Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit kezdjek egy önző, egoista...

Mit kezdjek egy önző, egoista és akaratos 8 évessel?

Figyelt kérdés

Nem a saját gyerekem, tehát a fenyítési módszerek elég korlátoltak.

A probléma a következő: ordibál velem, ha nem kap meg valamit vagy nem ugrok elsőre teljesíteni. Parancsolgat, utasít, hogy mit csináljak, mi a dolgom. Ha én kérek valamit, egyértelműen rávágja, hogy nem. A ruháit ahol leveszi ott hagyja. A suli táskáját az ajtón bedobja, ha véletlenül ő ér előbb a postaládához az újságok is erre a sorsra kerülnek. Nem kér semmit, hanem akarom akarom, ha nem kapja meg vagy rászólok, hogy szépen akkor üvöltözik velem és lehülyéz.

Egyre kevésbé bírom cérnával, félek, hogy előbb-utóbb lekeverek neki egy taslit, viszont akkor a munkám bánja. Mi a fenét csináljak? Nem jön be a fenyegetés, semmi nincs rá hatással.

Vagy szarjam le csináljon amit akar és ne vegyek róla tudomást?

2011. nov. 3. 13:04
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Ez döbbenetes! Ezzel a gyerekkel tényleg baj van, mégpedig komoly baj. Amúgy más területen milyen? Jól tanul? Másnak nem tűnik fel ez a viselkedés? Az iskolában tényleg normális? Esetleg te nem tudsz bármilyen kapcsolatot felvenni nevelési tanácsadóval, vagy bemenni az iskolába egy pedagógussal beszélni, az anyja tudta nélkül? Végülis te vagy vele többet, mint az anyja, te látod hogy milyen. Én a helyedben megpróbálnék valakitől tanácsot kérni, ott helyben, és szerintem mindenképp készíts felvételt, hogy bizonyítani tudd az igazadat, mert mások előtt nyilván nem így fog viselkedni. Valami megoldásnak lennie kell, mert ez a gyerek előbb-utóbb tényleg lelő valakit. Nem tudom hogy azért, mert ennyire gonosz, vagy mert ennyire hülye? Vagy mindkettő? Mindenesetre minden variáció félelmetes. Most a te feladatod (többek között) hogy ezt valahogy megakadályozd, vagy ha ebbe nem nagyon akarsz belemenni, akkor hagyd ott őket a francba. Én tényleg csodálom, hogy ezt hogyan bírod.
2011. nov. 11. 19:07
 32/45 anonim ***** válasza:
Ja, most olvastam a válaszodban a szülinapi partis részt. Hát arról az anyáról is megvan a véleményem, akinek a saját gyerekével így beszél egy vendég gyerek, hogy jó kutya, meg botot dobál, és ezt hagyja???! Aztán azt mondja rá, hogy úgy viselkedik mint egy király??? Nem, ez nem úgy viselkedik mint egy király, hanem mint egy gonosz kis dög. Engem esküszöm, hogy valami thriller-re emlékeztet, már nem tudom a címet, de valamikor láttam egy ilyen filmet amiben egy ilyen kis gonosz szerepelt aki persze mindenkit kinyírt. Nem kéne ezt megvárni, hogy valóra váljon egy film... Mindenképp cselekedj szerintem. Nem egyszerű, az biztos, de ez ellen tenni kell valamit. Milyen felnőtt lesz ebből? Bár remélem, ha tényleg netán elkövet valami hülyeséget, becsukják valami javítóintézetbe, és addig legalább nincs kárára a világnak.
2011. nov. 11. 19:12
 33/45 A kérdező kommentje:

A másik anyuka rászólt és elmagyarázta neki, hogy ezt nem szabad, de nem hallgatott rá. Szólt az anyjának, az meg szó szerint elküldte a francba, hogy foglalkozzon a saját gyerekével, mert az övé nem tesz ilyet.

