közös programokat hétvégére. Ezekhez nem feltétlenül kell pénz, legyetek kreatívak.
Ha semmi nem használ, pszichológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!