Lehet belőle hátránya? Autista kisbarát
Gyermekem ovis barátjáról kiderült, hogy autista. Lehet ebből hátránya az én kislányomnak? Úgy értem, rossz hatással lehet rá, nem lassul le a fejlődése, hogy egy autista gyermekkel játszik, barátkozik? És még egy kérdés, amire hátha tudtok válaszolni: mire utalhat, ha pont ők ketten egymásra találtak? Az autisták sok egyéb területen ügyesebbek lehetnek, talán érezhet valamit a kislányom lelkéből? vagy nem is tudom hogy fogalmazzam meg, remélem értitek.
Amúgy nagyon aranyos, kedves kisgyerekről van szó, én alig akartam elhinni, hogy "beteg".
Utolsó! Te valamit nagyon félreértettél.
Semmi bajom az autista kisgyerekkel, csupán alig akartam elhinni, hogy ő beteg, mert én nem vettem észre semmit a viselkedésén. Furcsálltam, hogy pont az én gyermekemmel játszik, és csupán meg mertem kérdezni, hogy lesz e belőle hátránya. Amit nem úgy értettem, hogy ő is autista lesz, hanem úgy, hogy valahogy visszább fogja a fejlődésben.
Ó de le lettem pontozva, egészen 0%-ra. Hát örülök, hogy itt mindenki tökéletes ember. Nem tudom mi bántó volt abban, amit írtam, gondolom sok az álszent anyuka. Itt toljátok a szenteskedő szöveget, de ha élesben találkoztok olyan helyzettel, amilyenben az én fiam van, teszitek fel a kérdéseket, hogy jaj, bántja a csúnya rossz neveletlen gyerek az enyémet mit tegyek. Merthogy ez a helyzet, az az autista kisfiú bántja az én három éves birka türelmű fiamat. Veri, tépi a haját, rugdossa. Igenis az a véleményem, hogy az ilyen súlyos eseteket ne írassák be az oviba, főleg, ha a szülője otthon van. Nem azt mondtam, hogy ezek a gyerekek, felnőttek rosszabbak, de igenis mások! Ha az érdekük azt kívánja, kapják meg a speciális nevelést, fejlesztést, amivel fejlődhet. Nem bántottam soha a kisfiút, se szóval se a szüleinek nem szóltam még egy rossz szót sem. Együtt tudok velük érezni, az én családomban is van mentálisan sérült ember. De speciális oktatást kapott, mert tudjuk, hogy nem alkalmas a többiekkel együtt haladni. Akinek van egy kis esőembere, az nem kevesebb a szememben, talán inkább több, ha megfelelőlen ellátja és a megfelelő gondozásban részesíti a gyerekét. Ezek közül az a kisfiú egyiket sem kapja meg, az összes gyerek fél tőle. Kíváncsi lennék, ti mit szólnátok, ha hasonló helyzetbe kerülnétek? Álszent emberek, álszent véleményekkel.
Kedves kérdező, Neked pedig csak annyit tennék hozzá, hogy ne félj, ha nem bántja a kislányodat, tud kommunikálni vele, szereti, akkor hagyd és ne aggódj, nem fog a fejlődése vissza maradni ettől. A fiam sem maradt vissza, nem vette át az autista fiú viselkedését.
Én nem örülnék neki, megpróbálnám más kis barátok felé irányítani a figyelmét.
Tartanék tőle, hogy mikor kattan be, és püföli meg a gyerekemet. Illetve attól is, hogy visszafogja a fejlődésben.
"az óvónő csupán annyit mondott, hogy minimálisan autista..."
Hogy meri egy óvónő (más pedagógus) közölni bármelyik szülővel, hogy a csoportban bármelyik gyerekről milyen diagnózis született?
Az ilyen szakvélemények bizalmasan kezelendők. A szülő annak mondja el, akinek akarja, de a pedagógus NEM. Esetleg a másik szülő beleegyezésével, jelenlétében, ha problémát okoz a gyerek viselkedése, vagy ha fontos, hogy mindenki tudja, hogy Pistikét nem szabad édességgel kínálni, mert cukorbeteg, ez indokolt lehet. De azt írtad, neked semmi nem tűnt fel, szóval nem hiszem hogy ilyesmi volt a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!