Végső kétséégbeesésemben már egy könyvet is ajánlottam anyukának (19 perc), amiben egy középiskolás fiú lemészárolja a fél iskolát, és hogy miért teszi. De nem vette a lapot, csak annyit mondott, hogy ez borzalom.

Vannak jó napok, amikor nem kap dührohamot, de ha épp rossz napja van, akkor nem néz senkit. MA kijelentette a nagyszülőknek, hogy ha 18 éves lesz lelövi azokat akiket nem szeret. Erre a nagymama: dehát kicsim, szeress mindenkit aki téged nem szeret azzal ne foglalkozz. Senki de senki nem veszi komolyan a jeleket. Vagy csak én dramatizálom túl, mert sose gondoltam ilyeneket?

Néha egy átlagos 8 éves néha pedig maga a megtesült gonosz.

A suliban nincs baj, most 3.os jó tanuló. Azzal nincs gond. Szeret olvasni, 3 nyelven beszél, szóval ebből a szempontból nagyon okos kisfiú. Ha valaki csak ennyit lát belőle elfogadná. De ha együtt van vele valaki 2 órát kikészül. A barátnőm egyszer jött fel, de fél óra múlva már ment is, mert nem bírta elviselni ahogy beszélt és hisztizett, pedig neki 3 kicsi "gyereke" van.

Nem tudom...én nem beszélhetek a tanárokkal, mert nincs felhatalmazásom rá (itt ilyen hülye a jogrendszer, hogy még a suliba se léphetek be). Nem tudom mi lesz. Szerencsére karácsony előtt hazautazom és remélem hogy a távollétemben a család többi tagja képet kap róla. De hiú ábránd... szeptemberben 3 hétig nélkülem volt de senkinek nem ütött szöget a fejében hogy valami nem okés.

2011. nov. 11. 20:08
 34/45 anonim ***** válasza:

Lelövi? Már 18 éves kora előtt szerintem rá fog döbbenni hogy milyen gyerekes volt. Biztos megfog majd változni.

De a biztonság kedvéért add el a lakásod, add intézetbe a gyereket és menj el egy másik helyre ahol 100% hogy soha sem keresne :D.

2011. nov. 12. 22:50
 35/45 anonim ***** válasza:

Az utolsó mondatot viccnek szántam amúgy :).

Lehet hogy most hülyének nézek ki de akkor: ez most nem a te gyereked?

2011. nov. 12. 22:52
 36/45 A kérdező kommentje:
Nem, nem a sajátom, a babysittere vagyok.
2011. nov. 13. 09:28
 37/45 anonim ***** válasza:

Na mi van veled, veletek, hogy haladtok?Nem tudom sikerült-e közben beszerezned a Sikerkalauz c könyvet, de találtam még egy nagyon-nagyon hatásosat, most olvastam:

[link]

Érdemes belenézni.

2011. nov. 17. 14:49
 38/45 A kérdező kommentje:
Nem haladunk semmire. Ezen semmi nem segít. Ha kérek tőle valamit akkor lehülyéz, közben pedig elvárja hogy jófej legyek. Ezen se könyv, se semilyen tanulmány nem segít, szerintem egy-két atyai pofon hiányzik a kis életéből. Igazándiól eljutottam arra pontra, hogy nem érdekel. Adok neki enni, beengedem az ajtón, de többet nem teszek érte. Nem a sajátom, nem kötelességem szeretni. A hugával elvagyok, a másikkal meg kerülöm az érintkezést.
2011. nov. 17. 16:25
 39/45 anonim ***** válasza:
100%

szerintem szarjál rá.

pénzért agy ott, nem azért, hogy embert faragj belőle. valószínű ez is ocsmány antiszociális parazita lesz majd a társadalomban.

én a szerződés lejárta után titokban felkeresném, és úgy pofán vágnám, hogy kezdhetné a fognövesztés újra.

2011. nov. 18. 03:01
 40/45 A kérdező kommentje:
Igazad van :) A szerződésem lejárta után megváltoztatom a lakcímem és a nevem, hogy még véletlenül se hozzanak összefüggésbe vele.
2011. nov. 19. 21:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!