Mit kezdjek egy önző, egoista és akaratos 8 évessel?
Nem a saját gyerekem, tehát a fenyítési módszerek elég korlátoltak.
A probléma a következő: ordibál velem, ha nem kap meg valamit vagy nem ugrok elsőre teljesíteni. Parancsolgat, utasít, hogy mit csináljak, mi a dolgom. Ha én kérek valamit, egyértelműen rávágja, hogy nem. A ruháit ahol leveszi ott hagyja. A suli táskáját az ajtón bedobja, ha véletlenül ő ér előbb a postaládához az újságok is erre a sorsra kerülnek. Nem kér semmit, hanem akarom akarom, ha nem kapja meg vagy rászólok, hogy szépen akkor üvöltözik velem és lehülyéz.
Egyre kevésbé bírom cérnával, félek, hogy előbb-utóbb lekeverek neki egy taslit, viszont akkor a munkám bánja. Mi a fenét csináljak? Nem jön be a fenyegetés, semmi nincs rá hatással.
Vagy szarjam le csináljon amit akar és ne vegyek róla tudomást?
A másik anyuka rászólt és elmagyarázta neki, hogy ezt nem szabad, de nem hallgatott rá. Szólt az anyjának, az meg szó szerint elküldte a francba, hogy foglalkozzon a saját gyerekével, mert az övé nem tesz ilyet.
Végső kétséégbeesésemben már egy könyvet is ajánlottam anyukának (19 perc), amiben egy középiskolás fiú lemészárolja a fél iskolát, és hogy miért teszi. De nem vette a lapot, csak annyit mondott, hogy ez borzalom.
Vannak jó napok, amikor nem kap dührohamot, de ha épp rossz napja van, akkor nem néz senkit. MA kijelentette a nagyszülőknek, hogy ha 18 éves lesz lelövi azokat akiket nem szeret. Erre a nagymama: dehát kicsim, szeress mindenkit aki téged nem szeret azzal ne foglalkozz. Senki de senki nem veszi komolyan a jeleket. Vagy csak én dramatizálom túl, mert sose gondoltam ilyeneket?
Néha egy átlagos 8 éves néha pedig maga a megtesült gonosz.
A suliban nincs baj, most 3.os jó tanuló. Azzal nincs gond. Szeret olvasni, 3 nyelven beszél, szóval ebből a szempontból nagyon okos kisfiú. Ha valaki csak ennyit lát belőle elfogadná. De ha együtt van vele valaki 2 órát kikészül. A barátnőm egyszer jött fel, de fél óra múlva már ment is, mert nem bírta elviselni ahogy beszélt és hisztizett, pedig neki 3 kicsi "gyereke" van.
Nem tudom...én nem beszélhetek a tanárokkal, mert nincs felhatalmazásom rá (itt ilyen hülye a jogrendszer, hogy még a suliba se léphetek be). Nem tudom mi lesz. Szerencsére karácsony előtt hazautazom és remélem hogy a távollétemben a család többi tagja képet kap róla. De hiú ábránd... szeptemberben 3 hétig nélkülem volt de senkinek nem ütött szöget a fejében hogy valami nem okés.
Lelövi? Már 18 éves kora előtt szerintem rá fog döbbenni hogy milyen gyerekes volt. Biztos megfog majd változni.
De a biztonság kedvéért add el a lakásod, add intézetbe a gyereket és menj el egy másik helyre ahol 100% hogy soha sem keresne :D.
Az utolsó mondatot viccnek szántam amúgy :).
Lehet hogy most hülyének nézek ki de akkor: ez most nem a te gyereked?
Na mi van veled, veletek, hogy haladtok?Nem tudom sikerült-e közben beszerezned a Sikerkalauz c könyvet, de találtam még egy nagyon-nagyon hatásosat, most olvastam:
Érdemes belenézni.
szerintem szarjál rá.
pénzért agy ott, nem azért, hogy embert faragj belőle. valószínű ez is ocsmány antiszociális parazita lesz majd a társadalomban.
én a szerződés lejárta után titokban felkeresném, és úgy pofán vágnám, hogy kezdhetné a fognövesztés újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!